ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

matrix90:

PD_Web, 26.11.2006. u 22:11
Šta mislite kada će Atlantic grupa na ZSE?
a) Sredinom 2007.godine
b) Početkom 2008.godine
c) Sredinom 2008. godine
molio bi vas odgovore..
hvala unaprijed….

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Priprema IPO u pravilu traje dosta dugo. A tek je prije mjesec dana napravljena dokapitalizacija od njemačkog DEG-a (Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft ) od 11 mil. eura, tako da prije iduće jeseni ne treba očekivati ništa od IPO-a Atlantic grupe.
Prije bi se mogao dogoditi IPO HT-a i Agrokora.[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

ili HG Spota i M Sana


ili HG Spota i M Sana

Za HG spot nisam siguran, ali M SAN u svakom slučaju

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

kada bude iscrpila sve druge načine financijranja (misli se naravno one naj jeftinije) , svoga razvoj , inda će na burzu.

Evo dajem jedan link koji je u svezi s ovom temom, tj. Atlantic grupa izdaje obveznice….
Opširnije možete vidjeti na sljedećem linku:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=9787

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic grupa [/color]


Atlantic Grupa

Atlantic Grupa vodeći je europsi proivođač energetskih napitana I instant napitaka za sportaše. Sjedište tvrtke nalazi se u Zagrebu , zapošljava 1200 ljudi. Proizvodne pogone ima u Hrvatskoj I Njemačkoj.
Vizja grupe je : Sustavno unapređujemo proizvodnju i distribuciju vrhunskih robnih marki. Razvijanje odnosa s potrošačima, poslovnim partnerima i zaposlenicima naša su stalna briga.
Atlantic Grupa je multinnacionalna komanija koja posluje u 9 zemalja.Zemlje u koim posluje su Velika Britanija , NJemačka , Italia , Slovenija , Bosna I hercegovina , Makedonija te Hong Kong. Valja naglasiti da u zemljam u kojima nema direktna predstavništva ima razvije ne dobre odnose sa lokalnim distributerima.
Poslovanje je podijeljeno u tri divizije:
– Divizja distribucija
– Divizja zdravlje
– Divizja sportska
Povjesi razvoj grupe : 1991.
Osnivanje Atlantic Tradea i razvoj distribucije roba široke potrošnje
1997.
Ulaganje u distribucijski sustav Ataco u Bosni i Hercegovini
1998.
Lansiranje Montane, prvog hrvatskog konfekcioniranog sendviča za široku distribuciju
2001.
Akvizicija Cedevite, vodećeg regionalnog proizvođača instant vitaminskih napitaka i dijetetskih proizvoda – partnerstvo s Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft (DEG, član njemačke razvojne banke KfW), koji je vlasnik 37% kapitalnog udjela u Cedeviti d.o.o.
Pokretanje podružnice u Beogradu i početak poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori
2002.
Osnivanje holding kompanije Atlantic Grupa
2003.
Akvizicija Neve, vodećeg proizvođača kozmetike u Hrvatskoj
Pokretanje podružnice u Ljubljani i početak poslovanja u Sloveniji
Pokretanje podružnice u Skopju i početak poslovanja u Makedoniji
Pokretanje podružnice u Milanu i početak poslovanja u Italiji
2004.
Sudjelovanje u konzorciju hrvatskih poduzeća koji je u partnerstvu s RTL Grupom, jednom od najvećih medijskih kompanija u Europi, osvojio koncesiju za treću nacionalnu televiziju, RTL Hrvatska
Akvizicija tvrtke Interchem Zagreb, proizvođača kozmetike među čijim je proizvodima Melem univerzalna zaštitna krema
2005.
Akvizicija Haleka, vodećeg europskog proizvođača hrane za sportaše
Divizija distribucije distribuira robu široke potrošnje poput; Calvo , Duracell ,Durex , Johnson & Johnson
Divizija zdravlje ; neki od poznatih brendova su ; plidenta , melem ,rosal , corona ,dipterol, ralon I mnogi drugi. Valja se zapitati koliko samo vriijedi pojedinačno svaki od ovih brendova .
Divizja sportska ; je divizja koja se bavi proizvodnjom prehrambenih artikala , za sporatše.
Posjeduje ISO 9001:2000
A pogon se nalazi u Blekedeu dok je sjedište divizije u Hamburgu. Neki od poznatih brandova su ; multipower, powergym , multaben , juvenus , megaslim.
Tržišta ;
Valja obratiti pažnju da 34 % prihoda ostavruje na zahtjevnom europkom tržišto , što daje posebnu važnost ako se zana da hrvatska stremi prema ulasku u to drštvo. Ova je kompanija spremna svakako , za taj ulazak.
Kada se pogleda samo kako ovo zvuči I izgleda očito je riječ o kompaniji koja se pri izlasku na buru koji se očekuje krajem godine može mjeriti smo sa Viro dd (naravno tu se misli o potencjalonom rastu same dionice akon izlaska). No kako znamo da je Viro ostvario 400 % rasta u godinu dana postavlja se pitanje koliki je mogući rast jedne atlantic grupe . znamo da je viru imao jedna “grč” zbog kvoda , što je direktno bilo vezano za politiku , dok je atlantic kompanija koja je već vrlo uspješna a nadasve agresivna na stranim tržištima, I nikako manje vašno , na nju ne djeluju direktno političke implikacije.

Suricata suricatta

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic grupa [/color]

zar nitko nema komentara na jedu ovakvu tvrtku koju barem ja isčekujem sa nestrpljenjem na anšoj burzi.
ako je viro , napravio ovo što je učinio , što se onda može očekivati , od jednog atlantica.
bio bi gore dodao još koji graf ali nisma siguran kako se to radi

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic grupa [/color]

kolega, mislim da ce vecina malih ulogaca ulagat u atlantic, ukljucujuci i mene….
isto vrijedi i za magmu….al posto atlantik nece uskoro na burzu, tema ti je malo neatraktivna, al s vremenom ce se to sigurno popravit….

pozd,[smiley8]

Moderatora treba zabranit!!!

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic grupa [/color]

nije bit u tome izlazi na kraju godine j…. atraktivnost

ATLANTIC GRUPA d.d. – podjela dionica i povećanje temeljnog kapitala

16.07.2007

Poštovani,

obavještavamo vas da je Trgovački sud u Zagrebu dana 12. srpnja 2007. godine donio Rješenje, Broj: Tt-07/8124-2 o promjenama odredbi Statuta društva i povećanju temeljnog kapitala društva ATLANTIC GRUPA d.d. (dalje u tekstu: Društvo), temeljem kojeg će se provesti korporativne akcije podjele dionica Društva te povećanja temeljnog kapitala, nakon čega će temeljni kapital iznositi 83.481.000,00 kn i bit će podijeljen na 2.087.025 dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 40,00 kn, oznake ATGR-R-A.

Korporativna akcija podjele dionica Društva provest će se na način da se:

· jednoj dionici oznake ATGR-R-A, ISIN: HRATGRRA0003, CFI: ESVUFR, nominalnog iznosa od 100,00 kn smanjuje se nominalni iznos na 40,00 kn te će ukupni broj dionica oznake ATGR-R-A, ISIN: HRATGR0003, CFI: ESVUFR nakon provedbe korporativne akcije biti 55.850 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 40,00 kn,

Korporativna akcija povećanja temeljnog kapitala Društva provest će se:

· izdavanjem novih 2.031.175 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa 40,00 kn, tako da se temeljni kapital povećava s iznosa od 2.234.000,00 kn za iznos od 81.247.000,00 kn na iznos od 83.481.000,00 kn.

Korporativne akcije podjele dionica i povećanja temeljnog kapitala bit će provedene s danom 20. srpnja 2007. godine. Zadnji dan trgovanja s postojećim dionicama oznake ATGR-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 100,00 kn je 16. srpnja 2007. godine, a prvi dan trgovanja redovnim dionicama oznake ATGR-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 40,00 kn je 17. srpnja 2007. godine.

Nakon provedbe navedenih korporativnih akcija u usluge Agencije bit će uključeno ukupno 2.087.025 redovnih nematerijaliziranih dionica oznake ATGR-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 40,00 kn, dok će temeljni kapital Društva iznositi 83.481.000,00 kn.

Izvor:SDA

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic[/color]


Sprema nam se novi IPO. [smiley2] Prema najavama iz sutrašnjeg Poslovnog dnevnika Tedeschi najavljuje izlazak svoje kompanije na burzu. Vaš link Hoće li nam se Atlanitc pretvoriti u novu Inu i Magmu ili on za to nema kapaciteta. Isto tako, što mislite o tajmingu i financijskim pokazateljima?

Suricata suricatta

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic[/color]

http://www.vecernji.hr/home/manager/1629382/index.do

19.07.2007 20:02
DRUGI PRIVATNI IPO Atlantic grupa prodaje 30 posto kapitala
Emil Tedeschi izlazi na burzu s Atlanticom
Autor SNJEŽANA MLINAREVIĆ

Nakon Magme i druga velika privatna trgovačko-proizvodna kompanija kreće u javni plasman svojih dionica na Zagrebačkoj burzi. Skupština Atlantic grupe donijela je jučer odluku o javnoj ponudi dionica potkraj kolovoza, i to oko 30 posto kapitala. Termin je odabran kako se ponuda građanstvu i fondovima ne bi sudarila s Vladinim IPO-om T-HT-a.

Prvo dokapitalizacija
Atlanticov IPO aranžiraju dvije banke, RBA i Zaba, a sve što je osnivač i vlasnik tvrtke Emil Tedeschi radio u posljednjih godinu dana bilo je priprema za pojavu dionica te privatne kompanije i njeno restrukturiranje u mješovito dioničko društvo. Kako bi ojačao pozicije i stekao dodatni kapital, Tedeschi je prošle godine u vlasničku strukturu uveo njemačku razvojnu banku DEG, koja je uložila 11 milijuna eura i stekla 8,24 posto udjela u Atlantic grupi.

Nakon provedene dokapitalizacije tržišna vrijednost AG-a premašuje milijardu kuna. Atlantic Grupa jedan je od najdinamičnijih hrvatskih poslovnih sustava. Kao holding kompanija, Atlantic Grupa ujedinjuje distribuciju robe široke potrošnje kroz Atlantic Trade te prozvodnju prehrambenih i kozmetičkih proizvoda (Cedevita, Montana i Neva) kao i vitaminskih napitaka.

U međuvremenu stekla je regionalnu dimenziju, a nedavno i akvizirala tvrtku Fidifarm, proizvođača vitaminskih proizvoda i dodataka prehrani u čijem je sastavu brand Dietpharm, vodeći u toj kategoriji na našem tržištu. Financijski grupa raste dvocifrenim stopama, u 2005. ostvaren je prihod od 1,2 milijarde kuna i rast od 46 posto, a u 2006. prihod je narastao na 1,5 milijardi kuna.

Povlašteni otkup
Kako bi se što čvršće povezao menadžment s Atlanticovim razvojem, članovima uprave omogućen je povlašteni otkup 1,7 posto, tj. 356 dionica tvrtke. Stariji potpredsjednik Mladen Veber i potpredsjednik za korporativne aktivnosti Neven Vranković kupili su po 123 dionice i pojedinačno stekli 0,6 posto udjela u temeljnom kapitalu, dok su potpredsjednik za diviziju Distribucija Srećko Nakić i potpredsjednik za diviziju Zdravlje i njega Marko Smetiško otkupili po 55 dionica tvrtke te postali vlasnicima po 0,27 posto udjela.

Premješteno iz teme: [color=blue]Atlantic[/color]


Sprema nam se novi IPO. [smiley2] Prema najavama iz sutrašnjeg Poslovnog dnevnika Tedeschi najavljuje izlazak svoje kompanije na burzu. Vaš link Hoće li nam se Atlanitc pretvoriti u novu Inu i Magmu ili on za to nema kapaciteta. Isto tako, što mislite o tajmingu i financijskim pokazateljima?

Negdje sam na netu, ali se ne sjećam točno gdje, ovih dana pročitao informaciju da bi eventualna odluka o IPO-u Atlantica mogla biti ubrzo potvrđena. Čak se spominje i vrijeme, rujan 2007. što mi se čini, kad već pitaš za tajming, lošim tajmingom zbog THT-a u to vrijeme., ali valjda će se skupiti para da sve to pokupujemo. O pokazateljima će vjerujem krenuti rasprava kad se potvrdi izlazak na IPO-u, mada bi volio da počne i prije. Duža rasprava=kvalitetniji zaključak, naravno ukoliko je rasprava argumentirana i konstruktivna.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

New Report

Close