| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DDJH |
58,50 |
59 |
1 |
58,50 |
60,00 |
0,00%
|
Hipotetski je sve moguce i dobro i lose.
Relevantno je sto je realno…a realno je da je tvrtka akumulirala stotine mil kuna gubitka..da je samo drzava odrzava u zivotu svojim “infuzijama”..sad se pojavio partner koji je zeli preuzet .Kupio odredjeni dio dionica ( po cijeni koju ne znamo ) i spreman je ulozit ( ni to ne znamo koliko ) u “podizanje” tvrtke.
Cijena dionice na zse je cca 4.5 kn . Po koliko ju je netko nekad kupovao..koliko je ona nekad vrijedila..koliko je nominala..etc..potpuno nebitno. Zasto.?..Zato jer je sve to proslost i od tad je tvrtka proizvodila samo gubitke..a to znaci da i dionicari gube..vlasnici gube..
Sad bi netko koji ulozi u tvtrku .. kupi tvrtku koja je nesolventna..ima stotine mil kuna gubitka trebao iz buduce dobiti sanirati tudje gubitke..tj nase ..!?..E to tako ne ide..
Gubitci se saniraju smanjenjem tem kapitala..spajanjem dionica i uplatom novca tj dokapom novih.
Na taj nacin ove dionice koje sad imamo imaju velike sanse da ce za god ..dvije nesto vrijedit..u protivnom nece vrijedit nista..a toje ipak neka razlika
Pozdrav
Nebih se slozio.
Ispada ovak…ja sam recimo kupio ddjh po 100kn i kupio sam ga dok recimo duro imao gubitke 10milijuna kn.
E sad doso tamo neki xy u kupio duru za 5kn i sa 100milijuna kn gubitka.
U cemu je razlika izmedu mene i xy?
I ja bi kupio po 5kn i trazio da mi se oprosti dug.
Ono sto priznajem je da smo svi usli u ovu igru sa cistom pameti i bez prisile,svjesni rizika i znali smo pravila.
A pravila nalazu da vecinski dirigira pravila.
Ali da se pravila mjenjaju prije nego netko postane vecinski i da mu se pomaze da postane vecinski to no no no.
Strnad se sada može posvetiti preuzimanju Đure
U varijanti u kojoj bi se Djurin preneseni gubitak pokrio iz buducih dobiti, Cesi ne bi morali placati porez na dobit sve dok ne pocnu poslovati sa dobiti. Nije od presudne vaznosti ali nije na odmet znati.
Naravno-u toj varijanti bi i znatno kasnije mogli poceti povlaciti dobit kroz dividendu.
U varijanti u kojoj bi se Djurin preneseni gubitak pokrio iz buducih dobiti, Cesi ne bi morali placati porez na dobit sve dok ne pocnu poslovati sa dobiti. Nije od presudne vaznosti ali nije na odmet znati.
Naravno-u toj varijanti bi i znatno kasnije mogli poceti povlaciti dobit kroz dividendu.
Česima je dosta da povećaju udio svojih komponenti u vagonima i da Đuro radi sa nulom. I već su na dobitku.
Pomalo se Česi javljaju i mislim da moramo upisati tečaj Češkog isto pomalo 🙂 😉
Potvrđujem da Jaroslav Strnad i René Matera imaju ozbiljan interes za preuzimanje hrvatske tvrtke Đuro Đaković kako bi je stabilizirali i razvili u svim ključnim područjima svog djelovanja, odnosno u željezničkoj i obrambenoj industriji. Smatra da tvrtka ima veliki potencijal ne samo na hrvatskom već i na europskom tržištu ako stekne snažnog i iskusnog vlasnika koji ima znanje i poslovne vještine na poljima u kojima Đuro Đaković posluje “, rekao je Andrej Čírtek, medij Jaroslava Strnada predstavnik za SZ Business.
https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/zbrojar-strnad-jedna-s-chorvatskym-vyrobcem-obrnencu-muze-ho-ovladnout-139777%3famp=1
Bit će zanimljivo, kažu da nisu povezani, hm..
Uskoro počinju igre gladi 🙂
u tvrtki postoji još jedan “češki trag”, jer češka tvrtka ST Probin drži 8,7 posto udjela u prošlom procesuiranom poduzetniku Pavelu Petroviću. Međutim, Čírtek tvrdi da Strnad i Matera “ni na koji način ne surađuju s Pavelom Petrovičem”.
u tvrtki postoji još jedan “češki trag”, jer češka tvrtka ST Probin drži 8,7 posto udjela u prošlom procesuiranom poduzetniku Pavelu Petroviću. Međutim, Čírtek tvrdi da Strnad i Matera “ni na koji način ne surađuju s Pavelom Petrovičem”.
I spremni su za spajanje dionica i razvodnjavanje tek kupljene fin imovine.
Samo ce na skupstini glasati za zemljaka.
Bilo bi dobro da ih i vrli domaći novinari priupitaju koju. Ima broj mobitela ovog koji je dao izjavu na web stranici CSG.
I spremni su za spajanje dionica i razvodnjavanje tek kupljene fin imovine.
Samo ce na skupstini glasati za zemljaka.
Kakvo razvodnjavanje …. ako su kupili od Bakića po 10 a dokapitalizaciju radi po istoj cijeni …….
Kolega @mikro, ma samo ignor na takva nagađanja o stečaju, razvodnjavanju, kupovini nakon razvodnjavanja i sl.. 😉
Česi kad se oglase, a oglasit će se uskoro, onda je gotova kupovina ispod 4,x kn..
Kolega @radek , znate što mislim o medijima, sve potplaćeno i pišu kako nekom odgovara, kad treba rušit cijenu tu su prvi i kad treba dizat cijenu za propale/pokradene firme isto su tu prvi..
Samo za primjer, da li je itko vidio da je neki portal prenio niže fantastičnu vijest o Lencu ? a kad su ga naši vodili i potkradali onda se pisalo kako je sve odlično 🙂 a sad kad Talijani udaraju na najjače nitko ništa osim novog lista , barem ja nisam nigdje našao niže vijesti, možda griješim ali nema..
Brodovi američke ratne mornarice stigli na remont u “Lenac”. Najavljeni i dolasci novih
@kolega sitnariba
Da sam ja u pravu cijena bi bila oko 8 kuna ….. tako da ….. samo oprezno ….. bolje ući na 6 nego izlazit na 2 kune ……
Ma sreća prati hrabre 🙂 nema mjesta panici, očekujem scenarij kao i sa Lencem, ako je ovim državnim uhljebima do razvodnjavanja , neka razvodnjavaju i sebi će 🙂 samo to su sve floskule da stvore paniku , sruše cijenu dionice kako bi neki naš igrač ušao što jeftinije, ali ih je Bakić i Ivanović zahebalu sa Česima 🙂
Palumbo je ulazio u Lenac na 9,26 kn za dvije godine dignuo cijenu dionica na 14,50 kn, očekujem isti scenarij i kod Đurice..
Naravni to su samo moja predviđanja 🙂