Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.12.2025. u 16:49
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DDJH
58,50
59
1
58,50
60,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kol. Lucijan, brkaš, to je privatni ugovor i još između inozemnih subjekata, hanfa niti nema pravo niti smije tražiti podatke o vrijednosti ugovora niti je to njihov posao a i opet ponavljam, česi nisu ušli u eventualnu poziciju tim stjecanjem koje navodiš, oni su aktualnu poziciju stekli prije  nego ih je država kao najveći pojedinačni dioničar “otpuštanjem” svojih dionica  dovela u poziciju  eventualno najvećeg pojedinačnog dioničara…a i preknjiženje ne provodi hanfa nego skdd

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Prijenos vrijednosnih papira na temelju kupoprodajnog ugovora, obavlja se preknjižbom
vrijednosnih papira sa slobodne pozicije koja je ubilježena na računu prednika (prodavatelja)
na slobodnu poziciju koja je ubilježena na računu stjecatelja (kupca).
U kupoprodajnom ugovoru ugovorne strane moraju biti točno određene i nedvojbeno
identificirane jednako kao i predmet kupoprodaje (točna oznaka vrijednosnog papira, njihov
broj i sl.). Kupoprodajna cijena mora biti određena ili odrediva. Ako je kupoprodajnim ugovorom utvrđeno da će se cijena utvrditi naknadno ili npr. posebnim ugovorom, smatra se da ista nije odrediva.
Ako je uvjet preknjižbe izjava prodavatelja o primitku kupoprodajne cijene, predmetna izjava
mora biti dostavljena u izvorniku ili ovjerenoj fotokopiji s valjano ovjerenim potpisom
prodavatelja. Ugovor mora biti potpisan od svih ugovornih strana, dok potpis prodavatelja mora biti valjano ovjeren.

Barbosa, 16.01.2021. u 12:17

kol. Lucijan, to o najvišoj cijeni stjecanja u ponudi se odnosi ukloliko je vrijednost stjecanja javna kategorija npr.  putem javne ponude ili na tk, međutim kod van institucionalnog stjecanja se gleda 3mj. ponderirani prosjek na uređenom tržištu jer regulator nema instrument kojime bi sudionike transakcije prisilio na davanje podataka o vrijednosti stjecanja.

…a opet, veliki je upitnik da li je po zpdd uopće nastupila obveza objave jer ako i jesu, ima dosta toga u iznimkama a i česi ili tko god je iza skrbničkog, su (ako) postali najveći pojedinačni “otpuštanjem” dionica najvećeg dioničara a ne “stjecanjem” istih

Česi su stjecanjem dionica preko 25 % stvorili obvezu davanja ponude. S obzirom da je RH bila i dalje 1. dionicar nastupilo je izuzece. Sada izuzeca vise nema i obvezni su dati ponudu.

Mada ja mislim da je obveza nastupila odmah kad he rh prodala dionice a ne sada kad su stavljene na zajednicki racun. Jer zajednicko djelovanje je sigurno od picetka.

Da li je moguce da su oni Hanfu obavijestili? Postoji rok od cinimise 30 dana. Bi li Hanfa odmah obavijestila zse ili tek kad donese rjesenje da postoji obveza objave ponude?

Opet ti o “otpuštanju” Česima … tko je njima što otpustio … stekli su dionice kupoprodajom

Barbosa, 16.01.2021. u 13:46

kol. Lucijan, brkaš, to je privatni ugovor i još između inozemnih subjekata, hanfa niti nema pravo niti smije tražiti podatke o vrijednosti ugovora niti je to njihov posao a i opet ponavljam, česi nisu ušli u eventualnu poziciju tim stjecanjem koje navodiš, oni su aktualnu poziciju stekli prije  nego ih je država kao najveći pojedinačni dioničar “otpuštanjem” svojih dionica  dovela u poziciju  eventualno najvećeg pojedinačnog dioničara…a i preknjiženje ne provodi hanfa nego skdd

Država je bila manjinski i prije.

Drzava ne moze smanjenjem broja dionica “isforsirati” ponudu jer kad netko kupi 25% dionica mora biti spreman na obvezu davanja ponude. Iznimka je iznimka dok postoji. Cesi su stekli 25 % i sada imaju najvise glasova na skupstini. To nosi obvezu davanja ponude.

e hebemu, za*ro sam…krivo sam brojao…ispričavam se kolegama

…računao sam da se drž. sa otpuštanjem ovih 0,97% dionica u korist Svježić Stephan od prije neki dan spustila u manjinsku poziciju i da su zato česi došli na poziciju najvećeg pojedinačnog ali prebrojao sam se i to nije tako…točno je da  česi tj.erste skrbnički sada kontrolira najveći pojedinačni udio i po zpdd bi trebala nastati obveza objave ponude za preuzimanje

sory još jednom, baš sam ispao površan i bedast

Znači ponavljamo gradivo 🙂

Bakić je prije predaje dionica Česima kupovao još , a sve iz razloga da Česi preuzmu vodstvo.

Kako sam od početka tvrdio Bakić je spasio ĐĐ i ljude koji tamo rade , obitelji, grad, sto godišnju firmu, brend itd..

Neočekivan zaplet: Bakić bez ijedne dionice, Česi ‘iz sjene’ ulaze u igru

Činjenica da je Bakić upravo sad odlučio izaći iz vlasničke strukture, a da je u međuvremenu i kupovao dionice, te blago povećao svoj paket, upućuje na zaključak da će finale ovog procesa biti u svakom slučaju u češkim rukama.

kol. radek, očito ne shvaćaš što pišem… drž se otpuštanjem, djeljenjem, preknjiženjem ili kakogod u korist

6.  SVJEŽIĆ STEPHAN CHRISTIAN
98.793 0,97%

spustila(ako) sa većinske na manjinsku poziciju a ćesi, ako su to oni iza erste skrbničkog su i prije te radnje  imali 27,58% koje su kupili od bakića i ivanovića i smatram da ih drž. slijedom navedenog u prethodnim postovima, predmetnim smanjenjem br. dionica tj otpuštanjem i  padom na poziciju manjinskog, ne može izforsirati do tada drugopozicioniranom dioničaru (česima) obvezu ponude za preuzimanje…

a ovo što si postao sa skdd nisam vidio, očito se nešto onda mijenjalo iza 2015. kad sam ja preknjižavao neke dionice i samo sam dao nalog za preknjižbu, nikakav ugovor, cijenu ili nešto treće me nisu tražili…

a ovo

Da li će Česi odabrati Gripene , jer se sad njih nešto ipak pita 😉 i od Đure napraviti “mercedes” , ostaje nam za vidjet u narednim tjednima ili mjesecima..

Švedska sve bliže NATO članstvu

Iz arhive:

https://www.jutarnji.hr/native/od-mig-ova-do-nato-autoriteta-kako-su-ceska-i-madarska-iskoristile-gripene-za-jacanje-vojne-sposobnosti-15013746

Znači povećan opseg posla 😉

KONTROLOR / KONTROLORKA U PROIZVODNJI
Mjesto rada: SLAVONSKI BROD
Traženo radnika: 2
Poslodavac: ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA D.D. ZA PROIZVODNJU I USLUGE
Rok za prijavu: 20.1.2021.

https://burzarada.hzz.hr/(X(1)S(emehaiywfcvk0dizs5r2e2gg))/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx?trazi=1&pojam=DIPLOMIRANI+STROJARSKI+IN%u017dENJER&top=1&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Još oko 2 500 000 dionica trebaju kupiti da bi postali gazde ….. tj. po 10 k /kom ispada oko 25 mil kuna ili oko 3 mil€ …… jel to problem

DAJ PET !!!

New Report

Close