| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
obzirom da i sam imam par apartmana, mogu potvrditi da su opet počeli upiti gostiju za ljeto, a došla mi je i jedna nova rezervacija za početak 7.mjeseca, po istoj cijeni kakva je bila u 2019., dakle bez diskonta zbog corone….
rezervacije od ranije do pola 6.mjeseca su dogovorno prebačene za kasnije, a one od pola 6.mjeseca su i dalje aktivne i ako granice budu otvorene gosti će doći…
slično mi kažu i susjedi
veliki hotelski sustavi nisu naravno isto što i privatni smještaj, ali vjerujem da se i kod njih booking sada opet pokreće, a to će se jako pojačati krajem svibnja
bisakovi
ako dodje na 15 onda cemo oboje kupovati i ja i vi
mislim da cete je kupovati 15×2
Kako Vi ne mozete shvatiti da ja ne zelim kupovati skupo da bi prodavao jeftino,kolega?
Nema nikakve sanse da sada kupujem iznad 15 kuna,a ako bude dokapitalizacija iznad 10-12 kuna!
Zasto Vi mislite da ja “moram” kupovati bas ovu dionicu ,ako na nasem ili svjetskom trzistu ima daleko boljih prilika?Pa to je smijesno!
Pisali ste i da je 35 “dno dna” ako niste zaboravili!!!Ja Vam kazem da je dno daleko ,po meni,ali Vi imate pravo kupovati po cijenama po kojima zelite ako Vam je ostalo novca nakon silnih kupovina po daleko vecim razinama.
Bisakovi
Ja nisam nikada rekao da je 35 kn dno. Pokazite mi taj post.
Vidite, ja iznosim ovdje svoje misljenje. Vi imate pravo na svoje. Moje je da je da ove cijene vise necemo gledati. Vase je da ce cijena Valamara pasti.
Ne znam odakle vi vucete informacije!
Ono iz prve ruke sto ja znam a imam apartmane jest da nema nista rezervacija a cak ima i otkazivanja. Vecina i ostalih privatnih iznajivaca isto tako kaze da nema nista rezervacija…mozda je s hotelima drugacije!
No, ne kuzim ove price da ce biti ok ako sezona bude 50% losija, sta je tu ok?
Hoteli imaju troskove i dobit im nije 100% tako ako bude njihova sezona upola losija nego prosla godina pitanje je hoce li biti u plusu.
Jos ako se virus i vrati u 10mj opet belaj. S druge strane cjene ce se sigurno morati spustati, a garantirano ce se i provuci neki atranac s koronom pa ce buknit neko zariste!
Cijena raste, budemo vidili, sve je to neizvjesno…
Linkovi koji bi potkrijepili misljenje! Takvi linkovi.
Nitko ne trazi da predvidis ko ce sta napraviti. I Slovenci sami su iznenadjeni sta je Jansa vec sada proglasio. Nego vijesti koje znamo i na kojima baziramo predvidjanje. A ne gatati kakve ce biti odluke pa onda na osnovu toga pogadjati kako ce se to odraziti na nas turizam. Tu je previse gatanja.
Pogledaj da i to otvaranje granica sa Slovencima nije bas tako jednostavno i bez rezervno.
I dalje se sve razvija po ocekivanoj trajektoriji:
1. Sesti dan porast broj stranaca, a opet smanjenje broja novooboljelih -danas samo jedan. Mogli bismo, kao i Slovenija, komotno proglasiti kraj epidemije. Iako je to, uz ovako stanje na terenu, samo formalna stvar.
2. Drukeri katastroficari se uzmucili, uzrok: signali sa semafora i zabrinjavajuce vijesti. Zbog zabrinutosti pomalo nadire i njihov pozadinski rezervni esalon. U tijeku je i propagandni preustroj sa prepotentnog “nema NIKAKVE sanse” u odstupnicki “Kupiti se uvjek stigne pa taman i sa manjom zaradom na kraju.” Dezurni provokatori prorokuju nepostojece dokapitalizacije, gradeci svoje nepostojece autoritete iza slucajnih koincidencija kratkotrajnog smjera kretanja cijene i njihovih “prognoza”. Bulazne o kupovinama “kad za to dodje vrijeme”, a u stvarnosti “ne misle” svojim stvarnim novcem ni na dnu ni na vrhu, nego se poigravaju virtualnim “prodajama” i “kupovinama” . “Nisu” sputani nikakvim lokalnim ogranicenjima, cijeli im je burzovni svijet “kao na dlanu”, ali ipak zadovoljenja svojih perverzija i potvrdu svojih umisljenih velicina, u vlastitoj besposlici, nepogresivo traze po zabacenim mjestima toga svijeta, pa ih, vidi cuda, eto bas na ZSE.
3. Broj rezervacija i dalje raste, cak i u predsezoni. Ljudi zele doci i doci ce. EK vrluda od “koordiniranih zajednickih” prekogranicnih okvira do pilatovskog usmjeravanja na bilateralne dogovore, u kojima su nasi gospodari “korak preuranjeno” preuzeli inicijativu, potpomognuti prijetecim kolapsom, ali i vlastitim upitnim pozicijama. Sreca da koincidiraju sa samogasecom virusnom ugrozom, kao naruceno.
4. itd.
Kako god, postaje sve zanimljivije.
Slovenci pohrlili u Hrvatsku, na Rupi se stvorile kilometarske kolone: “JEDVA SMO DOČEKALI”
Slovenci idu obici vikendice i kuce na moru i malo se odmoriti.Preko 100.000 ih ima nekretnine u Hrvatskoj.Oni ce dolaziti sto je dobro za potrosnju i PDV ,ali oni nece u hotele ili kampove jer imaju svoje mjesto za odmor.
Dobre vijesti
Dvije trećine Nijemaca sigurno će ići na ljetovanje, a jedna stvar će presuditi – blizina
POVRATAK STRANACA U ISTRU Kozlevac kaže da će ih već ovaj vikend biti na tisuće.
https://www.glasistre.hr/istra/povratak-stranaca-u-istru-kozlevac-kaze-da-ce-ih-vec-ovaj-vikend-biti-tisuce-istice-da-bismo-mogli-napregnuti-zdravstveni-sustav-i-objasnjava-u-kojem-slulaju-se-vracaju-mjere-642543
Markotić: Jako smo blizu pobjede, moguće je da DRUGOG VALA KORONAVIRUSA NEĆE NI BITI
https://www.glasistre.hr/hrvatska/markotic-jako-smo-blizu-pobjede-moguce-je-da-drugog-vala-koronavirusa-nece-ni-biti-643157