Većina ljudi ostavi peršin na tanjuru jer to smatraju isključivo dekoracijom, ali bolja ideja je staviti ga u usta i polako žvakati. Osim što čisti nepce, peršun neutraliza neugodne mirise koji ostanu nakon aromatičnih jela.
Osvježavanje daha grickanjem svježeg peršina seže još u doba starih Rimljana. Oni su nakon jela znali grickati peršin. Moguće da je to jedan od razloga zašto je nastao običaj stavljanja komada ove biljke na tanjure u mnogim restoranima širom svijeta, piše 24sata, a prenosi City magazin.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu