| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
U PONEDJELJAK U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE: Ipak nam stižu turisti? Njemački turisti raspituju se o mogućnostima dolaska na Jadran: “HRVATSKA JE JEDNA OD NAJSIGURNIJIH ZEMALJA ZA LJETOVANJE!”
https://www.glasistre.hr/istra/u-ponedjeljak-u-tiskanom-izdanju-glasa-istre-ipak-nam-stizu-turisti-njemacki-turisti-raspituju-se-o-mogucnostima-dolaska-na-jadran-hrvatska-je-jedna-od-najsigurnijih-zemalja-za-ljetovanje-638924
Turizam i sezona uopče nisu upitni jel turizma i sezone će biti uvijek u rvata……pitanje je samo u kojoj mjeri i koliko će trebati vremena proći da bi firme ostvarivale rezultate kao prije……jednadžba je za previše nepoznanica a rezultat je čisti rulet…..ili crveno ili crno a može rulet i nulu bacit…..
Da, daa… situacija se maksimalmo zaoštrava.
Smanjio sam komentare jer ne želim bit “dežurni dušebrižnik tuđih novaca”, al par zapažanja moram podijeliti s vama.
Prvo, kolega @klaster, onaj Bryan iz videa laže od samog početka. Kad je rekao “over the last few months” i napravio stanku, prestao sam ga slušati. Meni je time sve rekao. Baš jutros sam tražio istraživanja o postojanosti virusa na suncu i do sada nema konkretnog zaključka o tome.
Švedska! Ljubitelji švedskog pristupa, da vas pitam, što ne štima u brojkama? Jel netko primijetio neku aberaciju? Evo, prije nastavka čitanja posta pogledajte još jednom…. Dakle, Švedska je, pazite, JEDINA država koja ima više umrlih od oporavljenih. Imaju cca 2200 umrlih i cca 1000 oporavljenih!! Ako zbroj to dvoje računamo kao ishod (umrli + izliječeni), kolika je smrtnost u %? Brutalna. Zapravo, postavlja se pitanje koji se vrag događa u Švedskoj. Al dobro, kakve veze ima Švedska s Valamarom?… Nikakve..
Ajmo na domaće vijesti.
Bogme, čitajući jutros na DW-u kako je njemački ministar vanjskih poslova oprao Kurza, nije mi bilo svejedno. Nije mu drago što su se Švabe zarazili na skijalištu u Austriji i donijeli virus kući. Kaže da se to ne smije ponoviti! To mi pokazuje konzistenciju u službenoj politici Njemačke vezano uz njihov stav o putovanju njihovih državljana van DE ove godine. Izgleda da će Švabo ove godine na Jadranu bit endemska vrsta.
Baš nas briga, imamo mi Kurza koji je s Plenkovićem sve dogovorio. Ili nije? Kažu ankete, 71% austrijanaca ove godine misli ostat u svojoj državi. Pitam se, kako sad to, kad su par dana prije pitali kad će moći na more. To je valjda ovih 29%. A ja mislim…. da je Kurz zapravo otvorio granice da bi turisti došli u Austriju, a ne da bi oni išli van.
Ma, pusti njih, svi su oni isti, imamo mi Čehe, jel.. Imat ćemo lijepo koridor i svašta nešto. Uglavnom, breaking news… Iako sam već ranije rekao da njih ne vidim u Valamaru kao kritičnu masu, odem na Czechia portale da snimim situaciju, kad tako ispadne ovo…
https://www.radio.cz/en/section/news/babis-free-travel-exists-just-in-theory-not-in-practice
I to govori PM, a ne predsjednik, koji je u početku isprdan da što on zna, jel.. Opet neka konzistencija…
Čeprkajući još malo o tome, našao sam da su famozni koridori za Prag – Dubrovnik/Split. Bar nešto, apartmani kod Tonija će biti popunjeni.
Za kraj, tražeći info o virusu i budućnosti, al ne u izdanju vidovitog Milana već znanosti, svi kažu jedno – social distane until vaccine.
Da budem otvoren i iskren… Ja se nadam i veselim ISKLJUČIVO eventualnoj zaradi na RIVP dionici. Za sve ostalo… turizam, virus, tko je kad bukirao i sl. me baš briga!!! Zato i vrlo pomno pratim ovu situaciju.
I ja sam krajem prošle godine nešto bukirao i nisam otkazao. Al stvarno.
Istina je da ljeto nije ni počelo. Svašta se još može dogoditi. Stvarno to mislim. Al ovdje nije pitanje što bi ljudi htjeli, a znamo da hoće preko ljeta ići na more, nitko ne kaže da nije tako, već što će im bit sugerirano. To je sitna, al opet velika razlika.
Da budem otvoren i iskren… Ja se nadam i veselim ISKLJUČIVO eventualnoj zaradi na RIVP dionici. Za sve ostalo… turizam, virus, tko je kad bukirao i sl. me baš briga!!! Zato i vrlo pomno pratim ovu situaciju.
I ja sam krajem prošle godine nešto bukirao i nisam otkazao. Al stvarno.
Istina je da ljeto nije ni počelo. Svašta se još može dogoditi. Stvarno to mislim. Al ovdje nije pitanje što bi ljudi htjeli, a znamo da hoće preko ljeta ići na more, nitko ne kaže da nije tako, već što će im bit sugerirano. To je sitna, al opet velika razlika.
ekipa ( u biti jedno te ista 2 drukera, nema ih potrebe niti imenovati) ovdje baca crnilo kao da smo sada 01.07., granice zatvorene pa je upitno hoce li nesto od turizma biti u 9.i 10. mjesecu?! a mi smo sada jos uvijek tek u travnju i do glavne sezone (srpanj, kolovoz) ima jos preko 2 mjeseca! eeeej!!!
do kraja 5.mjeseca virus ce se ugasiti gotovo svuda u EU kao sto se ugasi gripa, a onda se kao i gripa vjerojatno opet pojaviti na jesen, po svemu sudeci u 10.-11. mjesecu
ono sto ce mozda biti potrebno za ljetovanje je da se svi turisti koji dolaze par dana prije polaska, opreza radi, testiraju nekim brzim testom na covid 19 kako ne bi neki atipicni nosilac dosao i donio zarazu
ono najbitnije je da su znanstvenici utvrdili da povecane (ljetne) temperature i UV zrake sunca vec za 90 sekundi umanje 50% ubojitost virusa ! nema bolje preporuke od te za dolazak na more!
Da, daa… situacija se maksimalmo zaoštrava.
Smanjio sam komentare jer ne želim bit “dežurni dušebrižnik tuđih novaca”, al par zapažanja moram podijeliti s vama.
Prvo, kolega @klaster, onaj Bryan iz videa laže od samog početka. Kad je rekao “over the last few months” i napravio stanku, prestao sam ga slušati. Meni je time sve rekao. Baš jutros sam tražio istraživanja o postojanosti virusa na suncu i do sada nema konkretnog zaključka o tome.
Švedska! Ljubitelji švedskog pristupa, da vas pitam, što ne štima u brojkama? Jel netko primijetio neku aberaciju? Evo, prije nastavka čitanja posta pogledajte još jednom…. Dakle, Švedska je, pazite, JEDINA država koja ima više umrlih od oporavljenih. Imaju cca 2200 umrlih i cca 1000 oporavljenih!! Ako zbroj to dvoje računamo kao ishod (umrli + izliječeni), kolika je smrtnost u %? Brutalna. Zapravo, postavlja se pitanje koji se vrag događa u Švedskoj. Al dobro, kakve veze ima Švedska s Valamarom?… Nikakve..
Ajmo na domaće vijesti.
Bogme, čitajući jutros na DW-u kako je njemački ministar vanjskih poslova oprao Kurza, nije mi bilo svejedno. Nije mu drago što su se Švabe zarazili na skijalištu u Austriji i donijeli virus kući. Kaže da se to ne smije ponoviti! To mi pokazuje konzistenciju u službenoj politici Njemačke vezano uz njihov stav o putovanju njihovih državljana van DE ove godine. Izgleda da će Švabo ove godine na Jadranu bit endemska vrsta.
Baš nas briga, imamo mi Kurza koji je s Plenkovićem sve dogovorio. Ili nije? Kažu ankete, 71% austrijanaca ove godine misli ostat u svojoj državi. Pitam se, kako sad to, kad su par dana prije pitali kad moći na more. To je valjda ovih 29%. A ja mislim…. da je Kurz zapravo otvorio granice da bi turisti došli u Austriju, a ne da bi oni išli van.
Ma, pusti njih, svi su oni isti, imamo mi Čehe, jel.. Imat ćemo lijepo koridor i svašta nešto. Uglavnom, breaking news… Iako sam već ranije rekao da njih ne vidim u Valamaru kao kritičnu masu, odem na Czechia portale da snimim situaciju, kad tako ispadne ovo…
https://www.radio.cz/en/section/news/babis-free-travel-exists-just-in-theory-not-in-practice
I to govori PM, a ne predsjednik, koji je u početku isprdan da što on zna, jel.. Opet neka konzistencija…
Čeprkajući još malo o tome, našao sam da su famozni koridori za Prag – Dubrovnik/Split. Bar nešto, apartmani kod Tonija će biti popunjeni.
Za kraj, tražeći info o virusu i budućnosti, al ne u izdanju vidovitog Milana već znanosti, svi kažu jedno – social distane until vaccine.
budi siguran da ce u ovoj situaciji, turist prije uzeti smjestaj u jednom hotelu kao sto je Valamar nego kod Tonija. Iz razloga sto ce ove godine hoteli ( kad kazem hoteli mislim hotelske kompanije) i njihov rad biti pod povecalom i sto ce morati da paze na sve moguce detalje po pitanju sigurnosti gosta, a taj gost to zna i upravo ce birat prije hotel nego Tonija. A to ce radit profesionalno, jel znaju da se mozda sl moze ponoviti i 2021 i oni moraju da se pokazu u najboljem izdanju.
Jos jedna stvar, sto se tice 6,7, i 8 mjeseca, turisti ni ne moraju bukirati…najbitnije je da se granice otvore i da Kurtz i Hans dodju, jer oni su jos u 2 mjesecu bukirali svoje ljetovanje. A sve sto se jos bukira je plus naravno. Razgovarao sam sa pojednim ljudima kojima su apartmani bukirani odavno, gosti im se javljaju i ne pada im na pamet otkazivati smjestaje.
Bumo videli uskoro sve….ja se nadam otvaranju granica.
Cjepivo protiv korone testiraju na ljudima, stiže u listopadu?
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/cjepivo-protiv-korone-testiraju-na-ljudima-stize-u-listopadu-689564 – 24sata.hr
Cjepivo protiv korone testiraju na ljudima, stiže u listopadu?
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/cjepivo-protiv-korone-testiraju-na-ljudima-stize-u-listopadu-689564 – 24sata.hr
ovo je odlično!sve bolje vijesti dolaze iz cjelog svijeta :-))
Svakim danam stižu bolje vijesti tako da ovo crnilo bljedi.Sad ni cijepivo nije najbitnije kad vidimo da je epidemioloska slika JE izvrsna.Dnevno imamo 10-15 zaraza na nivou drzave a u istri jednu ili nijednu.Otvaraju se granice a mjere popustaju a virus nestaje.I zemlje u EU ista situacija sta nam je bitno.Sezona ce se spasiti ,dionica porasti ,post sezona iznenaditi i cijepivo do jeseni pronaći.Ljudi u domovinskom ratu je bilo turizma tako da ce biti i u ovom svjetskom kako ga neki zovu.To je nesto sta se nemoze zaustaviti.
Svakim danam stižu bolje vijesti tako da ovo crnilo bljedi.Sad ni cijepivo nije najbitnije kad vidimo da je epidemioloska slika JE izvrsna.Dnevno imamo 10-15 zaraza na nivou drzave a u istri jednu ili nijednu.
Istra već 10.-i dan bez zaraženih
’Skijalište smrti’ opet radi: Irci, Islanđani, Hrvati tu su zaraženi
Odmah nakon Uskrsa, dva tjedna prije nas, Austrija je kao prva u Europskoj uniji ublažila restrikcije. I ako je suditi prema njihovu iskustvu, ni u Hrvatskoj ne bismo trebali strahovati od značajnijeg rasta broja zaraženih. Naime, Austrijanci su sa 185 zaraženih u jednom danu, bilo je to 14. travnja, pali na 77 zaraženih u subotu. Kako je poznato da se zaraženost COVIDOM-19 manifestira već nakon 6-7 dana, jasno je da slabljenje mjera, ako ovako ostane, ipak neće rapidno povećati broj zaraženih, kao što se u početku strahovalo.
Čak je i poznato skijalište Ischgl, jedan od epicentara zaraze u čitavoj Europi, od vikenda ponovno otvoreno nakon što je od 13. ožujka bilo u potpunoj karanteni. Naime, u jednoj od najpopularnijih skijaliških destinacija u Europi, poznatijoj kao “Alpska Ibiza”, korona virusom zarazilo se više od 800 ljudi od Irske i Islanda do Hrvatske.
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/skijaliste-smrti-opet-radi-irci-islandani-hrvati-tu-su-zarazeni-689590 – 24sata.hr
e pa ako je čak i zloglasno corona “skijalište smrti” sada otvoreno, onda će raditi i naš turizam, pogotovo što do glavne sezone ima još 2 mjeseca i do tada će se corona ugasiti!
Županijski stožeri civilne zaštite od ponedjeljka ujutro objavljuju najnovije podatke o situaciji s koronavirusom na njihovim područjima.
Požeško-slavonska županija
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 27. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene pozitivne osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 264 osobe te je ukupno testirano 313 osoba.
Istarska županija
U Istri je unutar 24 sata ispitano 11 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Izliječen je jedan pacijent, što čini ukupno 82 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.