Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.12.2025. u 21:39
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

https://fokusonline.eu/2020/04/vodeci-svedski-epidemiolog-koronavirus-izaziva-blagu-bolest-slicnu-gripi-stopa-smrtnosti-oko-01/

https://unherd.com/thepost/coming-up-epidemiologist-prof-johan-giesecke-shares-lessons-from-sweden/?fbclid=IwAR0jV–asnuOxL-N2mWpe5-NOHOEtHuHfN0uuCnpoa7bVpYhbhBOUrUfRZY

Evo sto kaze i VODECI svedski epidemiolog. Vjerojatno je i on “nestrucan” ili “nedovoljno strucan”.

Sazetak njegovih zakljucaka (isti kao i svi koje sam prethodno linkao – sve sami “teoreticari zavjere”):

1. Politika Velike Britanije u borbi protiv koronavirusa kao i drugih europskih zemalja nije činjenično utemeljena, odnosno ne postoje dokazi koji bi poduprli navedene politike;

2. Ispravan pristup borbi protiv koronavirusa je zaštita starijih i nemoćnih;

3. Takav pristup naposljetku dovodi do “imuniteta krda” kao nusproizvod takvog pristupa;

4. Inicijalni pristup Velike Britanije, prije drastične promjene plana, bio je bolji nego sadašnji;

5. Studija Imperial Collegea nije bila “pretjerano dobra”, a Giesecke navodi da nikada nije vidio da neka neobjavljena studija ima toliki utjecaj;

6. Studija je bila prepesimistična;

7. Svaki sličan model onome kakav je izradio Imperial College je dvojbena osnova za javne politike;

8. Tzv. “izravnanju krivulje” jednako pridonosi početno umiranje najosjetljivijih kao i mjere spriječavanja socijalnog kontakta;

9. Rezultat će na kraju biti sličan u svim zemljama;

10. Covid 19 je zapravo blaga bolest slična gripi, a ono što je uplašilo ljude je činjenica da se radi o novom obliku;

11. Stvarna stopa smrtnosti od Covid 19 bolesti je oko 0,1%;

12. Za najmanje 50% populacije Velike Britanije i Švedske će se pokazati da su bili pozitivni na koronavirusa jednom kad masovno testiranje bude dostupno;

Ovakvi stavovi epidemiologa i stručne javnosti sve su češći, a kod građana izazivaju veliki broj pitanja tim više kada dolaze od osoba koje uživaju profesionalni integritet u svjetskoj znanstvenoj zajednici. Ukoliko su ovakve ocjene točne, ogroman broj svjetskih vlada, političara, epidemiologa i ostalih koji u ovom trenutku osmišljavaju, planiraju i provode mjere borbe protiv koronavirusa imat će puno toga za objasniti nakon što prava priroda i razmjeri pandemije koronovirusa prestanu biti nepoznanica.

eto-mene, 21.04.2020. u 12:34

avax10, 21.04.2020. u 08:56

”U sljedećih 15 dana će se vrlo puno toga dogoditi. Neću prejudicirati. Te restrikcije koje imamo su prepoznate i ljudi žele doći u Hrvatsku na more. To je naša prednost. Sve nam se vraća u pozitivnom smislu. U nekim zemljama se ne kontrolira situacija”, kazao je ministar turizma.

Sada već i sama struka govori da pregovaramo s nekim zemljama, da napravimo taj neki granični prijelaz. Razgovarat ću sa Slovenijom. Imamom pripremljene bazne forme kako da to napravimo. Austrijanci žele da se otvore granice s Hrvatskom. Treba deset do petanest dana da sve to dobro iskomuniciramo. Imamo ogromne pomake u testiranju. Vidjet ćete da ćemo za sedam dana dobiti optimizma da razgovaramo o turističkoj sezoni”, kazao je ministar.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-hrvatskoj-1881-osoba-oboljela-od-covid-19-1395982http://www.vecernji.hr;

situacija je sve bolja, za sada su to početne naznake, ali sve je više razloga za optimizam da sezona neće biti potpuni fjasko kako sugerira trenutna cijena dionice.

pa bude li nešto od sezone,očekujem nagli skok dionice preko 30 kn

Koju cijenu ocekujete ako sezone ne bude bilo ?Ako se recimo vecina hotela uopce ne otvori?

bisakovi, 21.04.2020. u 14:17

Koju cijenu ocekujete ako sezone ne bude bilo ?Ako se recimo vecina hotela uopce ne otvori?

ako se većina hotela ne bi otvorila, onda do jeseni očekujem pad cijene na 17-18 kn

eto-mene, 21.04.2020. u 15:44

bisakovi, 21.04.2020. u 14:17

ako se većina hotela ne bi otvorila, onda do jeseni očekujem pad cijene na 17-18 kn

Hvala na odgovoru.Ja ocekujem nesto nizu cijenu,ali ako pandemija bude rjesena do kraja godine,ocekivanja za bolju sezonu 2021 mogu “odrzati” i cijene koje Vi navodite.

realno, 20 je bio dobar parcijalni ulaz. ako se stvari budu odvijale na gore, prilika za dokup, ako budu išle na bolje, držat. tko je uzeo po 20 i drži, napravio je relativno ok. pod pretpostavkom da je ušao sa do 60% buying powera. ja nisam veliki entuzijast oko RIVPa, nisam bio ni prije i mislim da će 2021. dočekat na 16-19kn.

Ne dam lipe iznad 20 kn. Radije neću ući nego li ući na ovim razinama.

Tako razmišlja i većina koja trguje sa svojim novcima i novcima svoje budućnosti.

Zanemarimo ove fond menadžerčiće koji nisu u životu lipu svog novca igdje uložili. Oni su krcali i Agrokor.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Baš jučer sam spominjao kako je upitan, ali ne i otkazan, Oktoberfest i evo danas vijesti o otkazu manifestacije. Zašto to smatram bitnom informacijom? Jer to donekle odražava službeni stav Njemačke o suzbijanju epidemije. A oni, dakako, čine visok postotak naših dragih gostiju. Oktoberfest se održava za 5 mjeseci!!

Na kraju će nam najbrojniji strani gosti biti Slovenci.

WHO je objavio preporuku za rad hotela u predstojećem razdoblju. Čini mi se pretjeranim, ali daju smjernice kako bi to moglo izgledati. Daleko je to od opuštanja i ugodnog godišnjeg…

Istina, tek je 2. polovica travnja i pozitivne stvari se događaju iz dana u dan. I isto tako se naziru obrisi kako bi naš Valamar mogao raditi. Kako god, ja očekujem da će nas u iduća 3 – 4 tjedna Uprava počastiti kakvom bitnom informacijom o tome što očekuju od ove sezone. Ovisno o tome što ćemo čuti od naše Vlade krajem tjedna, a vezano uz planove za pokretanje gospodarstva, ne bi me čudilo da nas obavijeste kako pojedini hoteli neće raditi.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

sonda, 21.04.2020. u 20:48

Baš jučer sam spominjao kako je upitan, ali ne i otkazan, Oktoberfest i evo danas vijesti o otkazu manifestacije. Zašto to smatram bitnom informacijom? Jer to donekle odražava službeni stav Njemačke o suzbijanju epidemije.

1. manifestacije poput oktoberfesta na malom prostoru omogućavaju blizak kontakt ljudi, štoviše prisiljavaju ljude da budu jedni uz druge i to je neusporedivo s turizmom na jadranu gdje se ljudi mogu odvojiti na plažama, ali i u hotelima koji će primati manje gostiju, ali ovo ljeto uz osiguravanje distance,,znači bez švedskog stola te s obrocima gdje će stolovi biti propisno udaljeni

2. osim ovoga pod 1., sam termin oktoberfesta je nezgodan jer dolazi u jesen kada se aktiviraju virusi poput gripe pa će vjerojatno doći novi val corone koji bi u takvoj gužvi mogao rasplamsati pandemiju

nadam se da ti je sada jasno da se turizam  u  7. i 8. mjesecu na oko 1.800 km naše obale (+ otoci)  i oktoberfest ne mogu usporediti jer jadran omogućava distancu bez problema, a oktobefest ne omogućava niti “d” od distance…

budapest !

9.godišnji dječak bio je u kontaktu sa 172 osobe, a nikoga nije zarazio??

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/znanstvenici-zapanjeni-slucajem-zarazenog-9-godisnjaka-iz-francuske-iako-je-bio-u-bliskom-kontaktu-s-cak-172-osobe-bas-nikome-nije-prenio-koronu/10232647/

sad se čovjek stvarno počne pitati jesu li ove i ovakve mjere distanciranja ipak pretjerane??…bit će zanimljivo vidjeti kako će proći švedska sa svojim pristupom coroni….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zorangutan, 21.04.2020. u 21:55

9.godišnji dječak bio je u kontaktu sa 172 osobe, a nikoga nije zarazio??

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/znanstvenici-zapanjeni-slucajem-zarazenog-9-godisnjaka-iz-francuske-iako-je-bio-u-bliskom-kontaktu-s-cak-172-osobe-bas-nikome-nije-prenio-koronu/10232647/

sad se čovjek stvarno počne pitati jesu li ove i ovakve mjere distanciranja ipak pretjerane??…bit će zanimljivo vidjeti kako će proći švedska sa svojim pristupom coroni….

Stvarno ima svakakvih slučajeva i proći će puno vremena dok se ne otkrije u čemu je kvaka.

zvekir, 21.04.2020. u 21:44

1. manifestacije poput oktoberfesta na malom prostoru omogućavaju blizak kontakt ljudi, štoviše prisiljavaju ljude da budu jedni uz druge i to je neusporedivo s turizmom na jadranu gdje se ljudi mogu odvojiti na plažama, ali i u hotelima koji će primati manje gostiju, ali ovo ljeto uz osiguravanje distance,,znači bez švedskog stola te s obrocima gdje će stolovi biti propisno udaljeni

2. osim ovoga pod 1., sam termin oktoberfesta je nezgodan jer dolazi u jesen kada se aktiviraju virusi poput gripe pa će vjerojatno doći novi val corone koji bi u takvoj gužvi mogao rasplamsati pandemiju

nadam se da ti je sada jasno da se turizam  u  7. i 8. mjesecu na oko 1.800 km naše obale (+ otoci)  i oktoberfest ne mogu usporediti jer jadran omogućava distancu bez problema, a oktobefest ne omogućava niti “d” od distance…

Slažem se sa svime napisanim.

Međutim, nešto drugo sam htio reći. Zanimaju me svi aspekti odluke Johannesa i Tilde da dođu kod nas na more, jer:

1. Oni su okosnica naših gostiju, kad kažem “naših”, mislim Valamarovih

2. Gužve na plaži i u uskim ulicama Poreča su sastavni dio ljetovanja, pa zato ponavljam, zašto bi Merkel dozvolila da joj sugrađani idu u gužvu van države, a svoje manifestacije obustavljaju.

Sve gledam kroz prizmu “gost u Valamaru”, a kakva će biti popunjenost apartmana kod Tonija me ne zanima.

Doista, situacija se za naš turizam generalno razvija u pozitivnom smjeru. Ali ja pokušavam stvoriti sliku poslovanja hotela ove i iduće godine, zbog naravno pogodnog trenutka za kupnju RIVPa. Trenutno tu ne vidim ama baš ništa pozitivno.

Možda ja grešim jer gledam situaciju vrlo usko, priznajem. Al trenutno je to moj pogled na razvoj situacije.

zvekir, 21.04.2020. u 21:44

sonda, 21.04.2020. u 20:48

Baš jučer sam spominjao kako je upitan, ali ne i otkazan, Oktoberfest i evo danas vijesti o otkazu manifestacije. Zašto to smatram bitnom informacijom? Jer to donekle odražava službeni stav Njemačke o suzbijanju epidemije.

Slicno je to.Zamislite pune hotele,kampove,restorane,plaze.Nema bitne razlike.Jedino privatne vikendice i kuce ,odvojeni apartmani omogucuju donekle distanciranje.

New Report

Close