| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
63.968 |
9,962 |
6,40 |
6,44 |
0,31%
|
U Hrvatsku ušlo 700.000 turista, Istra na 90 posto lanjskog prometa u srpnju https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/iako-brojke-u-turizmu-rastu-i-dalje-su-manje-od-lanjskih—614516.html
Momentalno broj ulazaka stranaca je na razini ulazaka krajem 5. mjeseca 2019 godine.
2.6.19 imali smo 207 944 ulazaka stranaca.
28.7.19 – 427 748 ulazaka
a 25.7.20 imamo 185 868 ulazaka stranaca
pa vidite kako će nam dobro biti..
Mislim da se ovdje konstantno balansira između katastrofe i euforije. Nije valjda da netko misli da će Rivp na 90 % prošlogodišnjeg prometa. Isto tako obzirom na događanja i očekivanja od prije 3 mjeseca brojke su jako dobre i na razini Hr, a posebno u Istri. Postotke će teško biti dizati jer je sada prošlogodišnja baza prejaka i konstantno bježi. Ako corona dopusti 8. i 9. mjesec to bi bilo odlično.
Što se tiče Rivp mislim da se malo zanemaruje 2. i 4. kv. ove godine + 1. i lako moguće i 2. kv iduće. Prvi kv. znamo kakav je bio i kakav je inače.
Troškovi u 2. kvartalu će biti minimalizirani, tu su i potpore za sva tri mjeseca. Tekući kvartal doslovno ide iz dana u dan i bilo bi fantastično da izdrži paralelno s virusom. Vidili smo Španjolsku koju je Britanija bacila na koljena, a nama Je Nizozemska na minimalno dvije udarne sedmice odvratila najbolje camping goste.
Valamar bi mogao u cijeloj ovoj priči imati milijardu kn gubitka, mislim u ovoj i početkom iduće god.
Kakvo je misljenje forumasa o cijeni kretanja dionice kroz sljedecih 1-2 mj?
Vidimo konstantan pad unatoc stalnim pozitivnim postovima nekih forumasa o pozitivnim trendovima…
Vidimo konstantan pad unatoc stalnim pozitivnim postovima nekih forumasa o pozitivnim trendovima…
Tesko je i nezahvalno prognozirati cijenu dionice u tako kratkom periodu.
Trend je ,barem po meni,puno lakse prognozirati,a on je na dolje.
Nije dobro.
U moru loših stvari, najnovije je da se zatvara Crystal zbog malog interesa, a izgubljena je koncesija na Copacabani u DU.
Nije dobro.
U moru loših stvari, najnovije je da se zatvara Crystal zbog malog interesa, a izgubljena je koncesija na Copacabani u DU.
Još uvijek je koliko vidim na stranicama većina hotela otvorena i svi kampovi. Nije predobro, ali u pad cijene je uključena totalno propala sezona i pola sljedeće, ali ipak ako nas ne proglase sve države nesigurnima valjda će se ostvariti 50% prihoda na razini godine. H2 će vjerojatno biti katastrofa jer smo se počeli otvarati tek pri kraju kvartala, bitniji podaci će tek biti za Q3 na kojima će se moći procjeniti utjecaj.
A što se tiče Copacabane, Valamarovi hoteli su dosta iznad plaže koja je i prije bila otvorena za sve tako da nije da će gosti primijetiti neku razliku, a sumnjam da se na samoj koncesiji vrte toliko ozbiljni novci. A i dva hotela koja su bliže toj plaži bi trebali u obnovu i rekategorizaciju kad ovo prođe, pogotovo Tirena još ima neki osjećaj turizma kakav je nekad bio 🙂 i bode u oći kraj Lacrome i Argosy-a.
“Rade” svi hoteli da gosti mogu rezervirati.
I onda kad dođu ih premjeste u drugi hotel, obično bolji od onoga koji su rezervirali jer ne bi uzeli onaj od 300€.
Pa su tako napunili nešto.
Vidjet ćemo u izvještaju novosti, ali ako uspiju završiti tekuće investicije, bit će uspjeh, o novima se razmišlja, ali ne planira.
Stvar je preživljavanja.
Nije dobro.
Još uvijek je koliko vidim na stranicama većina hotela otvorena i svi kampovi. Nije predobro, ali u pad cijene je uključena totalno propala sezona i pola sljedeće, ali ipak ako nas ne proglase sve države nesigurnima valjda će se ostvariti 50% prihoda na razini godine. H2 će vjerojatno biti katastrofa jer smo se počeli otvarati tek pri kraju kvartala, bitniji podaci će tek biti za Q3 na kojima će se moći procjeniti utjecaj.
A što se tiče Copacabane, Valamarovi hoteli su dosta iznad plaže koja je i prije bila otvorena za sve tako da nije da će gosti primijetiti neku razliku, a sumnjam da se na samoj koncesiji vrte toliko ozbiljni novci. A i dva hotela koja su bliže toj plaži bi trebali u obnovu i rekategorizaciju kad ovo prođe, pogotovo Tirena još ima neki osjećaj turizma kakav je nekad bio i bode u oći kraj Lacrome i Argosy-a.
ne znam ni ja.
Nema nista dobro u svakom slucaju, samo je pitanje koliko ce biti lose.
2Q ARNT je strava, pad prihoda 90% u odnosu na proslogodisnji 2Q i totalno zakucani minus.
Samo sam siguran da mnogi turisti nece moci preziviti jos jednu Korona sezonu u 2021.
Nadajmo se cjepivu