Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2025. u 10:05
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,43
20.427
3,177
6,36
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/astrazeneca-i-pfizer-najavili-isporuku-vise-doza-europskoj-uniji—638339.html?itm_source=HomeTopRow&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica

Napokon dobre vijesti!

To je to 🙂 nema se što komentirati

Uskoro bi trebala uslijediti i službena objava da je turističku kompaniju Sunce Hoteli i objekte koji posluju pod brendom Bluesun od Jake Andabaka kupila američka investicijska kompanija KSL Capital Partners, koja će upravljanje objektima povjeriti lokalnom igraču, Valamar Rivijeri.

Tek će se vidjeti koju ulogu u preslagivanju portfelja će imati TUI u ovoj transakciji, no iz TUI-a neslužbeno doznajemo da Hrvatska nije mogla proći bolje od ovog ulagača.

Svjetski ‘igrač’ KSL Capital kupnjom Sunce Hotela ulazi na hrvatsko tržište

Kakva su vam ocekivanja spram valamara od ovog? Burza nije to danas bas popratila…

Fantasticna vijest. Znaci ipak je posao definitivno sklopljen. Sve mi se cini da iza ovoga ipak definitivno stoji Valamar, jer je vec duze vrijeme na americkom investicijskom trzistu trazio pogodnog partnera za ulaganje i sirenje poslovanja. TUI, kao najugledniji Valamarov touroperater, dao je ocito svoj doprinos u sklapanju tog partnerstva. Sad je samo pitanje kako je njihov medjusobni aranzman poslozen, a mogucnosti su siroke. Moguc je i equity swap rearanzman, gdje bi KSL postao veliki dionicar Valamara, a Sunce hoteli u cjelini vlasnicki usli u Valamar. Ili s pocekom, kao varijanta sa Pharosom. Kako god, zaista tur. transakcija godine. Bit ce ovih dana veselo na burzi.

Moje je misljenje da Valamar vise ne bi trebao stjecati hotele vec ih prodavati ali na nacin da ostane upravitelj.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

VedroNebo, 02.02.2021. u 13:23

Moje je misljenje da Valamar vise ne bi trebao stjecati hotele vec ih prodavati ali na nacin da ostane upravitelj.

He, he, ali u tom slucaju jedino ako bi ih prodavali po stvarnoj vrijednosti, a ne po bilancno znacajno podcijenjenoj i nerevaloriziranoj. I jos k tome su zadnje desetljece i agresivno amortizirali svu imovinu, trpali kojekakve troskove kako bi dramaticno umanjili prikazanu dobit, rezerva koje im sada dobro dodje. Mislim da bi eventualno jos bolje bilo razmotriti asset play. Ali, za pocetak, pricekajmo sluzbenu objavu partnershipa.

kalendar za 2021

26. veljače 2021. godine: objava tromjesečnih financijskih izvještaja za četvrto tromjesečje 2020. godine te revidiranih godišnjih financijskih izvještaja za 2020. godinu  21. travnja 2021. godine: Glavna skupština  30. travnja 2021. godine: objava tromjesečnih financijskih izvještaja za prvo tromjesečje 2021. godine  30. srpnja 2021. godine: objava tromjesečnih financijskih izvještaja za drugo tromjesečje 2021. godine te financijskih izvještaja za prvih šest mjeseci 2021. godine  29. listopada 2021. godine: objava tromjesečnih financijskih izvještaja za treće tromjesečje 2021.godine

dali se ima kakav info tko je ulazio u zadnje vrijeme sa većim količinama u valamar amerikanec je nešto natuknuo o tom na forumu

VedroNebo, 02.02.2021. u 13:23

Ma cime bi kupovao kada vec ima veliki dug.S druge strane,tko bi kupio od Valamara a pustio da isti upravlja?

Kolege, koja je Vaša procijena kad se ovo sve odigra ( prruzmu Sunce i Ameri uđu u igru ) kolika bi mogla biti cijena dionice ?

https://www.seebiz.eu/tvrtke/americki-ksl-capital-preuzima-sunce-hotele/250880

Postao sam sumnjicav, kad ce sluzbeno.

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/u-sunce-hotelima-nemaju-saznanja-o-namjerama-dionicara-da-prodaju-ili-stjecu-dionice-697995

I moja saznanja se krecu u ovome smjeru, da li se nesto promjenilo u zadnjih 15 dana, ne znam.
Sitnariba, ako se desi preuzimanje, cijena bi naravno isla gore, ne zelim brzati pa govoriti cifru, ali kroz izvjesca bi vidili koliki je pritok novca od novih hotela pa bi tako lakse ocijenili koliko triba ici up up.

Pical c’è za Uskrs ugostiti prve goste u najveća sala za kongresni svet ceo Amazon će da dođe na team Building

New Report

Close