Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 30.12.2025. u 01:54
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DDJH
64,19
7.382
115
59,50
64,00
9,32%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Krenulo je pumpanje na ddjh. Mozda odleti na 1euro pa da svi mozemo izaci van prije kolapsa

ne znam po cijem je nalogu ovaj pr tekst pisan. Mozda posljednji pokusaj prije dokapitalizacije

https://m.vecernji.hr/biznis/duro-dakovic-i-danas-je-sinonim-za-kvalitetu-i-pouzdanost-u-svijetu-1519680

https://youtu.be/HY89S9qSMog;

sitnariba, 04.09.2021. u 21:38

https://youtu.be/HY89S9qSMog;

i kod Đure sljedeća 2 tjedna su ključna 🙂

Iako sam mišljenja da će se to još malo više otegnuti i EU administracija je doista spora 🙂

No sada znamo da je dokapitalizacija na nivou minimalno 300 milijuna kuna i to pola pola država i veliki dioničari (ili svi dioničari?)

Slijedi li prije toga rasformiranje Grupe i neki drugi vid organizacije? Možda prodaja Energetike i infrastrukture tvrtki Advance Energo jednoj od tvrtki iz češke grupacije CE Industries sličnog profila? Završavanje stečaja Industrijskih riješenja po hitnom postupku? Spajanje Specijalnih vozila i Strojne obrade?

Puno pitanja, a malo informacija se čuje. Tu i tamo Kekez nešto izjavi za lokalne medije.

Još jedna opcija da i Strojnu obradu prodaju http://www.prefix.cz/en/ iz Promet grupe. I onda prestane potreba za Grupom.

Koji bi bili sljedeći koraci smanjenje zaduženja za vrijednost prodanih tvrtki, spajanje Grupe i SV, smanjenje kapitala, dokapitalizacija sa ili bez prethodnog spajanja dionica u nekom omjeru (7:1)?

@sitnariba Česi su konkretan investitor tu nema dvojbe tako da je malo vjerojatno da DDJH ide u stečaj i likvidaciju. Pitanje je samo kako će u restruktiriranju proći sadašnji dioničari tj. koliko će biti kako se popularno kaže ošišani.

I mora se priznati da je zanimljivo da se još nitko nije izletio sa detaljima restrukturiranja vlasničke strukture.

Ma neče u stečaj to sigurno, da nije Bakić našao prave igrače onda bi bio stečaj i netko kupio sve za kunu.. Ovako, bit će to dobra priča, a kako sam na početku pisao Bakić se možda i vrati kad se ovo sve riješi.. Da li će biti šišanja vidjet ćemo, čak mislim da ne jer je takav možda dogovor Bakić-Česi..

@sitnariba sumnjam da postoji takav dogovor između Čeha i Bakića, a i nije bitno. Ono što je bitno da se ova saga bliži kraju i da ćemo kroz mjesec do dva saznati što plan restruktiriranja donosi postojećim dioničarima. Nije razumno očekivati da će Česi blagi prema postojećim dioničarima, a i od države ne očekujem da nas zaštiti. Ostaviti će možda nešto malo, mrvice i podjeliti između sebe DDJH. Državi je bitan vojni program i zaposlenost u SB, a Česima proizvodni kapaciteti. Zašto bi išta dijelili sa ostalim dioničarima? Nitko ne želi biti korisna budala.

Eto nekog noviteta, samo nemam pretplatu, pa ne znam kaj imamo od informacija 🙂

Česi nestrpljivi, svako kašnjenje znači nove ‘rupe’ koje treba pokriti

Uzalad vam trud sviraci – Cesi. Nece se drzava tako lako odreci svoje zlatne krave ta zbrinjavanje kadrova i isisavanju love

Zadnji korak bit će dokap kojem će pristupiti D.D. Acquisition, doprinos će im biti u istom iznosu kao i države, s tim da bi u prvoj fazi unijeli 120 milijuna kuna.

i ovdje ima pregršt novoga tj potvrde

1. država i česi zajedno rade dokap

2. država i česi ulažu isti iznos

3.taj pojedinaćni iznos je veći od120 milja

dakle i država i česi će uložiti isto a više od 120 milja

država potražuje 360milja. gle čuda – 120 x 3 jednako 360

sa 360milja država će ala petrokemija popeglati dubioze, onda česi u prvom koraku ulažu 120 milja

ako već u prvom koraku sa 120 miljakupe 75 posto, koliko će onda imati nakon 2 i 3 trećeg dokapa – 90, 95 ili 100 posto

tko da mi se čini da cijena će biti takva da česi sa svojih 120 plus dobiju 75 posto, ali ne bas 90 ili 100 posto, to mi nema smisla

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koliko Palumbo ima u Lencu, a za dvije godine od kad imTalijan gazda rokaju u plusu 😉

New Report

Close