| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,45 |
190.296 |
29,521 |
6,36 |
6,46 |
-2,16%
|
Moja procjena je da dionica ide prema 15 kn, a ako probije ide na 10, pa i ispod. Nažalost ovdje možemo govoriti i o bankrotu Valamara, jer je firma prezadužena. Pretpostavljam da ce ici ipak priličan dokap, firma će se spasiti, ali mali dioničari će nadrapati….
Moja procjena je da dionica ide prema 15 kn, a ako probije ide na 10, pa i ispod. Nažalost ovdje možemo govoriti i o bankrotu Valamara, jer je firma prezadužena. Pretpostavljam da ce ici ipak priličan dokap, firma će se spasiti, ali mali dioničari će nadrapati….
Lupate gluposti.
Kakav j… bankrot?
Stvarno pretjerujete.
Valamar je zadužen ali daleko od prezadužen. Ako on ode u bankrot, pola firmi na burzi će prije njega.
Mislite da jedna sezona može uništiti takvu firmu? Ma dajte molim vas.
Financijsko izvješće
Znači kratkoročna i dugoročna dugovanja su deseterostruko veća negoli dobit.
Inače, danas je obrtnička komora od stožera zatražila zatvaranja svih gradilišta u županiji. Ne bude ništa od Parentina ove godine, a i Pical je u tom slučaju upitan za 2021.
3 milijardice duga. Sta je to za firmu koja ce ove godine imati prihod 0 a za drugu cemo tek vidjeti.
Uz postojeći dug i ovogodišnje poslovanje u minusu koje će zasigurno taj dug malo i pojačati, iduća godina će također osjetiti posljedice ove krize. Pa čak i da se sve oporavi do lipnja, tko će doći na odmor? Privatnici koji su nepovratno poslovali sa minusom u ovih par mjeseci? Radnici koji su prisilno morali ja godišnje odmore?
Moramo se spustiti na zemlju. Cijena ove dionice temeljila se više na vjeru u njenu budućnost nego na brojkama, bez obzira došla corona ili ne. Moglo je biti i nešto drugo, mogao se desiti nekakav teroristički napad u nekom ljetovalištu koji bi imao isti efekt.
I to je razlog zašto su PLAG i MAIS izgubili puno manje na vrijednosti negoli je RIVP. Tko će sada kreditirat investicijske cikluse po povoljnim kamatnim stopama? Proći će tromjesečni moratorij i što onda, reprogramirati kredite? Po istim ovim povoljnim uvjetima? Kako da ne. Otpuštanje većih količina iz trezora? Svi znamo što bi i to značilo za cijenu.
10.7.2017, netom prije krize cijena dionice bila je 710 kuna, sa cijepkanjem iz 2011., to bi u današnjim vrijednostima bilo jednako vrijednosti 35,50. Ta je cijena od 35,50 postignuta tek početkom 2017. godine, znači 10 godina nakon se vratila vrijednost dionice na onu netom prije krize. Ja sam sve povukao na početku ovoga i ne namjeravam ulaziti u ništa u ovom trenutku. Jer, nismo još ni blizu dna stigli.
Jedan bivši predsjednik uprave jednog od top tri turističkih poduzeća je na pitanje zašto tako konzervativno investira, pretežno iz vlastite dobiti bez velikih kredita, je rekao kako je turizam kao jedna krhka grana stabla. Možeš sjediti na njoj, ali kad tad te može iznevjerit i završit češ na tlu. I tu leži point, previše smo toga nakrcali na tu krhku granu turizma.
Lupate gluposti.
Kakav j… bankrot?
Stvarno pretjerujete.
Valamar je zadužen ali daleko od prezadužen. Ako on ode u bankrot, pola firmi na burzi će prije njega.
Ja ne vjerujem u bankrot,ali vjerujem u dokapitalizaciju po daleko nizoj cijeni od ove trzisne uz iskljucenje “malih dionicara’!
Ne vjerujem ,takoder,da jedna sezona moze unistiti firmu,ali mislim da se radi o dvije,mozda tri lose sezone u nizu,a ne o jednoj,a firma je stvarno zaduzena.
Lupate gluposti.
Kakav j… bankrot?
Stvarno pretjerujete.
Koliko je meni poznato firma ima uračunato da prebrodi 2 godine bez turista
@Plavi 1 kaze:”Koliko je meni poznato firma ima uračunato da prebrodi 2 godine bez turista”
Sumnjam u to,ali ako se to dogodi kolika ce biti cijena dionice,10 ili 5 kuna i koliki ce tada biti dug?
Ako je do sada cijena pala vrlo brzo sa 40 na 18 kuna,koliko ce biti kada pocnu “izlaziti brojke”?
Po meni,dvije godine je moguce prezivjeti samo sa dokapitalizacijom,barem po meni!Banke i vjrovnici nece mirno cekati da im se krediti ne vracaju 2 godine.
Nevjerujem ,doduse,da u 2 godine bas nece uopce biti turista.Bila bi to katastrofa za turizam.
@plavi 1 kaze:”Koliko je meni poznato firma ima uračunato da prebrodi 2 godine bez turista”
Sumnjam u to,ali ako se to dogodi kolika ce biti cijena dionice,10 ili 5 kuna i koliki ce tada biti dug?
Ako je do sada cijena pala vrlo brzo sa 40 na 18 kuna,koliko ce biti kada pocnu “izlaziti brojke”?
Po meni,dvije godine je moguce prezivjeti samo sa dokapitalizacijom,barem po meni!Banke i vjrovnici nece mirno cekati da im se krediti ne vracaju 2 godine.
Nevjerujem ,doduse,da u 2 godine bas nece uopce biti turista.Bila bi to katastrofa za turizam.
poštovani,sve 5 ali mislim da ćete se složiti da su i banke/uprava valamara/analitičari sigurno predvidjeli i neki viši slučaj koji može pogoditi turizam jer i ja pik zibner u svojim financijama sam predvidio 2/3 godine krize za dvije obitelji.Ja i žena u mirovini. Kčer/unuk/zet.Njihovo vračanje kredita i ako ostanu bez posla bla,bla.Na burzi novac na koji ne računaš kada roni i da ne nabrajam
budite fer pa recite da stalno pišete negativno.Pošto vidim da ste se Vi i vaša familia osigurali za sve nepogode što znači i za koronu/potres.
Malo optimizma a ako znate da sve ide k vragu nemojte još i stvarati nepotrebnu paniku jer taj Vrag i vama ne če donjeti ništa dobro.
Koliko je meni poznato firma ima uračunato da prebrodi 2 godine bez turista
to nema sigurno obzirom na visoku zaduženost! jednu sezonu možda bi nekako izgurali (ako podbačaj ne bude veći od -50%), ali 2 takve nema šanse, to bi ih zatuklo