Najbolje metode s kojima će svaki sir trajati dulje u hladnjaku

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2022. u 09:41
Foto: pixabay

Kvalitetnu mozzarellu najbolje je pojesti što prije jer s vremenom u hladnjaku postaje gumaste teksture, ali u većini slučajeva bit će jestiva i do pet dana nakon otvaranja pakiranja.

Bilo da želite produljiti trajanje ili svježinu siru, poslužiti vam može savjet stručnjakinje Patricije Michelson koji je podijelila u Guardianu.

Pripremite posudu u kojoj ćete čuvati sir u hladnjaku i obložite je vlažnim kuhinjskim ručnikom. Sir zamotajte u papir za pečenje i stavite u posudu, zajedno s dvije kocke šećera pa je dobro zatvorite. Michelson tvrdi da šećer pomaže u reguliranju idealnih uvjeta za čuvanje sira čime se značajno produljuje vijek trajanja. Iako većina ljudi pojede sir prije nego što se šećer otopi, ako se to slučajno ipak dogodi dovoljno ih je zamijeniti novima. Bez obzira čuvate li sir u posudi sa šećerom ili ne, najbolje mjesto za držanje sira je gornja polica hladnjaka jer je ondje temperatura najkonzistentnija.

Plave sireve kao što su gorgonzola, ili roquefort možete čuvati u plastičnoj foliji, a sireve s intenzivnim mirisom kao što su kozji, camembert ili brie stavite u plastičnu posudu koja se može zatvoriti, prenosi punkufer.

Kad je riječ o svježim sirevima poput mozzarelle ili fete najbolje ih je čuvati originalnoj ambalaži te promijeniti vodu svaka dva dana. Kvalitetnu mozzarellu najbolje je pojesti što prije jer s vremenom u hladnjaku postaje gumaste teksture, ali u većini slučajeva bit će jestiva i do pet dana nakon otvaranja pakiranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close