Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.12.2025. u 01:34
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

sitnariba, 04.09.2020. u 11:00

Prema mojem viđenju, ova korona je prilika za velike poput Valamara iza kojih stoji mašinerija, a poteškoće i propast manjih zbog dugova prema bankama koje neće moći otplaćivati i tu su opet prilike za preuzimanja , po žalost manjih..

Prilike za preuzimanja bi moglo biti, samo što Valamar trenutno nema cash-a niti za plaćanje dobavljača na vrijeme, a kamoli za završetak investicija, otplaćivanje duga ili nove akvizicije. Od velikih su u boljoj poziciji za akvizicije Adris ili Lukšić, a moguć je i ulaz kapitala iz drugih branši, npr. ppd, pivci ili izvana, npr. Kostić… Mislim da će kod Valamara prije biti pitanje da li će što prodavati, nego kupovati.

Čekam početak iduće godine , a do tad mir 🙂 ako padne ispod mog ulaza dokup , ako ne još i bolje..

Valamar je bio prvi spreman i pripremljen na kornu , a ove današnje brojke preko 300 su uveličane iz nekog razloga, a to će vrijeme pokazati zašto i zašto se toliko panika širi i zašto se forsira polazak u škole 🙂 ako je takva panika baš hm hm.. sve je to politika.. ništa ja medijima ne vjerujem, to su živi vragovi 🙂

klaster, 04.09.2020. u 08:43

https://www.vecernji.hr/vijesti/u-odnosu-na-konkurenciju-napravili-smo-cudo-i-izvukli-maksimum-1428462

Kolega Klaster, pa već sam se zabrinuo 🙁 nema Vas danima, da nije kakav virus 🙂

Valfresco Direkt od sada dostupan i na području Rijeke i Opatijske rivijere

Valfresco Direkt.

Dobar dan,

samo da javim da je na gradilištu Pinee  ostala samo jedna montažna dizalica. Već sam bio pisao da će do sljedečeg Svetog Maura hotel proraditi pa eto. Marea Sjuts također obara rekorde pa je sada sveukupno 50 do 100 gostiju. Ako uzmemo u obzir lanjske brojke onda je to stvarno rekord (negativni).

Hvala kolega na informaciji , ali nebumo i dalje prodali 🙂

Jedva čekam otvorenje, bit će to TOP vijest, a posla kroz cijelu godinu hmmm

imat će 500 smještajnih jedinica, moći će primiti do 1700 gostiju, turistima će na raspolaganju biti sedam barova i jednako toliko restorana, a brčkat će se na 2200 četvornih metara vodene površine.

Osim toga, iz Valamara najavljuju da će tvrtka do otvorenja hotela obnoviti i plažu sa Sundance Beach Clubom, a bit će tu i wellness, kongresni centar koji će moći primiti 1200 gostiju te unutarnji bazen.

https://novac.jutarnji.hr/novcanik/danas-hotel-s-dvije-zvjezdice-od-2021-goste-ce-primati-kao-luksuzni-cjelogodisnji-resort/9052028/

Hrvatski turizam potukao konkrenciju s Mediterana

Ako sam dobro shvatio u prvih 7 mjeseci smo na 32% turistickog prometa u odnosu na isto razdoblje prosle godine.Obzirom na okolnosti to nije jako lose.Mozda ce kolovoz biti nesto bolji,ali posezone nece biti ili ce biti jako skromna,ali ipak se nadam da ceo ostati preko 30% proslogodisnjeg prometa i prihoda.

Momci sve je to lijepo ali..,

cca 32-35% od proslogodisnje razine do sada a bit ce i gore…

Zar treba sada tu sijati optimizam kada je firma u dobokoj financijskoj dubiozi.

Ovdje treba biti jako oprezan i, po meni, tek na godinu u ovo vrijeme ( rujan-listopad) krenuti s laganom kupovinom kada se stvari koliko toliko razbistre. Ja vjerujem da je ovdje potrebna dokapitalizacija. A to znate sto znaci za dionicu.

Volio bih da grijesim i nemam dionice niti ih planiram imati barem godinu dana.

lp

9. mjesec  u Valamarovim objektima 15 % od lani, a i to sam puno rekao.

Trenutno je u Hrvatskoj 215 000 turista(prosle godine 530 000). Najvise u Istri 60 000, Kvarner 45000, tako da cisto sumnjam da je Valamar na 15 %. Naravno da stanje nije bajno ali malo realnosti ne bi škodilo, puno je bolje nego u drugim turistickim zemljama. Sto se tice duga i placanja, rasporeden je i odgoden. Nek sljedeca sezona bude normalna pa ce se lako vratiti dugovi, neke rezervacije su se i prebacile za dogodine.

New Report

Close