Timijan ili majčina dušica se često koristi za poboljšanje općeg stanja organizma, ali i u gastronomiji. Blagotvorno djeluje na želudac, smiruje kašalj, ublažava glavobolju, probavne smetnje, umiruje živce, blagotvorno djeluje na rane, akne, gljivice na nogama. Ova biljka ima jaka antiseptička svojstva pa slovi za jedno od najvažnijih prirodnih sredstava za dezinfekciju, piše B92.
Кorisna svojstva timijana objašnjavaju se supstancama koje čine njegov sastav. Lista je zaista bogata, sadrži: magnezij, kalij, kalcij, željezo, mangan, bakar, cink, selen, vitamine C, A i B, fenolne spojeve i retinoide. Savjetuje se i za jačanje imuniteta tijekom posta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu