EN DE

DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 07.05.2026. u 09:00
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DLKV
11,23
18.714
1,666
11,20
11,25
1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A možda prodaju kao i Pevex Vujnovcu, jer je čovjek na Pevexu napravio dobar posao, a i udružen je sa Fortenovom, odnosno drži 6,4%

sekundarnom financijskom tržištu.Mi smo grupacija koja se primarno bavi i bavit će se energetikom i logistikom. Istodobno, kontinuirano ulažemo u projekte i kompanije u hrvatskom gospodarstvu za koje smatramo da imaju potencijal razvoja”, stoji u odgovoru koji je potpisao Damir Spudić, direktor financija ENNA grupe, navodi dnevnik.

https://www.insolvinfo.hr/literatura/41/40416

sitnariba, 23.05.2021. u 08:30

A možda prodaju kao i Pevex Vujnovcu, jer je čovjek na Pevexu napravio dobar posao, a i udružen je sa Fortenovom, odnosno drži 6,4%

sekundarnom financijskom tržištu.Mi smo grupacija koja se primarno bavi i bavit će se energetikom i logistikom. Istodobno, kontinuirano ulažemo u projekte i kompanije u hrvatskom gospodarstvu za koje smatramo da imaju potencijal razvoja”, stoji u odgovoru koji je potpisao Damir Spudić, direktor financija ENNA grupe, navodi dnevnik.

https://www.insolvinfo.hr/literatura/41/40416

Kada 100 (sto puta) umanje vrijednost dionice i  dokapitaliziju tvrtku cash -om i smanje dug ili ga potpuno podmire ,dakako da imaju sanse u buducnosti biti profitabilni i da pokusaju zaraditi ,ali mislim da ce to trajati minimalno 5-10 godina,po meni.

Svi ocekuju pad na 2kn i manje, ja vece vidim scenarij trejdera kad vide da ide prema 3kn, stampedo samo da se zaradi za burek.

Odbit će se ovaj prijedlog 100% isto kao i kod Đure.

Kažem sličan scenarij kao i kod pevexa i sad se fino ubire dividenda po 7000+ kn..

Izvanredna Glavna skuština – spajanje dionica

Definitivno se slažem da se treba počistiti taj kaos sa količinom dionica i zatim krenuti od početka..

Ostajem i dalje, nakon spajanja imam 100 kom, pa dalje kako bude 🙂 nikad se ne zna i možda končar preuzme dalekovod kroz par godina i bude spajanje dionica, možda dividenda, a možda kujac od ovce 🙂 ali za 2,3,5 kn koliko mi je bio ulaz ne prodajem, jer eto budala vjeruje u bolje sutra 😉

Barbosa, 22.04.2021. u 11:09

kakvih gluparija se da pročitati ovdije, ne bi pas sa maslom pojeo…kakav book, kakvo spajanje dionica, kako zašto bi neko platio ovo ili ono…pa vi koji konstantno trolate temu tim nebulozama  nemate niti za pol dionice dlkv i zato plasirate ovakve gnjile komentare…

dlkv je u operativna kompanija u postupku vlasničkog i financijskog restrukturiranja i iako posluju u teškim uvijetima i opterečenjima psn-a, rade odličan posao, imaju referencu, konstantno ugovaraju  nove projekte i u posluju sa dobiti.

dlkv vrijednost nije u bv-u niti ciglama ili dizalicama nego u znanju, iskustvu, kvalitetnoj operativi te na kraju u referenci i ebitda koja će svake god. nakon ovog završnog dijela restrukturiranja, sa već zauzetom pozicijom na energetsko-infrastrukturalnom EU tržištu,  biti sve veća i bolja, već sada su preko milijardu kuna prihoda i 70eteak M kn ebitda a još vuku i obveze iz psn-a na grbači …

… dlkv je pred vlasničkim restrukturiranjem, ulagači su 2015. dokapitalizirali  po tada stečajnoj vrijednosti 10kn. po dionici kada je bilo ili-ili,  svih ovih 6 god plaćali upravljačku naknadu FGS upravitelju te također nedavno, zamjenom udjela u vrijednosti 60 miliona kuna sa udjelom u tvrtki Energija gradec za 5M dionica dlkv u konsolidatoru  okrupnili udio  u Konsolidatoru u cijelosti, dakle po 12kuna po dionici i sad tu neki likovi gnjile o nekom spajanju i bogtepito što još…stoga, pa koji bi “jeleni”   ulagači u fgs morali biti da na gs-u na kojoj se odlučuje o dokapitalizaciji, da sa  svojih 61% glasova ili 15 miliona dionica plaćenih u novcu sami sebi idu umanjivati vrijednost već uglavnom restrukturirane i profitabilne kompanije sa popunjenim knjigama narudžbi i to sad neposredno pred prodaju radi zakonskog roka isteka trajanja fonda???

također, dokapitalizacija po 10 kn. je sasvim ok., bilo u novcu bilo pretvaranjem dugova u kapital, time vi tvrtka prodisala i ubacila u višu brzinu i u nekom srednjem roku  ebitdu od 200M kn uopće ne bi bilo pretjerano očekivati.

stoga, vi koji tu plasirate svakakve nebuloze, dajte se nastavite igrati u pijesku, ulaganja i dionice su ipak za velike dečke!

Mjesec dana kasnije kaj imas za komentirat?

xato, 23.05.2021. u 11:42

I onda sto?Stecaj?Pa necete imati nista???

Mislim da ce prihvatiti prijedlog.

Ovako ostaje bar nesto i nada u bolju buducnost.

obzirom na dug od 400 milijuna kuna, zna se što onda slijedi….pa umjesto dionice od 0,10 kuna koje bi jednom imale šansu porasti, imat ćeš u stečaju 0 kuna!…zaista “logična” ulagačka odluka….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

starivuk, 22.05.2021. u 22:22

Treba provjeriti da li je u ovu cijelu pricu ukljuceno i ono potrazivanje od drzave, koliko pamtim rijec je o nekih cca 40 mil. kn (ako grijesim, isprika).

To ide ovako olako novim igracima u dzep?

Točno tako, čini mi se da je riječ o 50 mil.kn, što bi značajno dilo vrijednost firme i booka.

A što se tiče npr. cijene dionice ako bi ovo i prošlo, mislim da nakon izlista na burzi neće biti ispod 150-200kn jer je onda daljnji potencijal nakon rješavanja dugova ogroman i očekivana buduća dobit velika. Ako se npr. Igh sa negat.bookom stalno držao i drži se oko 150 kn, onda ovo ispod 200 nema što raditi.

Zato je ovih trenutnih 2 kn zapravo samo realna cijena, a plus ako se uzme u obzir i to da ovaj prijedlog ne prođe (isto vrlo izgledno), onda i rast prema 3-4 kn u sljedećim danima ne treba čuditi (jer to je 50-100% na trenutnu cijenu).

Puno je tu još otvorenih pitanja.

100%? kako smiješ tako nešto ustvrditi i dovoditi ulagače u zabludu? znaš li da to spada pod manipuliranje na TK i da je kažnjivo?

nasuprot tebi, ja vjerujem da je sve dogovoreno s većinskim i da je to zadnji pokušaj spašavanja firme prije nego zbog ogromnih  gubitaka ode u stečaj

Ima još mjesec dana jahanja do odluke, tako da još se puno toga može promijeniti..

Prodaja mi ne pada na pamet, a da će netko prodavati po 0,10 lipa taj ga je poduvao gore od nas koji smo ulazili na 5 kn 🙂 da ne govorim za ekipu koja je ulazila po 1000 kn prije cca 10 godina.. i da sad nekom prodaju po ništa, a sve se kao što vidimo okrene u par minuta..

Trenutno sam pušiona u pola, ali me ne brine, izvlače me druge dionice, zato nikad nije dobro ulagati u samo jednu tvrtku..

Da su htjeli mogli su proglasiti stečaj i onda smo baš 0 bodova 🙂 ovako, nada umire zadnja 🙂

sitnariba, 23.05.2021. u 12:54

Da su htjeli mogli su proglasiti stečaj i onda smo baš 0 bodova 🙂 ovako, nada umire zadnja 🙂

njima nije cilj ugasiti tvrtku nego je preuzeti,a to če napraviti  brzo i efikasno smanjenjem dionice na 0,1 kn i potom ulaganjem stotina milijuna kuna svježeg kapitala,naravno samo za odabrane,a mali će po običaju na kraju ostati praznih ruku

New Report

Close