Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.12.2025. u 23:04
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DLKV
8,44
12.005
1,422
8,36
8,40
-1,18%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/DLKV-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf

meni ovo loše izgleda [embarass]

ne dajmo jeftino dionice, neka ih drugi rasprodaju i ruše cijene!

BAKICAAA, 02.05.2011. u 12:00
Tko to mi? Jel to želiš reći da si se konačno nakupovala nakon svih onih gledanja iz isključivo negativnih uglova

…gosn Mrao,kaj mi nismo na ignore… [rolleyes] [kiss]

[/quote]

Bliži se scenario Ingre.

Tko to mi? Jel to želiš reći da si se konačno nakupovala nakon svih onih gledanja iz isključivo negativnih uglova?
[/quote]
…gosn Mrao,kaj mi nismo na ignore… [rolleyes] [kiss]
[/quote]
To što smatram da je deplasirano da smo prijatelji ne znači da smo na ignore.Želim ti da nitko s tobom nikada ne bude na ignore.Hanfa također [rolleyes] [kiss]

Nisi mi odgovorila na pitanje.

Moj prst nemiran ko tanana bršljenova grana

…auuu…Hanfom mi prijetite…a nemam niš protiv popit jednu kavicu sa nadležnima… [rolleyes]

…šteta,što takav poziv neće uslijediti… [smiley]

…gosn Mrao,nemam običaj javno objavljivati što sam kupila,a što prodala…i nekako ne volim pritisak bilo koje vrste…

…usput samo jedan dobronamjeran savjet,dajte se malo više bavite dionicom,a manje mojoj osobnošću… [kiss]

[/quote]

Kako kome. Moram priznati meni je puno bolje nego što sam očekivao. Ono što je meni bitno je to da je kompanija ipak u uzlaznom trendu, tj vidi pozitivan pomak u odnosu na Q4/2010, a tu su i dobri izgledi za ugovarnje novih poslova.

Unatoč očekivano slabijoj prodaji ostvarenoj u prvom kvartalu ove godine, Uprava ističe pozitivne pomake u poslovanju Društva i Grupe:[/u]
 EBITDA Grupe iznosila je 10,8 milijuna kuna, što predstavlja poboljšanje u odnosu na Q4 2010 kada je EBITA bila -9,4 milijuna kuna.EBITDA Društva iznosila je 12,6 milijuna kuna, što predstavlja poboljšanje u odnosu na Q4 2010 kada je EBITDA bila -15,7 milijuna kuna.
 Iako je na neto razini Grupe i dalje zabilježen negativan rezultat uvjetovan prvenstveno povećanim financijskim troškovima, on je za 37% poboljšan u odnosu na gubitak od -35,3 milijuna kuna u četvrtom kvartalu 2010. godine. Isti je trend i na razini Društva gdje je rezultat za 45,2% poboljšan u odnosu na gubitak od -33,9 milijuna kuna u četvrtom kvartalu 2010. godine.
 Smanjenje obveza prema dobavljačima Društva za 3,9% i značajnije smanjenje usluga kooperacije rezultiralo je smanjenjem udjela materijalnih troškova u odnosu na poslovne prihode sa 85% na 71% (Q4 2010 vs Q1 2011), istovremeno su se ostali troškovi smanjili u odnosu na poslovne prihode sa 10,8% na 9,7% (Q4 2010 vs Q1 2011). Grupa je smanjila obveze prema dobavljačima za 8 %.

…Pored toga, Grupa i Društvo agresivno sudjeluje na nizu tendera u zemlji i inozemstvu kako bi ugovorilo nove radove…

Za istaknuti su poduzete aktivnosti Društva da se po prvi put pozicionira i nastupi na pojedinim tržištima Zapadne Europe na kojima je proces pretkvalifikacije za izvoĎenje radova u tijeku ili je već završen. Uslijed snažne meĎunarodne aktivnosti Društva, za očekivati je dobivanje novih značajnih poslova u inozemstvu o čemu će Društvo prompto izvještavati dioničare.

Evo još nešto:

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/DLKV-fin2010-1Y-REV-K-HR.pdf

…Grupa planira daljnju internacionalizaciju i rast prihoda sa inozemnih tržišta, pri ĉemu je primarni fokus stavljen pored domicilnih tržišta regije naroĉito na Skandinaviju, CIS, te pojedina tržišta EU…
…strategiju kontinuiranog fokusa na strana tržišta te nagovještavaju profitabilnije poslovanje u slijedećim razdobljima…
Trenutno Društvo konkurira u raspisanim natjeĉajima na slijedećim tržištima:
 Albaniji
 BiH
 Crnoj gori
 Kazahstanu
 Kosovu
 Makedoniji
 Norveškoj
 Sloveniji
 Švedskoj
 Ukrajni
Pored navedenih tržišta, Društvo se priprema za širenje na poslovanja i na pojedina tržišta Zapadne Europe (Velika Britanija, Francuska i Italija), gdje je proces pretkvalifikacije za izvoĊenje radova u tijeku (ili već završen).
Identificirana je lista non-core imovine koju Grupa namjerava dezinvestirati u narednih 2 godine bilo kroz prodaju udjela bilo kroz ulazak strateških partnera u pojedine ne kljuĉne segmente poslovanja. U identificiranoj non-core imovini Grupa ima trenutno angažiranog bilanĉnog potencijala preko 450 milijuna kuna.
Grupa je tijekom 2010. završila svoj prvi JV kroz kojeg posjeduje vjetroelektranu snage 9,2 MW na lokaciji Velika Popina, a upravo je u fazi realizacija drugog postrojenja snage 36 MW na lokaciji Bruška.
Grupa ima u fazi planiranog razvoja dodatnih 100 MW vjetroelektrana, aktivacijom kojih bi Dalekovod grupa postala tržišni lider u obnovljivim izvorima energije na bazi vjetra s otprilike 1/3 tržišnog udjela u Hrvatskoj.
Međutim u plan poslovanja Društva za 2011. godinu ukljuĉeni su samo već ugovoreni poslovi na domaćem tržištu.

Po meni ulaskom u EU dalekovod bi trebao postati prava tvrtka.Dugoročno sigurno pun pogodak
a kratkoročno će fondovi igrati svoje igrice dok ne kažu dosta,i ne nakrcaju se koliko su mislili.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

bez cifranja i fraza rečeno jednostavno: 1q završio sa gubitkom.

IRENA-agencija za novu energiju sklopila u Abu Dhabi za 2011u roku dvije godine u kojoj spadaju 149 zemalja i zemlje EU u vrijednosti 25 MIllionen US-Dollar ugovor o poticaju i razvoju nove energije.

http://www.seebiz.eu/dalekovod-povecanje-kapitala-institucionalni-partner-ili-ipo-na-stranoj-burzi/ar-2027/

Danas ćemo vjerojatno sjedočiti nečemu za ginisovu knjigu. U danu u kojem je jedna kompanija
najavila dotok svježeg kapila preko institucionalnog investitora ili ipo-a na stranoj burzi, dionica
će vjerojatno dan zaključiti sa minusom. Neka smo i to doživili.

http://www.seebiz.eu/dalekovod-povecanje-kapitala-institucionalni-partner-ili-ipo-na-stranoj-burzi/ar-2027/

Danas ćemo vjerojatno sjedočiti nečemu za ginisovu knjigu. U danu u kojem je jedna kompanija
najavila dotok svježeg kapila preko institucionalnog investitora ili ipo-a na stranoj burzi, dionica
će vjerojatno dan zaključiti sa minusom. Neka smo i to doživili.

A rezultati i gubitak u 1. kvartalu?
A najava institucionalnog investitora u dokapitalizaciji po diskontnoj cijeni u odnosu na tržištu?
Ćini mi se da je situacija u Dalekovodu daleko od dobre. Dva kvartala za redom minus u poslovanju.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close