Preneseni gubitak je iskazan i ne moze se to sad promijeniti na nacin da se izgubi pravo neplacanja poreza ba buducu dobit. To nema veze s nacinom pokrica gubitka. Gubitak se mora pokriti novim kapitalom jer zadrzane dobiti, rezervi nema.
Ma čim se Barić smiješka bit će to super, ima i sindikat utjecaj za daljnje pregovore , a za vidjeti je iz priloženog da sindikat gotivi Čehe..
Idemo Đuro samo jakooo, ovo je vjetar u leđa samo takav za Slavoniju i ĐĐ.. a država ne smije propustiti ovakvog partnera , jer će se osramotiti pred svijetom da su uspjeli uništiti 100 godišnju tvrtku i to svijetski poznatu i brend ĐĐ..
@matovilka pa poanta je da buduće dobiti pokrivaju prenesene gubitke … ono što treba shvatiti da je ĐĐ jedna bitna komponeta u budućoj kompaniji koju gradi Strnad … u Češkoj i Slovačkoj nisu uspjeli naći proizvođača vagona kojeg bi preuzeli … Đuro im je tu uletio ko budali šamar … na netu ima informacija o njegovim neuspješnim pokušajima kupnje pa i partnerstva. Ideja mu je uvezati sve od rude (Promet group), metalske /metaloprerađivačke industrije (CSG) do transporta/najma (CE Industries). Ne kupuju ĐĐ zbog dividende već zbog kapaciteta, tehnologije i ljudi. Vrijednost se nalazi kako na kraju lanca tako i međusobnom poslovanju. Po mojoj procjeni gledaju kako da od države preuzmu dionice jer znaju da bi im budućnosti politika bacala klipove ukoliko bi bila prisutna. I tu je sada to načekavanje, pregovaranje,itd. Država nije baš brza u svojim odlukama sve dok ih ne stisne nešto, netko, …
Ja sam možda Viperu krivo razumjela, kao da buduće neplaćanje poreza na dobit ovisi o načinu pokrića gubitka, a ne ovisi, koliko znam.
a ni ovo ne kužim:
“jer ako Cesi ne izadju sa obvezujucom ponudom za dokap, bojim se da smo svi skupa naj****i ko zuti jer Djuro nema vremena za ponavljanje gradiva i novi Poziv za dokap”
ne mora biti i dokap i obvezujuća ponuda, a vjerojatnije je da će biti dokap bez ponude
ST Probin , rastura , što mislite da oni nemaju para i CSG, pa to je ekipa iz snova , a znaju da će ĐĐ sve što i utuku u njega za godinu ili dvije vratiti uz dobit..
Ja čekam to vrijeme do tada ne prodajem..
Kako je rekao dr.Bakić bit će to Mercedes
http://www.stprobin.cz/faradayovy-klece-v-brne-evropsky-unikat
A i CSG ne miruje
@radek …. đuro ima vojnu ind. i time je bitan za RH tako da 25% plus jedna ima smisla …….. to je u biti osigurač da sva proizvodnja ostaje u RH …… osim toga mi smo praktički u jednoj državi EU tako da problema ne bi trebalo biti niti u pravnom smislu … mislim da je vin-vin …. ali …………..
Namjenska industrija ne mora biti u vlasništvu RH. Kupujemo avione i helikoptere od nekih dioničkih društava u kojima države nemaju suvlasništvo. I današnja namjenska proizvodnja u RH nije u državnom vlasništvu. Brodove proizvodi privatno brodogradilište, itd.
@radek …. đuro ima vojnu ind. i time je bitan za RH tako da 25% plus jedna ima smisla …….. to je u biti osigurač da sva proizvodnja ostaje u RH …… osim toga mi smo praktički u jednoj državi EU tako da problema ne bi trebalo biti niti u pravnom smislu … mislim da je vin-vin …. ali …………..
a ni ovo ne kužim:
“jer ako Cesi ne izadju sa obvezujucom ponudom za dokap, bojim se da smo svi skupa naj****i ko zuti jer Djuro nema vremena za ponavljanje gradiva i novi Poziv za dokap”
ne mora biti i dokap i obvezujuća ponuda, a vjerojatnije je da će biti dokap bez ponude
Cesi su za sada dali neobvezujucu ponudu koju nitko od nas nije vidio. Pod obvezujucom ponudom sam mislio iskljucivo na sudjelovanje Ceha u dokapu, ne i na obvezujucu ponudu za preuzimanje svih dionica koja bi ukljucivala i dokap i ponudu za preuzimanjem svih dionica, iako na razini teorije niti ponuda Ceha za preuzimanjem svih dionica nije iskljucena.
STEALTH TEHNOLOGIJA
Otpali F-16 i Rafale, Hrvatska kupuje nevidljive američke lovce F-35?
21:16
Hm , s kakvom perspektivom Đuro Đaković gleda na ove nevidljivce ,čini mi se da se u ovom loncu kuha vrlo masan bruet
Članak o F35 zvuči kao da nas lik pristojno ću reći ismijava. Hrpa siromašnih lopova koja bi se igrala s gospođom. Izgledamo im kao likovi iz Oliver Twista.
Članak o F35 zvuči kao da nas lik pristojno ću reći ismijava. Hrpa siromašnih lopova koja bi se igrala s gospođom. Izgledamo im kao likovi iz Oliver Twista.
I meni je nevjerojatno da će Hrvatska kupiti f 35 ,ali zar bi se tek tako spominjalo izravno ime podpredsjednika Lochkeed Martina