Skinite kilograme uz pomoć ovih neočekivanih kombinacija hrane i pića

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2023. u 09:14
Foto: Unsplash

Skinite kilograme uz pomoć ove neočekivane hrane i pića koja dodaju dodatnu hranjivost vašim smoothiejima.

Miksanje i ispijanje smoothieja punog hranjivih tvari nije novi koncept za ljude koji pokušavaju smršaviti. Iako nema ništa loše u tipičnim dodacima smoothiejima za mršavljenje kao što su lisnato povrće i bobičasto voće, ponekad je lijepo zamijeniti ih nečim novim– osobito ako novi dodatak isto tako pomaže u postizanju ciljeva mršavljenja.

Naravno, možete se držati svog isprobanog zelenog smoothieja, ali ako ste u potrazi za nekim jedinstvenim dodacima svom smoothieju koji mogu dodati više hranjivih tvari i pružiti potporu mršavljenju, pogledajte ove iznenađujuće smoothieje sastojke za mršavljenje. Bez obzira na to jesu li dobri izvori proteina, povećavaju dnevni unos povrća ili pružaju solidnu dozu vlakana, svaki od njih ima moć da poveća vaše izglede da izgubite na težini, piše Eatthis.

Smrznuta nasjeckana cvjetača

Nećete čak ni okusiti dodatak cvjetače u svom smoothieju, a uključivanje ovog povrća u piće može dodati malo zasitnih vlakana u niskokaloričnom paketu. Budući da vlakna mogu pomoći ljudima da se osjećaju zadovoljnije, što ujedno može pomoći ljudima da manje jedu i s vremenom izgube težinu, ovaj dodatak može ponuditi neke od prednosti mršavljenja.

Foto: Pixabay

Jednostavno dodajte ¼ šalice smrznute nasjeckane cvjetače bez okusa sastojcima za svoj smoothie prije nego što se izmiješa i rezultat je smoothie koji ima postojanost.

Slanutak

Prepuno biljnih proteina i vlakana, jedenje mahunarki, poput slanutka, povezuje se s gubitkom težine. Dodajte malo ocijeđenog i ispranog slanutka iz konzerve u svoj smoothie kako biste lakše uživali u zasitnom smoothieju uz vrlo malo truda.

Orasi

Orasi su nutritivni moćnici, prepuni biljnih proteina, vlakana i omega-3 masnih kiselina. Uključivanje orašastih plodova u prehranu, poput oraha, povezano je s pozitivnim ishodom gubitka težine. To može vašem napitku dodati jedinstveno bogatstvo koje vam može pomoći da izgubite na težini.

Najbolje je da oljuštene orahe namočite oko 2 sata, ocijedite i ostavite da se osuše prije nego što od njih napravite smoothie. Ali ako ih samo ubacite u blender takve kakve jesu, i to je u redu.

100% sok od naranče

Dodavanje 100% soka od naranče u vaš smoothie može dodati prirodnu slatkoću mješavini bez dodanog šećera. Studije pokazuju da djeca ili odrasli koji u svoju prehranu unose 100% sok od naranče imaju manju vjerojatnost da će imati prekomjernu težinu ili pretilost u usporedbi s onima koji ne konzumiraju sok od naranče.

Foto: Pixabay

Podaci su također pokazali da je konzumacija 100% soka od naranče povezana sa značajno nižim indeksom tjelesne mase (BMI), opsegom struka ili tjelesnom masnoćom u usporedbi s onima koji ne piju sok od naranče.

Maslac od orašastih plodova

Mnogi od nas oslanjaju se na proteinski prah kako bi dodali ovu važnu makronaredbu svojim smoothiejima. Ali umjesto korištenja ovih prašaka, isprobajte prirodni maslac od orašastih plodova – poput badema, kikirikija ili oraha – vašem napitku možete dodati ozbiljne prirodne proteine zajedno sa zdravim mastima i ključnim mikronutrijentima. Konzumiranje više orašastih plodova može dovesti do bolje kontrole težine.

Suhe šljive

Foto: Pixabay

Suhe šljive su voće s niskim glikemijskim indeksom koje je prirodni izvor vlakana, kalcija, magnezija i mnoštva drugih hranjivih tvari. I mogu dodati prirodnu slatkoću smoothiejima, a da ne dovedu do skoka šećera u krvi kao što to može konzumni šećer. Samo svakako koristite sorte bez koštica prije nego počnete miješati!

Zeleni čaj

Dodavanjem ohlađenog zelenog čaja u smoothie možete dobiti mješavinu jedinstvenog okusa koja može pomoći u vašoj potrazi za mršavljenjem – ovisno o tome što još dodajete u svoj blender. Zeleni čaj sadrži EGCG, katehin koji bi mogao biti jedna od značajki koje ovo piće čine saveznikom za mršavljenje.

Tofu

Protein je važan makronutrijent koji u mnogim slučajevima podržava ciljeve mršavljenja. Tofu može smoothieju dodati malo kremastosti bez mliječnih proizvoda, dok mu istovremeno daje dodatnu količinu proteina. Unos soje također je povezan s gubitkom težine u određenim populacijama.

Temeljac od kostiju

Kombiniranje temeljca od kostiju s tipičnim sastojcima za smoothie možda vam neće biti prva pomisao kada odlučujete što ćete staviti u svoju mješavinu. Ali ova tekućina može biti dobrodošao dodatak vašem smoothiju, jer je temeljac od kostiju izvor proteina i elektrolita. Za jednostavan način dodavanja temeljca od kostiju u vaš smoothie, zamrznite svoju svježu juhu u posudama za led. Kada ste spremni za miksanje, dodajte 3-4 smrznute kocke u blender zajedno sa smrznutim voćem i ostalim sastojcima.

Komentirajte prvi

New Report

Close