Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.12.2025. u 09:39
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@klaster,

Ti kao obicno nudis opet teorije zavjera i ama bas nikakve argumente. Pusti ti moje motive, bavi se cinjenicama.

Trump? Ti ocito ni tu situaciju ili ne pratis dovoljno ili je nisi sposoban razumjeti. Trump nece otvoriti NISTA. Njegov svaki govor prsti od optimizma kao poruka gospodarstvu (svi moraju biti optimisticni, to je samo pozitivno) ali radi apsolutno sve sta kaze Fauci. Apsolutno SVE. Rekao je da otvara prije uskrsa Ameriku jel tako?

Jel ju otvorio? NIJE. Ne samo da nije otvorio nego ju je dan nakon te najave prilicno zatvorio.

Otada mjere se samo poostravaju. Pusti njegove pricice, gledaj sta radi a ne prica. A radi sve suprotno nego sta ti mislis da radi ili da ce raditi. Otvorit ce u 5. mj? To cemo vidjeti ali za to nema nikakvih naznaka. Situaciju sa WHO isto potpuno netocno tumacis. Ne  zamjera on njima da izmisljaju krizu nego da nisu dali tocne podatke i slicno ali kako su i mogli kad je u pocetku virus jedino bio u Kini koja znamo kakve je podatke davala. Izmedju ostalog je tvrdila da virus nemoze prijeci sa covjeka na covjeka.

Ali otvaraju svi ili planiraju ali kako? Evo Njemacka je juce zatvorila sve evente do 31.8, kontrola na granici dalje ostaje. Jedino sta ce otvoriti 4.5 su skola za najvise razrede i to uz velike restrikcije i pripreme (autobusi specijalno za ucenike, veliko fizicko distanciranje, maske itd.). Ne otvaraju ni vrtice ni fakultete ni sportske dogadjaje i to jos duuugo.

Otvaranje ce biti jaako oprezno i selektivno. Velike pripreme prije toga. Turizam sigurno nije dio otvaranja pogotovo u masovnom obliku na koji smo mi bazdareni i koji nama puni proracun.

Ta opjevana Svedska evo od sutra isto pojacava mjere. Zadnji bastion vaseg zavjernickog izvora vam je unisten (ostala doduse jos diktatura Bjelorusija u kojoj nitko ne zna sta se zapravo desava). Kao vidis kako oni odoljevajuju. Oni samo kasno pale a ne da odoljevaju.

A ovo oko cijepljenje, Gatesa, Faucija i tih fabrikacija to je bas to sta je. Ciste fabrikacije. Imas ovdje u doba interneta savrsene ljude sa najboljim mogucim znanjem da te informiraju ispravno ali porazno za tebe da se umjesto sluzbene znanosti odlucis vjerovati zavjerama sarlatana ali eto to je tvoj izbor i tvoje pravo kojem se mozemo samo cuditi. Tebi ce stetiti.

@dunlop

Kolega, sve krivo, krivo, krivo. Imas krive naocale. Morao bih ti pisati esej za esejom da bi ti malo pomalo skuzio. A toliko bas nemam volje, a ni motiva, jer drzim da ipak nisi u dovoljnoj dozi dobronamjeran. Privlacniji ti je Zorg i to mi je sada posve jasno. Pokusaj bar shvatiti da ce cijeli svijet propasti ako se bude drzao tvog gledista. Htio-nehtio, svijet se MORA otvoriti, jer ce sav propasti, i staro i mlado. Svi. Sad cu malo otici u krajnost kad kazem da ako ne umres od virusa, umrijet ces od gladi. Je li tebi bar to jasno? Pusti gluposti o teorijama zavjere, to su floskule. Kako ti vidis rjesenje ovog problema? Hoces cucati, kako ti kazes, godinama cekajuci cjepivo? Sto ces do tada jesti? Sto piti? Hoces postati hippie s kosom do poda? Sto ces ako te zaboli zub, hices se usuditi otici kod zubara? A sto ako te zarazi do budes tamo zijevao na stolici? Sto ako dobijes neku drugu bolest u karanteni, recimo infarkt, hoces se usuditi zvati hitnu, hoce li hitna uopce htjeti tebi doci, mozda sumnjaju da si zarazen? Je li tebi uopce jasno koliko si glupo postavio stvari? ZIVOT I USTROJ SVIJETA NE MOGU STATI NI ZBOG KOJEG RAZLOGA, PA NI ZBOG VIRUSA. I onda jos pricas nebuloze da ce meni stetiti. Ono sto sam htio reci ja da je Trump hvala Bogu shvatio odnos izmedju izgubljenog i dobivenog. Shvatio je da je Faucijeva paradigma van pameti. Jedino je moguce i jedino razborito pustiti zivot dalje, a ugrozenu manjinsku skupinu zastititi koliko je moguce.

Osim toga, pogledaj si malo pomnije tog svog koreanca, pa ces nauciti puno od onoga sto sam ti pisao. Sagledati siru sliku. Ali gledaj malo i druge. I povezuj jedne s drugima. Jer i koreanac izmedju ostalog kaze da bi trebalo jos razgovora i razgovora snimati s njim da bi odgovorio u nekoj zadovoljavajucoj mjeri. Ovo je podrucje kojim bi ti htio olako ovladati, ali ne ide to tako. Budi ponizan i krotak. I uci. Uci neprestano. Ne brzaj sa zaključcima ako ti se isprva ucine korisnima. To je odlika pocetnika. Vjeruj mi, ovo je vrlo perfidna igra velikih manipulatora koji racunaju na i koriste neznanje vecine. Zato je ovo velika pobjeda Trumpa. I zato se napr. ovaj strucnjak veseli: https://youtu.be/qNK9zesHQls;

Ispravan link:
https://www.youtube.com/watch?v=qNK9zesHQls&feature=youtu.be

@klaster,

Nije mi jasno u kojem to momentu ti odlucis ne vjerovati svoj priznatoj znanosti nego radje anonimcima i sarlatanima o kojima ne znas nista osim sta pricaju kontra struke? I to kompletne struke iz bas svake zemlje svijeta. Ti mislis da su oni svi na glavu pali a ovi tvoji potpuni anonimci vladaju istinom?

Siri se nevjerovatno kolicina lazi. Samo o Bill Gatesu koji propagira cjepljenje se generiraju takve nelogicne stvari koje moze samo glup mozak prihvatiti. Covjek koji je donirao pola svoga bogatstva, ulaze u znanost i pokusava spasiti sto vise djece cjepljenjem, njemu se izmisljaju neke bolesnoce o kontroli populacije kao da ce ih ubiti cjepivima. Prebolesno. A sve odreda totalna neinformiranost.

Bolji od tog Koreanca? Pa daj da vidimo. Gdje su ti linkovi i argumenti. Da vidimo koji to tocno ljudi i sta tocno govore pa da im vidio reference, vjerodostojnost, stupanj obrazovanja, polozaj u drustvu, u kojim znanstvenim casopisima objavljuju i ukratko da ih provjerimo na bezbroj znanstvenih nacina. Znas, znanost je mjerljiva disciplina. Ovakvi koje ti prolanalizis ne postoje na znanstvenoj mapi sa razlogom.

Vezano za otvaranje i glad i slicno. Pa naravno. Nece covjecanstvo umrijeti. To bi sigurno bila veca cijena od smrti od korone par % ljudi. To sam i rekao pred par tjedana. Niti ce biti gladi niti ce sve zatvoriti. Pa i sad mnoge branse rade. Evo i ja radim potpuno normalno. I sigurno ce se otvarati sve vise mnoge druge branse, uz veliku pripremu i oprez, fizicko distanciranje, rad od kuce. Svijet ce se prilagoditi. Ali to nece biti bez paprene cijene koja ce se platiti. Pa mi sad optimisticno govorimo o 15tak % pada BDP-a (Bakic spominje da nezna kako cemo se izvuci ispod 20%). Kad nam je BDP padao po par% u prosloj krizi bila je kataklizma kod nas. A sta ce onda ovakav pad napraviti?

A na temi smo turisticke dionice. Pa kako pobogu vidis turizam u svemu tome? Pa cak i ministar i istaknuti turisticki radnici ne vjeruju u sezonu a ti si pun optimizma. Nije lose biti optimista ali nerealan optimizam zna odvuci i u krivi smjer.

Da su kladionice u nedostatku sportskih događaja uvele klađenja na broj preminulih i zaraženih svi bi se zgražali nad tim morbidnim činom a istovremeno su sve svjetske burze proteklih par tjedana bile upravo to. Mislim da konačno idemo prema tome da možemo reći da je ova igra završena i hrabri su dobro uboli, svi koji nisu, više sreće na nekim drugim utakmicama jer RIVP dionica sa ovih razina sad kreće na all time high. Uz nadolazeću stopu inflacije i tečaj kune, do kraja godine je ovo na 50+ kn.

@dunlop

Dobro jutro iz Amerike: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1515572288624155&id=1145117125669675

Inozemne burze se danas posvuda poprilicno zelene, popustanja karantena se polako uvode, ljudi jednostavno ne vole i ne prihvacaju ustolicenje gluposti i manipulacije. Vjerujem da je to zato jer nisu citali vase postove.

Sto cete, tako je to…

@klaster,

Ako itko manipulira to su teoreticari zavjera koje ti toliko volis. Sve izmisljotine i manipulacije. Sad nemas vidiljivog neprijatelja protiv kojeg se mozes junaciti. Neprijatelj je mali, nevidljiv i jaci od nas. Prema tome junacenja vika i dreka i busanje u prsa tu ne pomazu. Toj “pametnoj” masi treba jedan pravi corona party da vide ono sta njihove “pametne” glave ne vjeruju da znanost vec zna. Onda ce drukcije plesati. Ali tada ce biti malo kasno.

Samo neka se burze zelene. Ja necu ama bas nista kupovati dok situacija sa ovim ne bude jasnija a za sada je “open end” i kraj se ne nazire (sa puno vecom vjerovatnosti) jos barem godinu dana. Ja vidim itekakav pad ekonomije a kakav ce tek biti to mozemo samo zamisljati a na kraju dana to ce itekako pogoditi burzu.

bitcoin, 17.04.2020. u 09:58

Da su kladionice u nedostatku sportskih događaja uvele klađenja na broj preminulih i zaraženih svi bi se zgražali nad tim morbidnim činom a istovremeno su sve svjetske burze proteklih par tjedana bile upravo to. Mislim da konačno idemo prema tome da možemo reći da je ova igra završena i hrabri su dobro uboli, svi koji nisu, više sreće na nekim drugim utakmicama jer RIVP dionica sa ovih razina sad kreće na all time high. Uz nadolazeću stopu inflacije i tečaj kune, do kraja godine je ovo na 50+ kn.

nadolazeću stopu inflacije?

ja očekujem usporavanje stope inflacije u narednom periodu ( za 2 mjesec već potvrđeno). cijene energije to dosat diktiraju, a one su u generalnom padu..

https://www.youtube.com/watch?v=GmD3EoSRgsI&fbclid=IwAR1k8wjU4wTb-a0b0gEVFAqT2IwxbJbdvYT_fin6oTtm50xWqwL2HOYwYKA&app=desktop

..the goal here is to scare everyone with a fake science understanding that 

as though the immune system gets

attacked by the virus right

so one of the things we did was we 

called for Fauci’s firing and his indictment

and I think close to 40,000 people in a

few days sign that petition I would say 

we have close to 2,000 doctors

now across the world because the

doctors themselves are recognizing that

they are victims of a big pharma medical

education system …”

Vec gotovo 2.000 lijecnika i 40.000 ljudi sirom svijeta je do jucer potpisalo peticiju za smjenu i sudjenje Fauciju koji predvodi (uz Gatesa, WHO i Kineze) ovu veliku prevaru farmaceutske mafije i Duboke drzave protiv cijelog svijeta.

Game over.

TVRTKA GILEAD

OVAJ PUT JE OZBILJNO! Amerikanci pronašli učinkovit lijek za koronavirus?

https://www.glasistre.hr/svijet/ovaj-put-je-ozbiljno-amerikanci-pronasli-ucinkovit-lijek-za-koronavirus-636842

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Jos malo tvojih zavjera klaster?

Jel tebi bitno TKO prica ili STA prica?

Ocito ovo drugo.

Ovo bi mogla biti prekretnica za cijeli svijet, pa i za naš turizam!

Vrlo ohrabrujuće vijesti: Eksperimentalni lijek za koronu djeluje, ljudi ozdrave u par dana

https://www.poslovni.hr/svijet/vrlo-ohrabrujuce-vijesti-eksperimentalni-lijek-za-koronu-djeluje-ljudi-ozdrave-u-par-dana-4226874

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close