Bilo da je riječ o ribi, povrću ili dobrom komadu mesa, pri pripremi obroka ljudi često hranu zamotavaju u aluminijsku foliju. Pritom vjerojatno većina nije svjesna da će se dio folije izlučiti u vaš obrok, što bi moglo biti loše za vaše zdravlje.
Istraživanje korištenja aluminija za kuhanje i pripremu hrane ukazalo je da se aluminij ne pojavljuje samo u foliji. To je najpopularniji materijal za kuhanje u zemljama u razvoju te se njime oblažu lonci i tave, a nalazi se ponekad i u kuhinjskom priboru. Nekada je tu ulogu ispunjavao bakar, no s vremenom ga je zamijenio aluminij jer je jeftiniji za masovnu proizvodnju i lakši za čišćenje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu