| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Drago mi je sto ste nam posvijestili nacin, vrijeme i mjesto vaseg zakljucivanja o broju stranih turista. To pak govori o vama, ali i ispravnosti mojih pretpostavki i zakljucaka u tom pogledu. Vi, naravno, uopce necete razumjeti sto sam ovime htio reci, ali to nije vazno. Kao sto niste razumjeli ni “epitete” perspektive o kojoj sam govorio.
I to malo turista što imamo ćemo rastjerati. Sramota.
Ove godine bi se moglo dogoditi čudo neviđeno – turističke kompanije bi mogle imati rashode veće od prihoda. Bit će najesen teško pogoditi dno turističkih dionica, jer kad dionica krene kliziti ne znaš kad će stati. Živa muka. Na zagrebačkoj burzi ih ima 25. Treba sve to gledati, pratiti, osluškivati. I na kraju po najnižoj cijeni kupiti. Bit će puno takvih ulagača jer majmun radi što majmun vidi.
Zanimljivo kako neki besramni “proroci” ovog foruma nas ulagace smatraju majmunima. I to majmunima koji ce njima budzasto pokloniti svoje dionicke udjele. Oni ce nas, eto, svojim medjusobnim koordiniranim rasporedom forumskih objavljivanja “prorocanstava” o “sigurnoj” propasti sezone i turistickih kompanija, plasiti i nastojati stvoriti ozracje panike i psihozu straha, a mi cemo posljedicno to sve naivno progutati i pokleknuti, jer tako to “majmuni” cine. Sad vise nismo ni “ovce”, nego jos daleko gore – “majmuni”.
Razbacuju se oni, tako, sa postocima, sezonama, bankrotima, turistima, valovima virusa, obezvrjedjivanjima znanstvenih, financijskih i drugih autoriteta. Vrijednosti dionica po njihovim “procjenama” padaju u njihovim snovidjenjima po 80, 90 posto bez ikakvih problema i preko noci kad treba. I sve to, jer oni tako “prorokuju”.
Zapanjujuca je ta njihova nevidjena drskost i bahatost. Bez ikakvog osobnog autoriteta, bez karizme, i bez ikakve strucne potkovanosti. Bezimeni anonimusi koji iz mraka i sjene te anonimnosti ne samo da ne daju nikakav konstruktivan doprinos, nego neprestano pokusavaju obmanjivati, te ne prezaju cak ni od otvorenog vrijedjanja i obezvrijedjivanja nas ostalih sudionika foruma. Ili, kako nas oni krste, “majmuna”.
Za to vrijeme, istina polako (ali sigurno) izlazi na vidjelo. Turisti dolaze u sve vecem broju, guzve na nasim aerodromima, na nasim granicama sa EU zemljama i nasim autoputevima su sve vece.
https://www.glasistre.hr/istra/gosti-ipak-stizu-na-cesti-za-istru-kolona-15-kilometar-649773
https://www.index.hr/vijesti/clanak/guzve-na-autocesti-prema-moru-i-na-granicama/2191843.aspx
Ustrajno i konzistentno se provode ep. mjere na granicama sa trecim zemljama, dopunjavaju neophodnim uputama o postupanju sa eventualno zarazenim turistima, te u hodu ispravljaju elementi opustanja gradjana kako zahtijevaju prilike. Istra, ponovno, vec drugi dan nema novooboljelih.
Pored vec sve veceg dolaska turista i broj rezervacija za glavnu sezonu neprestano i dramaticno raste (fotka u privitku). U Valamarovom rezervacijskom centru telefoni zvone kao da su poludjeli. Otvoreno je vec 13 Valamarovih hotela, do kraja mjeseca i ostali, a svi kampovi su mu otvoreni vec odavno.
https://www.valamar.com/hr/ponovo-otvoreni
Jedno rjecju, “majmuni”, izgleda, bas i nisu majmuni, jer ipak ne padaju na obmane i pokusaje zastrasivanja, te znaju objektivno izvagati i prepoznati sto se zapravo dogadja u zemlji i HR turizmu.
Pokušajte shvatiti, nije u pitanju dali smo mi otvorili granicu. U Njemačkoj 7,5 milijuna ljudi radi na skraćenom radnom vremenu i zarađuju max. 70% plaće. NEMA LOVE Švabe ostaju doma. Pa šta mislite zašto proizvođači automobila traže od Njemačke države da daju subvencije za kupnju novih ? Prodaja stoji jer švabo tri puta okrene eur prije nego ga potroši. Novi auto i ljetovanje mogu pričekati do slijedeće godine.
Da, da..nema se. Upravo iz tog razloga su Balearski otoci napravili pokus sredinom Lipnja dozvolivsi par tisuca Njemaca da doleti na otoke da bi ispitali sistem rada hotela itd, sto su ovi naravno jedva docekali. Pa kolone Srba su krenile u Grcku prvi dan otvaranja. Tako da, nemojte o Svabama molim vas.
Molim vas da se vratite u stvarnost. Srbi navalili u Grčku??? Najpoželjnijih gosti😀🤣 iz zemlje se najvećim brojem novo zaraženih iza S Makedonije.
klaster,
Razvidno je da vas je moj kratki komentar jako pogodio jer ste se toliko raspisali da taj vaš komentar teško da je netko do kraja pročitao. Primite na znanje, skoro uvijek
MANJE JE VIŠE
Drago mi je sto ste nam posvijestili nacin, vrijeme i mjesto vaseg zakljucivanja o broju stranih turista. To pak govori o vama, ali i ispravnosti mojih pretpostavki i zakljucaka u tom pogledu. Vi, naravno, uopce necete razumjeti sto sam ovime htio reci, ali to nije vazno. Kao sto niste razumjeli ni “epitete” perspektive o kojoj sam govorio.
Nitko vas ne razumije. U jesen ćemo RIVP kupovati ispod 20. Javite se tada, narcisoidni sveznadaru. Čudim se samo kako ste tako prepametni promašili (za samo 15 milijuna) broj stanovnika Njemačke ili ste mislili samo na echte deutsche??
P. S. ja živim u Njemačkoj pa se suzdržite laprdanja o stanju u gospodarstvu Njemačke.
DA NAM je netko početkom godine rekao da će Split prvog dana ljeta biti pust grad, rekli bismo mu da je potpuno lud. Jučer je počelo ljeto, upravo traje produženi vikend, a Split je prazan. Turista ima u jako malom broju, zatvoreni su brojni kafići i restorani, a plaže puste.
https://www.index.hr/magazin/clanak/foto-ovo-je-nevjerojatno-ovako-su-danas-izgledale-plaze-u-splitu/2192113.aspx
Objavljeno danas
Pokušajte shvatiti, nije u pitanju dali smo mi otvorili granicu. U Njemačkoj 7,5 milijuna ljudi radi na skraćenom radnom vremenu i zarađuju max. 70% plaće. NEMA LOVE Švabe ostaju doma. Pa šta mislite zašto proizvođači automobila traže od Njemačke države da daju subvencije za kupnju novih ? Prodaja stoji jer švabo tri puta okrene eur prije nego ga potroši. Novi auto i ljetovanje mogu pričekati do slijedeće godine.
Da, da..nema se. Upravo iz tog razloga su Balearski otoci napravili pokus sredinom Lipnja dozvolivsi par tisuca Njemaca da doleti na otoke da bi ispitali sistem rada hotela itd, sto su ovi naravno jedva docekali. Pa kolone Srba su krenile u Grcku prvi dan otvaranja. Tako da, nemojte o Svabama molim vas.
Molim vas da se vratite u stvarnost. Srbi navalili u Grčku??? Najpoželjnijih gosti😀🤣 iz zemlje se najvećim brojem novo zaraženih iza S Makedonije.
Nemojmo bit cinicni.
Ovo sad nema veze tko je pozeljan a tko ne, govorimo o dolascima turista i njihovom broju. A post se najvise odnosi na Svabe koji sve vise dolaze kod nas.
@gonzales
Sto cete kad vam covjek, samouvjereno do bola, napise da “nema love”, da “Svabe ostaju doma” i da ce “ljetovanje pricekati do slijedece godine”, jer je on negdje, sredinom lipnja za vrijeme zatvorenih ili tek otvorenih granica, sjedio na nekom dalmatinskom kantunu i u besposlici brojao prolaznike kako bi se uvjerio da njegova (drukerski korisna) pretpostavka o turisticki valjda “presudnih” 9% Nijemaca koji su ove godine na nesto smanjenim primanjima “drzi vodu”. Naravno, pri tom ili ne zna ili namjerno ignorira cinjenicu da u najgorem slucaju preostalih “samo” 91% Nijemaca (75,5 milijuna) nema taj problem i da “Nijemci ovo ljeto MASOVNO bukiraju smještaj u Njemačkoj pa je već ostvarena velika popunjenost hotela.”, kako kaze napr. jedan od top managera vodece njemacke putnicke agencije TUI. Ocito su ljetovanja Nijemcima u njemackim hotelima besplatna, a kod nas se jos uvijek placaju, pa je to vjerojatno razlog njegove skepse prema HR turizmu. Iz istog razloga je vjerojatno i toliki dokazani internetski interes za ljetovanje u Hrvatskoj o kojem je izvjestavao sam ministar Cappelli, svi oni domaci i njemacki clanci o velikom dolasku Nijemaca na Jadran, ali i, valjda zacudo, veliki i uzlazni broj rezervacija kojem svakodnevno svjedocimo po izvjescima nasih hotelskih kuca i neovisnih rezervacijskih portala poput Rentlia.
@gonzales
Sto cete kad vam covjek, samouvjereno do bola, napise da “nema love”, da “Svabe ostaju doma” i da ce “ljetovanje pricekati do slijedece godine”, jer je on negdje, sredinom lipnja za vrijeme zatvorenih ili tek otvorenih granica, sjedio na nekom dalmatinskom kantunu i u besposlici brojao prolaznike kako bi se uvjerio da njegova (drukerski korisna) pretpostavka o turisticki valjda “presudnih” 9% Nijemaca koji su ove godine na nesto smanjenim primanjima “drzi vodu”. Naravno, pri tom ili ne zna ili namjerno ignorira cinjenicu da u najgorem slucaju preostalih “samo” 91% Nijemaca (75,5 milijuna) nema taj problem i da “Nijemci ovo ljeto MASOVNO bukiraju smještaj u Njemačkoj pa je već ostvarena velika popunjenost hotela.”, kako kaze napr. jedan od top managera vodece njemacke putnicke agencije TUI. Ocito su ljetovanja Nijemcima u njemackim hotelima besplatna, a kod nas se jos uvijek placaju, pa je to vjerojatno razlog njegove skepse prema HR turizmu. Iz istog razloga je vjerojatno i toliki dokazani internetski interes za ljetovanje u Hrvatskoj o kojem je izvjestavao sam ministar Cappelli, svi oni domaci i njemacki clanci o velikom dolasku Nijemaca na Jadran, ali i, valjda zacudo, veliki i uzlazni broj rezervacija kojem svakodnevno svjedocimo po izvjescima nasih hotelskih kuca i neovisnih rezervacijskih portala poput Rentlia.
Koji si ti faker, Ministar se vozio na jednoj drvenoj barci, koju su novinari nazvali “brodom za kružna putovanja” sa ukrcanih 20 švaba pa su na svih 5 barki imali ukupno 90 turista😁😀
I još nešto, u Njemačkoj radi 44, 8 milijuna ljudi pa je na skraćenom radnom vremenu i “skraćenoj plaći” 18 % ukupno zaposlenih što je duplo više od vašeg površnog izračuna. I na kraju, u nečemu ste u pravu, puno Nijemaca će ostati u domaćim turističkim destinacijama a to znači da neće doći u Hrvatsku. A o tome raspravljamo???
Meni se cini da je ministar vise provozao vase kratkovidne drukerske planove, pa vam je sad stalno muka s brojkama, izracunima i prebrojavanjima u dokolici. Ajmo sad dalje na ispravak krivog navoda opet s brojkama. Neka je i 18% Nijemaca na smanjenim primanjima, opet je ostalo 82% koji nisu. A to je ogromnih 68 milijuna potencijalnih turista (a tko garantira da dio i od ovih 18% nece ici na godisnji?). Neka samo 10-15% od tih 68 milijuna dodje k nama, to je 7-10 milijuna. Hocete pola od toga? Moze, i to je sasvim dovoljno! Pa neka resto i ostane u Njemackoj, bas nas briga. A znamo da ne moze, jer njemacki smjestajni kapaciteti nisu ni izblizu toliki. Znaci otici ce znacajan dio i tih Njemaca u inozemstvo. A sto ako dio i njih dodje k nama? Ili sto ako je vec znacajan dio njih vec rezervirao kod nas, a vi o tome nemate ili ne zelite imati pojma, jer na kantunu brojite samo zgodne komade, pa vam je broj minimalan jer su vam kriteriji za njih previsoki? A da umjesto tog brojanja na prste radije pratite oficijelne web rezervacijske brojace i izvjesca hotelskih kuca, pa da polemika postane ozbiljnija?