| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
HT |
41,50 |
36.975 |
891 |
41,50 |
41,70 |
0,72%
|
po meni premalo za jedan OMF-342 000 komada…..[undecid]
A tko kaže da uskoro neće u blok transakciji od BF-a kupiti znatno veće količine? [wink]
jope:
”
po meni premalo za jedan OMF-342 000 komada…..[undecid] ”
A tko kaže da uskoro neće u blok transakciji od BF-a kupiti znatno veće količine? [wink]
a tko kaže da neće prodavat i ovo što imaju i ulagat u druge (brzorastuće-brzopadajuće) dionice jer se cijena HTa neće cijele godine značajno mijenjat…a u HT će se vratit kad ćemo imat tržište s 15% prinosom i 5% padoma….
imao nesto htea od ipoa i danas nisam prodavao. Sad ne znam dal sam napravio dobru stvar il ne…mozda je pak trebalo neke dionice zamjenit s hteom? Bilo bi dobro s jedne strane da se stiti imovina od nekih daljnjih padova ali s druge strane ce trziste mozda rasti, a ht stagnirati…[cry]. opet hte je pao danas 10tak posto dok su ostale dionice rasle ili stagnirale….mora se i to izjednaciti…kakva su vas predvidanaj? dali ce ga i dalje stopati..?.[huh] Ako ne, do kolko bi po vasim procjenam mogao porasti najvise…dali je 300tinjak kn pretenciozna želja?
ma drzi taj faking HT i ne prodaji ga.
posebno ne ako su paketi jer vrijede 10% vise!
rasti ce on, samo polako.
dobra stvar s HTom je da mu je *apsolutno* dno blizu – ipo cijena
znaci nema prostora za neke padove.
ne bi prodo HT za 285 ni pod razno, iz principa.
kad pomislim koliko sam ja imao HT-a, a koliko moj OMF trenutno ima, pa toliko smo mogli kupiti samo mi moje firme…..po meni premalo za jedan OMF-342 000 komada…..[undecid]
pa valjda tvoj fond čeka da cijena bude ispod njegovog prosječnog ulaza pa da onda dokupljuje i popravi ga malo, jer čini mi se da od tvog fonda veći prosječni ulaz ima samo PBZ CO, obzirom na startnu količinu dionica i koliko su ih na burzi stekli, al sada pitanje tko je točno kako dobro iskoristio određene minimume koje je postizala HT-R-A u međuvremenu. Ponedjeljak nisu iskoristili da dokup, vidjet ćemo sutra jesu li utorak. AZ je pak definitivno najziheraškije postupao, što je kupio po 265 kn, kupio je, po najvećim cijenama je nešto sitno prodao, pa onda dokupio sličnu količinu po nižim cijenama od prethodno prodanih, i to je to, jedino su PBZ CO i Raiffeisen si nešto pokvarili ulaz. Zato je njima najviše u cilju da HT ide dolje. Ali istina da u odnosu na svoju veličinu imaju svega oko 1,5 % u HT-u, PBZ CO nešto više… i meni se čini malo za dionicu u koju se ima pouzdanja glede “dugoročne perspektive”, ja mislim da oni mogu u najnajjače blue chipove si dopustiti i do 5 % izloženosti, tako da, možda još dokupe, ili su željni malo jače diverzifikacije, ili im HT jednostavno nije najbolji domaći blue chip (nije ni meni, ali je vrrrlo visoko, čak možda i 2.-3. na “mojoj top listi” obzirom na ovu cijenu).
dali je 300tinjak kn pretenciozna želja? “
nije. 300kn je jeftino za HT .
naravno u nekim normalnim vremenima.
a meni se cini da vise nema ovaca za sisanje.
i da se situacija normalizira…
collector:
Možda…ali uzmi u obzir da je ovo danas bilo dno za HT, a da će mnoge dionice koje su jučer i danas rasle po 15-30% već sutra početi padati i svoje nove vlasnike odvesti u gubitke, a HT će za to vrijeme lagano rasti. [wink] …a dividenda će uskoro sjesti na račune [thumbsup]
Kolega avax Vi ste u potpunosti u krivu. Prvo, ukolio ostale dionice počnu padati to će značiti da opet krećemo dolje. Od pada u tom slučaju neće biti zaštičen ni HT. Drugo, ove dionice koje su rasle za postotke koje spominjete, su još i vieš pale proteklih dana dok je HT stagnirao. Upravo zbog toga nema razloga da bi one padale, a HT rasta.
No bespotrebno je uostalom raspravljati o tako nečem jer se trend okrenu i sad ćemo polako prema gore.
Vrijeme će pokazati tko je u krivu. Možda već sutra. O trendu rasta burze pak nema smisla niti govoriti.
avax10:
”
jope:
”
po meni premalo za jedan OMF-342 000 komada…..[undecid] ”
”
a tko kaže da neće prodavat i ovo što imaju i ulagat u druge (brzorastuće-brzopadajuće) dionice jer se cijena HTa neće cijele godine značajno mijenjat…a u HT će se vratit kad ćemo imat tržište s 15% prinosom i 5% padoma….
AZ je trenutačno najviše zaokupljen INOM i sada im je to glavna uzdanica jer znaju i im aju plan kod preuzimanja INe. A možda i dogovor je već pao, pa kad pogledamo količine koje su skupili zadnja dva mjeseca, nevjerovatno samo gore.
avax10: ” jope: ” po meni premalo za jedan OMF-342 000 komada…..[undecid] ” A tko kaže da uskoro neće u blok transakciji od BF-a kupiti znatno veće količine? [wink] ” a tko kaže da neće prodavat i ovo što imaju i ulagat u druge (brzorastuće-brzopadajuće) dionice jer se cijena HTa neće cijele godine značajno mijenjat…a u HT će se vratit kad ćemo imat tržište s 15% prinosom i 5% padoma….
Izgleda da je HT na ovim razinama sljedećih godinu dana?!
315-285,12=29,98 – gotovo u lipu kao dividenda. I kome je interes prodati za 285 jučer a ne za 315 prekjučer? I čekati dividendu više od mjesec dana da bi bio na nuli? Smatram da je ovo prvi dan laganog pada cijene HT-a: veliki igrači nisu niti sudjelovali u kupovini HT-a prošlih mjeseci. Postotak prvih 10 se konstantno smanjuje od kada je dionica zaživjela na tržištu. Ne puno ali se smanjuje. I zašto bi veliki igrači “srljali” u dionicu HT-a ako će ju godinama moći kupovati na prihvatljivoj cijeni. Još je ostalo blizu 300.000 paketa IPO-a a u listopadu će to biti +10%. I još cca 5.700.000 mogućih komada u BF. I još nepoznat broj dionica koji su mali igrači kupili na burzi u proteklih 6,5 mjeseci a koje su također potencijalno na prodaju. To sve navedeno ne mora značiti da će cijena dionice znatno pasti. Ali neće niti bitno rasti. Jer ne treba zaboraviti niti da je ovo (uz INU) “politička dionica” a cijena iz IPO-a nije više 265 nego 235,xx. Ispod te cijene (235) zasigurno neće pasti pa da “padaju sjekire”, a Sanader i ostali se sigurno neće brinuti za onoga tko je HT kupio po 3xx kuna. Jučer je cijena u trenutku otišla i na 293 jer “mali” smatraju da sigurno kada sve ostalo leti nebu pod oblake mora i HT. Ali nije tako, a HT niti će letjeti nebu pod oblake, niti će se strmoglaviti (kao mnogi drugi). Ova dionica je za mene jedno sigurno i dugoročno ulaganje sa prihvatljivim rizikom u odnosu na dobit. Onaj tko ju želi kupiti ne mora nikuda žuriti, cijena će biti prihvatljiva za kupnju još dugo vremena. Iako ako se gleda na par kuna razlike najbolja cijena za kupnju bi mogla biti sljedećih mjesec dana. Ovo je samo moje mišljenje, ako pogriješim nisam namjerno.
Osim toga, ovih zadnjih par dana meni liči na jedan veliki “bull trap”. Vidjet ćemo za par dana, možda već danas.
Gledajući jučer prije otvaranja burze kako se ekipa sama naslagivala na prodaji prije otvaranja, prije nego što je uopće bila formirana kupnja, koja se i bila povukla čekajući da vide kako će se postaviti prodaja.
Prestrašno koliko retardiranih i lakomislenih investitora, napravili sebi štetu, prodali prejeftino i ušli u druge dionice, kao imaju dividendu, pa ako su mislili prodavati i ulaziti u druge dionice trebali su to uraditi dan prije i puno bolje proći.
Ovako zeznuli sebe, a i povukli vrijednost HT-a jučer za sobom, nadam samo jučer, danas ćemo vidjeti ….[angry] [tongue]
Ht predaje u ponedjeljak tromjesečno financijsko izvješće. Kako je bio prvi (ili među prvima) koji je objavio i godišnje izvješće za 2007. za očekivati je da ćemo vrlo brzo vidjeti i prvi kvartal. Ne mora uticati na cijenu dionice (pogotovo ako je u razini prošlogodišnjeg) a može ako je bitno bolje ili lošije.