Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2025. u 06:55
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DDJH
58,50
59
1
58,50
60,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@viper666 super si to pitao, ali da ima odgovor mislim da bi s njime mahao naokolo. Za firmu je najgori trenutni status quo ili mali pomaci koji se odigravaju (npr. predstečaj ind.rj.)

Tih 300 milijuna će se morati vratiti iz poslovanja ili stečaj. Da ponovimo, pravila po kojima su dodijeljena su takva da nema pretvaranja duga u kapital. Mislim da su se rokovi pomakli jer su se i krediti realizirali s nekim pomakom. No svejedno uskoro sižu na naplatu. Uz to stižu sredinom ljeta na naplatu starija dugoročna zaduženja za koje je isto država garantirala.

Za početak da novi investitori preuzmu DDJH, a nama starima će isto nešto ostati (valjda).

[/quote]

Stigao je odgovor Uprave:

Hvala na interesu za poslovanje Grupacije Đuro Đaković. Kreditna zaduženja za koja ste postavili pitanje nisu vraćena nego su prolongirana, dok će način njihove eventualne otplate ovisiti o modelu uključenom u Program restrukturiranja koji je u izradi.”

Ma gledajte….. dokapitalizacijom se dobiva kapital (lova) a ode bi trebali biti česi (koji već imaju 25 % vlasništva) …… kojom se sređuju stari računi tj. dugovi …… đuro dobiva svježi novac kojim vraća stare dugove (to je isto poslovanje) …….. pa ne možeš dobiti Đuru mukti …… dakle đuro vridi 100 ili 200 ili 300 miliona ne znamo (trenutno je temeljni kapital 200 mil) …… dakle česi mogu dovesti đuru na nulu ( ali i ne moraju …. mogu jedan dio ostaviti i vraćati …recimo kroz par godina ) ……Iznenađenja su moguća ipak se radi o državnom vlasništvu (puno je onih “di sam ja tute”)…..

DAJ PET !!!

Česima bi toplo preporučio da ukoliko imaju želju uloviti se Đure neka kupe na burzi do 50 posto i krenu u borbu za spašavanje posrnulog diva. Država je već na izlaznim vratima i samo će ih navlačiti. Ili neka se okrenu na peti i Đurica će dostojanstveno otići u stečaj.

Mislim da sam vec ranije pisao kako nastavak poslovanja s prenesenim gubicima iz prethodnih godina znaci neplacanje poreza na dobit sve dok je dobit iz tekuceg poslovanja manja od prenesenih gubitaka. Ovo po meni nije krucijalna stvar u cijeloj ovoj prici, ali cisto kao info.

S druge strane, naravno da pokrice prenesenih gubitaka smanjenjem TK stvara preduvjete da Cesi pocnu ranije povlaciti dividendu nego bez pokrica gubitaka i smanjenja TK

S trece strane, naravno da i banke vole vidjeti bilancu u kojoj nema niti prenesenih gubitaka niti previsokih kratkorocnih obaveza prema financijskim institucijama.

Na tom tragu i negdje na pola puta izmedju ove dvije krajnosti ce po meni biti napisan i Plan restrukturiranja, pri cemu ce Vlada RH sigurno popustiti pred nekima od ceskih zahtjeva koji joj mozda nece biti po volji, jer ako Cesi ne izadju sa obvezujucom ponudom za dokap, bojim se da smo svi skupa naj****i ko zuti jer Djuro nema vremena za ponavljanje gradiva i novi Poziv za dokap

Znači 1:50 min..

https://youtu.be/6e3OP73r3gg;

Đurin sindikat je zadovoljan …..  ovaj “NAŠ” nikako da krene !

DAJ PET !!!

Hahahah bude i naš prezadovoljan , pomalo 😉

Kako kažem od početka, ĐĐ je brend i Česi znaju u što ulaze , da bi se stvorio takav brend to ne ide preko noći.. dugovi su naspran ugovorenih poslova i budućih poslova ništa..

Sitnariba

….ako se ostvari ta famozna mercbudućnost đ.đ. zbog čega najavljuješ da ćeš prodati dionice ,zar ne računaš da će biti i dividendi uz takvu perpekstivu

de

Kolega apatero1 imate pravo, no dio bi prodao možda , a ostavio dio za dividendu..

I svakako ta moja predviđanja nisu nagovor na kupnju , kao ni prodaju dionica, ovdje smo svi da izneseno svoja mišljenja i viđenja ,mi koji imamo dionice , a ovi foršpani koji pljuju po ĐĐ njih ne doživljava 🙂

sitnariba, 18.02.2021. u 19:54

Kolega apatero1 imate pravo, no dio bi prodao možda , a ostavio dio za dividendu..

Nadam se da će san postati java

Kupnja Đure je samo jedna od kockica u mozaiku zvan oživljavanje željeznice u Europi, poglavito istočnoj. U tom smislu Česi grade kompaniju koja će u svom portfelju imati sve od vlastite flote vagona i lokomotiva do proizvodnje i servisa. Gradi se kompletan lanac vrijednosti od bazične metalurgije, obrade, …. i proizvodnje vagona i lokomotiva …tu upada Đuro …do ranije spomenute flote. Đuro Đaković grupa takva kakva je jedna od većih proizvođača vagona. I bez obzira što pričali na livadi ne možete pokrenuti takvu proizvodnju. Česima je Đuro potreban za ostvarivanje plana vertikalno integrirane kompanije. Razumljivo se boje lokalne politike i pokušavaju prije svega izbaciti državu iz vlasništva. Tu leži razlog otezanja.

viper666, 18.02.2021. u 18:11

Mislim da sam vec ranije pisao kako nastavak poslovanja s prenesenim gubicima iz prethodnih godina znaci neplacanje poreza na dobit sve dok je dobit iz tekuceg poslovanja manja od prenesenih gubitaka. Ovo po meni nije krucijalna stvar u cijeloj ovoj prici, ali cisto kao info.

S druge strane, naravno da pokrice prenesenih gubitaka smanjenjem TK stvara preduvjete da Cesi pocnu ranije povlaciti dividendu nego bez pokrica gubitaka i smanjenja TK

S trece strane, naravno da i banke vole vidjeti bilancu u kojoj nema niti prenesenih gubitaka niti previsokih kratkorocnih obaveza prema financijskim institucijama.

Na tom tragu i negdje na pola puta izmedju ove dvije krajnosti ce po meni biti napisan i Plan restrukturiranja, pri cemu ce Vlada RH sigurno popustiti pred nekima od ceskih zahtjeva koji joj mozda nece biti po volji, jer ako Cesi ne izadju sa obvezujucom ponudom za dokap, bojim se da smo svi skupa naj****i ko zuti jer Djuro nema vremena za ponavljanje gradiva i novi Poziv za dokap

New Report

Close