Izaziva li jedenje sira prije spavanja noćne more? Tvrtka kušačima plaća 1.000 dolara za svakodnevno uživanje u siru

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2023. u 09:54
Foto: Pixabay

Tvrtka je tražila 5 kušača sira koji će biti “pokusni kunići” da shvate može li jedenje ove hrane prije spavanja doista utjecati na kvalitetu sna, razinu energije i da li povećava vjerojatnost noćnih mora.

Jeste li ikada imali noćne more nakon velike gozbe bogate sirom noć prije? Možda to nikada niste primijetili, ali, posebno u Europi, postoji uvriježena teorija koja tvrdi da jesti ovu hranu (u jednoj od njenih brojnih varijacija) prije spavanja uopće nije dobra ideja, jer bi pospješila loš san s puno noćnih mora.

Ali sada je Sleep Junkie, američka tvrtka za istraživanje spavanja koja također objavljuje savjete za spavanje, zajedno s opsežnim recenzijama madraca i vodičima za prodaju, odlučila da to želi rasvijetliti vlastitim istraživanjem. Kao što je navedeno na njihovoj stranici:

“Htjeli smo testirati jednu od najpopularnijih europskih teorija spavanja prema kojoj jedenje sira prije spavanja izaziva noćne more i vidjeti ima li istine iza toga. Također želimo ispitati, ako je to točno, imaju li različiti sirevi veći učinak od drugih.”

I tu dolazi zabavni dio: kako bi testirali teoriju, tvrtka je tražila 5 kušača sira koji će biti “pokusni kunići” da shvate može li jedenje ove hrane prije spavanja doista utjecati na kvalitetu sna, razinu energije i da li povećava vjerojatnost noćnih mora.

Pet odabranih ljudi ne samo da će dobiti razne sireve besplatno, već će za svoj “rad” biti plaćeni i 1.000 dolara. Zauzvrat će morati ponuditi iskrene povratne informacije o tome kako jedenje raznih vrsta sireva prije spavanja utječe na dobar san.

Sleep Junkie piše: “Ako ste izabrani za tu ulogu, morat ćete zabilježiti kvalitetu svog sna putem vlastitog uređaja za praćenje spavanja, ali također dati pismenu procjenu kvalitete sna, razine energije tijekom tjedna i sve povratne informacije o snovima i noćnim morama”.

Izvorni radovi započeli su u ožujku i trajat će 3 mjeseca. Sirevi po ukusu bit će različitih vrsta: “plavi”, tvrdi, meki, prerađeni, ali i bezlaktozni te veganske varijante.

Kušači će morati jesti svaku vrstu sira u isto vrijeme svake večeri prije spavanja tjedan dana, zatim uzeti tjedan dana pauze prije promjene vrste sira, kako bi osigurali da se rezultati mogu točno zabilježiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close