ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 31.10.2024. u 22:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,16
32.102
3,160
10,20
10,40
-5,61%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Koliko sam ja upucen BuyBack je bio tema razgovor u ADPLu medutim prijedlog je preglasala strana protiv, i odluceno je idalje isplacivati dividendu.

Takoder se slazem kako bi BB bio bolja opcija

...

Jesam li ja jedini koji ovo smatra lošom vijesti za dionicu? 🙂

MM su trenutno glavni muljatori na zse i uspoređivati ih sa kolegama na nyse je deplasirano.

who dares, wins

Izašao xy u potpunosti iz dionice.
Naveo je više razloga. Koga zanima, ima blog.
Kako će to utjecati na samu dionicu, treba tek vidjeti.

Najvažniji razlog je nemogućnost utjecaja na cijenu zbog postojanja MM, odnosno potreba daleko većih sredstava da se to ostvari nego negdje drugdje. Oprostite ako griješim…
[/quote]

Bilo bi interesantno da XY odabere 5-10 dinoca na nekoj likvidnoj burzi, recimo NYSE, i da onda vidimo njegove prinose. 🙂

Koliko vidim osnovni razlog prodaje je strah od depricijacije rublje u odnosu na kunu. Rublja je pala 13% u odnosu na kunu u zadnjih godinu dana i postoji rizik da ce padati i dalje ako cijena nafte i ruda nastave padati.

Medutim Turska lira je pala 26%, a Turska je znacajan konkurent hrvatskom turistickom sektoru gdje XY ulaze.

Da ne govorimo o hrvaskim drzavnim financijama koje su pred kolapsom i rizik povecanje poreza na sve sto operira u Hrvatskoj. ADPL ima kakvu takvu geografsku diverzifikaciju.

Inace slazem se sa XY-om da bi buyback bio puno bolja opcija od isplate dividende.

[/quote]

Niti sam isao na blog niti necu.

Ovo je free country neka prodaje i kupuje.

Rublja je ok razlog ali je i offset dobro jačanje EU trzista vozila i francuskih pandana.

Ali me jako veseli izlazak jer mi daje do znanja da na nju nemože utjecati, vjerujem da zato i je izašao.

Više me zanima, tko je kupio i to po ovoj cijeni?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Pa vjerojatno su kupili mirovinski fondovi i to u dogovoru s Bakićem i to po dogovorenoj cijeni od 129 kn.

Kao inženjer, ne mogu dijeliti opčinjenost najvećeg ulagača našim turizmom. Nije da smatram da su ulaganja u turizam loša, već mi je muka od očekivanja nekih da se od turizma može živjeti (turizam je ok kao šlag na tortu, ali ne može biti nikakav temeljni kamen blagostanja).

Pitanje: g. Bakić izašao iz dionice ADPL, međutim, zanima me što je s dionicama koje su na skrbničkom računu Erste. Mislim da ipak nije skroz vani već samo tamo gdje su bile na njegovo ime….ne? Znači…nema većih promjena….molim da me se ispravi ako griješim…..

Pitanje: g. Bakić izašao iz dionice ADPL, međutim, zanima me što je s dionicama koje su na skrbničkom računu Erste. Mislim da ipak nije skroz vani već samo tamo gdje su bile na njegovo ime….ne? Znači…nema većih promjena….molim da me se ispravi ako griješim…..

Nisu na njegovo ime vec duze vremena.

Što nisu na njegovo ime?

Ljudi, bavite se Bakićem umjesto da se bavite sami sobom. Čovjek je prodao i to je to. Do sada je više on napravio za ovu dionicu u smislu promocije od bilo koga drugog. Naravno, ne računajući upravu koja radi svoj posao jako dobro i zahvaljujući kojoj je ova firma toliko dobra. Ove gluposti koje pišete kako je prodao jer ne može utjecati na cijenu su ništa drugo nego gluposti.
A Ovo s navlačenjem i zaradom od 100% (ako je implicirano na P&D) u par dana je toliki nonsens da ga je bezvezno i komentirati jer se u vezu dovode eventualne zarade od parsto tisuća kuna, kojima se ustvari radi puno veća šteta u smislu gubitka renomea, s investiranjem 10 ili 20 mil kn.

Dobro, a tko se nalazi iza Erste skrbnički?

pa čovik je jednostavno presložio svoj portfelj osjetio je da će cijena adpl vjerojatno stagnirati a imajući u obzir market makeri mislim da je to zlo ,govoreći iz iskustva,šta su samo napravili od dionice ulpl a sad i ht, a nista bolje neće ni atgr
štopaju cijenu godinama pojede je inflacija a ako krene negativni rezultati ajmo majko

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

pa čovik je jednostavno presložio svoj portfelj osjetio je da će cijena adpl vjerojatno stagnirati a imajući u obzir market makeri mislim da je to zlo ,govoreći iz iskustva,šta su samo napravili od dionice ulpl a sad i ht, a nista bolje neće ni atgr
štopaju cijenu godinama pojede je inflacija a ako krene negativni rezultati ajmo majko

Ako krenu jos bolji i iimas deflaciju koja je u kunama najavljena kao prijetja?

Sanse su manje za lose rezultate nego dobre.

ovo o nekim BakiChevim razlozima prodaje su njegova stvar. Kažem, ja hotele ne bi dirao niti stapom. Imaju potencijal rasta na kratki rok ali dugoročno su cigla i mort i more – dakle datosti.

Ne bi ih stavio kao nesto produktivno dok ADPL bih i time ima neograničen rast.

Ja očekujem do 100 milijuna neto dobiti u 2015 nadalje.

E sada, niti sam ja Bog niti je Bakich u pravu sa svime, dapače, ima masivnih gafova.

Tko zeli nek proda to ne ne, ionako tko je drzao zbog njega neka proda jer se time blamira.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close