| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
9,97 |
580.280 |
58,176 |
10,10 |
10,20 |
-3,85%
|
Bit će raznih još vijesti, pa i o traženju strateškog partnera i spajanje u manjem razmjeru itd.. a Dalekovod je ogroman potencijal, samo tko će ga znati postaviti na pravi put.
Svakako ja sam spreman i na 100:1 to sam ponovio par puta,jer će se firma ustabiliti, bit će manji broj dionica i bit će tražena, kao pevex i sl..
Za ove čunga lunge i kikirikije ne prodajem 🙂
Sjeća li se netko koji je ono bio fond koji je pred cca. desetak godina kupio dionice dalekovoda po nekih 260 kn i u jednoj transakciji platio 30-ak milijuna kuna? Bio je i članak u medijima o tome?
Upravo tako. Svi koji su ulazili na 6kn,7kn,… i vise sad prodavati po 1,5kn,2kn,…je ravno ubojstvom.
Cijena ce jos varirati, nece ovo proci tek tako, ali u slijedecim tjednima cemo bit pametniji kad vidimo reakciju medija, javnosti i na kraju malih dionicara.
Svakako ja sam spreman i na 100:1 to sam ponovio par puta,jer će se firma ustabiliti, bit će manji broj dionica i bit će tražena, kao pevex i sl..
Za ove čunga lunge i kikirikije ne prodajem 🙂
s pevexom je odrađeno pošteno i u korist svih dioničara, a ovo ako se provede bit će pravo deranje postojećih dioničara u korist velikih igrača tako da ne pričaj gluposti
Ne znam, ali bi se mogla ponoviti prošlost nakon spajanja, ako bude spajanja i u kojem omjeru bude
Sjeća li se netko koji je ono bio fond koji je pred cca. desetak godina kupio dionice dalekovoda po nekih 260 kn i u jednoj transakciji platio 30-ak milijuna kuna? Bio je i članak u medijima o tome?
Gledam i citam postove i iste obrasce razmisljanja dijela manjih dionicara kao kod Validusa,KSST,Dakovstine,Agrokorki!
Tipa “pa ne moze to tako”,”nece to proci”,Drzava i mirovinci nece dopustiti da firme odu u stecaj, dugovi nisu problem dionicara nego vjerovnika, “potencijal je ogroman”,”raketa samo sto nije” itd.
Ovdje na srecu vjerovatno nece doci do stecaja vec umanjenja temeljnog kapitala (100 puta) pa spajanja dionica u svrhu dokapitalizacije-injektiranja svjezeg kapitala da bi firma mogla normalno poslovati.To je dobro za tvrtku u cjelini i velike dionicare (iako ne bez rizika).Za “male je bolno” iako imaju sansu da kasnije “bude bolje”!
Sto je apsurdno,po meni,je da su prometi nakon tih negativnih vijesti i saznanja bili ogromni sa manjim cijenama dionica.Bilo je tu dosta spekulativnog trgovanja,ali i dio dionicara je “smanjivao prosjek” nadajuci se cudu.Znamo kako je to sve zavrsavalo.
Takoder je evidentno da javnost uopce nije senzibilizirana i empaticna za gubitke dionicara na burzi smatrajuci tu vrstu ulaganja riskantnom i cesto spekulativnom.Drzavni duznosnici gotovo uopce ne spominju trziste kapitala.
Vidjecemo sto ce se ovdje dogadati,ali ja vjerujem da su “glavni igraci” usuglasili model dokapitalizacije.Svatko dakako moze vjerovati sto zeli.
imam pitanje samo tehničko. ukoliko dođe do dokapitalizacije to će biti dostupno svima zainteresiranima preko brokerskih usluga? u pbz investoru to će npr biti kao nova dionica i moći ću sudjelovati u dokapu?
LP i svima sve najbolje
Neka mi objasne ovi koji kažu da samo malim dioničarima cijena dionica pada na 0,1 a velikima ne. Kako se njima isplati spajanje ako se malima ne isplati? Zar bi poslije bile dvije vrste dionica DLKV, one prije po 0,1 i one poslije(Končareve) po 10kn? Kako će i Konsolidatorove vrijediti više od 0,1 i po koliko će ih se on riješiti jer mora? Zar će baciti svoje dionice u vjetar? Zar mu nije u interesu drugačiji model i bolji izlazak? Što dobivaju ovim modelom? Ništa. Pa zar je onda realno da prihvati taj model? Nije i neće kao ni drugi dioničari iz TOP 10. Pitajte ih što misle pa ćete vidjeti. Ova objava lošeg prijedloga je objavljena a ona druga mogućnosz nije objavljena. Koja druga? Čitajte između redaka, he.
jedno razmišljanje…
ovih 0,1 kn po dionici je mizeran iznos i pitanje je kako će veći igrači reagirati na to jer ipak su tu fondovi s velikim ulozima u dionicu. možda je stvarni cilj da se dionice srežu 1 kn pa da se onda spoje u jednu od 10 kn? najprije izađu s ovih 0,1 da naprave krš i lom i da se svi pobune, a onda kao prihvate protuprijedlog koji sam gore napisao? ne kažem da će biti tako ali ovih 0,1 kn je prebrutalno i sumnjam da će ostali dioničari to samo tako prihvatiti