| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Brzopleto ste se, infantilno i pocetnicki euforicno uzivjeli u nepostojeci scenarij drugog vala. Vama je to sve bas fora. Onako, u maniri Sprajca i RTL Direkta. Nazalost, ovo nije drugi val, a pitanje je hoce li ga ikada uopce i biti. Ako i bude, bit ce to izvan sezone, najesen ili zimu, pa za turizam nije ni bitno.
“U Hrvatskoj ovo što se događa i u susjednim zemljama, to su lokalna žarišta još uvijek prvog vala, i to moramo prihvatiti. Drugi val može doći na jesen kada dođe do puno bržeg širenja i puno veće pojave virusa u sredinama koje su zadržale te viruse”, rekao je Đikić.” https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3836160/djikic-upozorava-ovo-je-jos-prvi-val-opreza-kod-gradjana-nema-jer-ga-nema-ni-kod-vlasti/
Osim toga, znatno je mutacijom oslabio, pa ne stvara teske klinicke slucajeve, a i pod revnom je kontrolom epidemiologa radi turizma. Znaju oni – ne bude li tako, ostat ce i oni bez gaca.😏😉
https://www.glasistre.hr/istra/koronavirus-u-istri-nakon-sto-se-covid-19-nakon-dva-mjeseca-vratio-u-istru-stozer-je-objavio-kakvo-je-trenutno-stanje-649585
U posljednja 24 sata svi su negativni na koronavirus, tako da novooboljelih nema.
Broj rezervacija i dalje u konstantnom porastu, cak i jucer, za vrijeme histerije laznog “drugog vala”.
Respektabilan popis od 71(!) reaktivirane aviolinije iz raznih EU polazisnih gradova prema tur. destinacijama u Hrvatskoj: https://hrturizam.hr/popis-najavljenih-aviolinija-koje-omogucuju-dolazak-u-hrvatsku/
Pokušajte shvatiti, nije u pitanju dali smo mi otvorili granicu. U Njemačkoj 7,5 milijuna ljudi radi na skraćenom radnom vremenu i zarađuju max. 70% plaće. NEMA LOVE Švabe ostaju doma. Pa šta mislite zašto proizvođači automobila traže od Njemačke države da daju subvencije za kupnju novih ? Prodaja stoji jer švabo tri puta okrene eur prije nego ga potroši. Novi auto i ljetovanje mogu pričekati do slijedeće godine.
Pokušajte shvatiti, nije u pitanju dali smo mi otvorili granicu. U Njemačkoj 7,5 milijuna ljudi radi na skraćenom radnom vremenu i zarađuju max. 70% plaće. NEMA LOVE Švabe ostaju doma. Pa šta mislite zašto proizvođači automobila traže od Njemačke države da daju subvencije za kupnju novih ? Prodaja stoji jer švabo tri puta okrene eur prije nego ga potroši. Novi auto i ljetovanje mogu pričekati do slijedeće godine.
Da, da..nema se. Upravo iz tog razloga su Balearski otoci napravili pokus sredinom Lipnja dozvolivsi par tisuca Njemaca da doleti na otoke da bi ispitali sistem rada hotela itd, sto su ovi naravno jedva docekali. Pa kolone Srba su krenile u Grcku prvi dan otvaranja. Tako da, nemojte o Svabama molim vas.
Ma naravno.Kcer ( muz Nijemac-imaju privatni biznis) i pola obitelji mi zive i rade u Njemackoj i uopce ne razmisljaju o godisnjem i putovanjima.Puno je nijemaca na socijali i skracenom vremenu,a put bilo gdje izvan granica je rizican i zbog zbog mogucnosti zaraze i lijecenja vani.
Upitno je sto ce i kako zdravstveno osiguranje pokrivati u drugim drzavama.Mislim da ako ostvarimo i 20% proslogodisnjeg turistickog prometa,biti ce dobro.30% sada mi se cini neostvarivo.Neki mogu predvidati i 100 %.Na volju im,ali ja smatram da ce biti jako losa sezona i da ce cijena dionice ,vjerovatno jako pasti ,posebno pri kraju sezone i pred kraj godine.
Ove godine bi se moglo dogoditi čudo neviđeno – turističke kompanije bi mogle imati rashode veće od prihoda. Bit će najesen teško pogoditi dno turističkih dionica, jer kad dionica krene kliziti ne znaš kad će stati. Živa muka. Na zagrebačkoj burzi ih ima 25. Treba sve to gledati, pratiti, osluškivati. I na kraju po najnižoj cijeni kupiti. Bit će puno takvih ulagača jer majmun radi što majmun vidi.
To mozda tako izgleda iz vase seoske ili prigradske perspektive, pa donosite ishitrene, povrsne i subjektivne zakljucke. Nijemaca je preko 65 milijuna, sa kojekakvim financijskim mogucnostima, a vi ste se fokusirali na jednu specificnu populaciju, pa cak i za njih donijeli generalizirani zakljucak bez objektivnog i dokazanog utemeljenja. Bilo bi korisnije da procitate kompetentne analize i predvidanja iz te domene od malo vecih njemackih i domacih autoriteta na tom polju. Pogledajte si, ako vam je tako lakse, i moje linkove na tu temu, pa ih pokusajte argumentirano osporiti, ako nalazite za shodno i za moguce.
I na kraju, pogledajte broj dolazaka, ali i rezervacija, pa cete vidjeti da Nijemci i ove godine prednjace, te da njihov broj dramaticno raste.
Klasteru.!
To što vi meni dijelite epitete prigradskog i seoskog govori upravo o vama.
Ja sam bio u Splitu cijeli prošli tjedan pa sam “vidio” te silne strane turiste koji se vama priviđaju.
Btw, Njemačka ima 80 mil. stanovnika a tijekom krize 2009 na skraćenom radnom vremenu je bilo 1,5 mil. a ove godine 7,5 mil. Uživajte u robi koju koristite, jaka je👍