MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.06.2024. u 20:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
MAIS
43,25
4.022
93
43,20
44,00
-0,46%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

najveće domaće turističko društvo koje raspolaže s cca 9% ukupnih hrvatskih turističkih kapaciteta.u pretežitom vlasništvu adris grupe(84%).u prošloj godini investirano je u MAISTRU oko 300 milijuna kuna,a do 2008.planira se u MAISTRU uložiti 2,1 milijardi kuna

Za nekoga tko bi dugoročno htio držato ovu dionicu u portfelju ovo je dobra kupovina.
Ovi dečki iz Adrisa stvarno misle odriješiti kesu, i to je za pohvalu, ipak ulažu u hrvatski turizam.
Očito je da im profit nije jedino mjerilo kad rade investicije 🙂

mislim da im je profit jedino i jedino mijerilo kod investicija ne postoji ništa drugo prijatelju.
pozdrav

pratim dionice MAIS i vidim da več dugo nije puno prometa i cijena je pala,zašto?
Možda imaju tu veze kampovi?[smiley6]

To ti je vrhunska dionica ali mislim da joj vrijednost nije preko 190 kuna.

pojačan interes za dionicom MAIS i dnevnim rastom od 6,69% uz promet preko 2,4 mil. kuna,po procjenama još uvijek više nego podcijenjena turistička dionica


Vaši komentari na ovu dionicu i budućnost iste?

Igor Prstec, web urednik


kada se uzmu u obzir najavljena velika ulaganja od strane adria resortsa-ciljana vrijednost dionice MAISTRA seže čak do cca 350kn-ali kroz neko razdoblje od 2-3god.

Jako interesantna konstatacija. Po kojim činjenicama si došao do ovako preciznog izračuna gledajući u budućnost?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Nositelji udjela MAIS-R-A
ADRIA RESORTS D.O.O. ROVINJ, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HVB SPLITSKA BANKA DIONIČKO DRUŠTVO SPLIT, HRVATSKA
PRODANOV RISTO PREMANTURA, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
SAMBRIŠ RUŽA VRSAR, HRVATSKA
TOMIĆ MLADEN ZAGREB, HRVATSKA
RADIĆ ANTUN ZAGREB, HRVATSKA
MIKECIN BRANKO ZABOK, HRVATSKA
ISKRA BERISLAV ROVINJ, HRVATSKA
neznam postotke ali su ovi prvioh deset po udjelu poredani.
Bio sam u Rovinju i vidio kampove koje su obnovili. Ustvari srušili su Monsenu dobrim djelom i od naturističkog kupleraja napravili negolotinjski bungalov resort. Sad se više i ne zove Monsena nego mislim Amarin ili nešto.
Čini mi se i to samo naglašavam “čini” da je brdo dionica kod nas, koje su imale dugu fazu letargije imale jaći skok. Eto Belje npr. ! Negdašnji JDTT-R-A koji se spojio s ANTA-R-A nije baš previše uznapredovao od vremena kad ga je ADRIS progutao skočila je sa 50 na 200 i onda se vratila na 12 i to u roku od 2 mj. na 200 i onda 3-4 mj je trebalo samo da se korogira na 120 139.
Dečki su brdo uložili i vjerujem u Maistru. Imao sam i njih ali me je ta letargija dojadila usprkos tomu što vjerujem u tu dionicu prodao sam ju prije par dana. Zaradio proviziju (čak i za prodaju i izašao. Kupio koei i izašao pa sad se saftam na belju i nadam se ko uostalom i ostatak vas. Bilo bi mi zanimljivo čuti neke argumente protiv Belja oko ih netko ima čisto da imam materijala za razmatanje.
Maistra-da, ali na dugi rok. Kad se pokaže da im gostii ne bježe (a to sigurno neće) onda će tata Ante malo poraditi na promociji svoje MAIS-r->E
Aj čujemo se ![smiley11]

KULEN NIJE SALAMA

Da i još nešto
Podaci o vrijednosnom papiru
Izdana količina: 10.257.393
Temeljni kapital po dionici: 109,13 HRK
Jedinična količina: 1,00000
Datum izdanja: 14.03.2005

Mladići su jako brojni i još malo pa će biti 100% iznad nominale. Neka, kad se bude pribrojal još ovih 200- 300 M onda će biti i više%.
Dečki samo hrabro [smiley8]

KULEN NIJE SALAMA

…evo, čitam današnji “glas istre” online i ne mogu vjerovati…srećom nemam tu dionicu….

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE VODEĆEG ISTARSKOG I HRVATSKOG HOTELIJERA
Rušenje hotela Maistri stvorilo gubitak od 47 milijuna kuna

Rušenje starih hotela radi izgradnje novih dovelo je do smanjenja knjigovodstvene vrijednosti imovine, a to je rezultiralo negativnim financijskim rezultatom


ROVINJ –
Sredinom ožujka 2005. registrirana je rovinjska Maistra, hotelska kompanija nastala spajanjem vrsarske Anite i rovinjskog Jadran-turista. Tijekom čitave prošle godine bila je vodeći istarski i hrvatski hotelijer po ostvarenim rezultatima poslovanja, prihodu i dobiti. No, u netom objavljenom godišnjem financijskom izvješću, na iznenađenje mnogih, isplivao je na površinu negativan financijski rezultat.
U konsolidiranom financijskom izvješću Maistre koji obuhvaća i poslovanje Jadran trgovine navodi se da je lani ostvaren ukupan prihod od 524,8 milijuna i gubitak od 47,2 milijuna kuna. U istom dokumentu Uprava je navela da je negativan rezultat poslovanja ostvaren zbog vrijednosnog usklađenja dugotrajne imovine i da na tu stavku otpada 99 milijuna od 574,1 milijuna operativnih troškova. Komentirajući te rezultate poslovanja direktor tvrtke Renco Miletić nam je izjavio da je to posljedica usklađenja vrijednosti imovine po međunarodnim računovodstvenim standardima.
– Do usklađenja je došlo jer smo izvan funkcije stavili hotele Montauro, Panorama, Monte Mulini i velik dio Vilas Rubina, odnosno ukupno 2.200 ležajeva. Svi ti objekti će se rušiti zbog našeg dugoročnog cilja da podignemo kategorizaciju na četiri zvjezdice u Vrsaru i pet zvjezdica u centru Rovinja. Ti objekti su do sada imali dvije zvjezdice. Takvo vrijednosno usklađenje donijelo nam je gubitak od 143 milijuna kuna, u što smo uračunali rezervacije. No, bez toga poslovni rezultat bi bio 94 milijuna kuna dobiti, a sada imamo gubitak od 47,2 milijuna kuna, veli Miletić.
Ostvaren gubitak utjecao je na smanjenje kapitala i rezervi s milijardu i 44 milijuna na 996 milijuna kuna.
Iako Miletić veli da je teško usporediti prošlogodišnje rezultate Maistre s poslovanjem Anite i Jadran-turista u 2004., jer je Maistra počela raditi tek sredinom ožujka, mi smo ipak usporedili te brojke. Maistra je ostvarila jednak prihod u devet i pol mjeseci 2005. kao njezine prethodnice u čitavoj 2004. godini. No, Anita i Jadran-turist su u svojoj posljednjoj godini »života« ostvarili dobit, i to nemalu – 71 milijun kuna.

New Report

Close