| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Kolege su zaboravile dodati da su to bili samo snovi u kojima su dočekali te cijene.
Ako je Bakić počeo kupovati biti će veselo.
Nikad mi nisu bili jasni oni koji kupuju dionicu prije isplate dividende, kada ta ista dionica u 90% slučajeva poslije padne za taj isti iznos dividende, pa čak i više od toga? A na dividiendu još morat platiti i porez i prirez. Sve bi čak bilo i ok da su strana tržišta u rastu i razvitku, ali situacija je upravo suprotna. Bilance SAD-a, a posljedično i Europe se ssve više stežu, kamate sve više rastu, a tržišta kapitala diljem svijeta padaju. Jedino, zanimljivo je da se ZSE cijelu ovu godinu opirala tom padu koji s događa vani, ali pitanje je dokad će moći tako?
Evo slovenski indeks danas pada 2%, a zagrebački 0,4%
Po tome ispada da je trenutno ZSE sigurna oaza za svjetski kapital, nešto kao Švicarska i pravo je čudo da više svjetskih igrača trenutno ne ulaže na ZSE. Ili ipak griješim i pad na ZSE slijedi sa odmakom od mjesec dva, “dok se ne vidi” gdje će stvarno ovo vani i da li uskoro slijedi oporavak, a mi po starom stagniramo u rastu, pa tako i u padu.
Slovenski etf na ZSE je rasta negdje 40 posto a CRO negdje 17 % mada se po meni danas više ne može ništa uspoređivati jer je sve sporemećeno. Burze su već odavno trebale pasti ali mislim da neće nego će vozit gore dolje i druge godine. Ameri neće dozvoliti da njihovo tržište kapitala krahira.
šta sad kaže gospon B.?…..jel cijena dionice nakon dividende raste ili pada za još veći iznos od dividende…….
PS
ovaj poučak od četvrtka kreće na atpl, samo vatrenije…….
Mozda i dalje kupuje, kako je i objavio na FB. U toku je pretovar zbog fonda kojeg takodjer tamo spominje.
Mozda i dalje kupuje, kako je i objavio na FB. U toku je pretovar zbog fonda kojeg takodjer tamo spominje.
Tnx, jel imaze link na mjesto gdje B piše?
Evo linka sa prethodne stranice, kaže gospodin B. da ovaj put RIVP
neće pasti za iznos dividende.
Kao uvijek i ovaj put je bio u pravu 🙂
Evo linka sa prethodne stranice, kaže gospodin B. da ovaj put RIVP
neće pasti za iznos dividende.
Kao uvijek i ovaj put je bio u pravu 🙂
Fulo ceo futbal……mozda je pomislio da mu je utjecaj toliki da će ga krdo pratit kao nekad i na Ddjh ili Varteks pa opet smnjiti svoj kapital……nisam pratio al vidim sad da fond i banka lijepo bježe van po ovim cijenama……vjerovatno im cijene odgovaraju s obzirom na dug i ostale bitne parametre vrednovanja turističkih dionica…….precijenjeno isto kao i cijene smještaja dok troškovi jako rastu a profitabilnost sve lošija……
Ova ironija