Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.12.2025. u 05:35
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DDJH
58,50
59
1
58,50
60,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bez razvodnjavanja svih a ne samo malih dionicara ne ide – to je nadam se svima jasno.

Da li ce, kada i u kojoj mjeri biti provedeno smanjenje TK radi pokrica gubitaka ostaje za vidjeti. Obzirom da su Bakic i Ivanovic out, za ocekivati je da ce se to odraditi – pitanje je da li 50 starih za 1 novu dionicu ili manje ili vise od toga. Mi mali imamo dvije opcije – prodati sada po 4kn ili pretprjeti razvodnjavanje i spajanje dionica i cekati iducih 10, 20 ili 30 godina da ovisno o prosjecnoj cijeni kupnje, dodjemo na 20, 30, 50% ili 100% ulozenog novca. Zaradili su i zaraditi ce oni koji su kupovali debelo ispod 4kn i koji su ili vec prodali ili ce prodati po cijeni od 4kn ili po cijeni koju Cesi ponude, uz nadu da ce ista biti nesto veca od 4kn iako sumnjam. Trecu opciju ne vidim.

Danas se fini broj dionica potegnuo, čekamo kraj tjedna da vidimo koliko će ih pokupit “netko”.

Kolega, nema predaje 😉

radek, 27.01.2021. u 16:12

Meni miriše na to da smo nagrabusili. Samo da vidimo koliko će biti inventivni odvjetnički ured koji radi za njih (negdje je izletilo da je Šavorić, zaboravio gdje).

viper666, 27.01.2021. u 17:16

Bez razvodnjavanja svih a ne samo malih dionicara ne ide – to je nadam se svima jasno.

Da li ce, kada i u kojoj mjeri biti provedeno smanjenje TK radi pokrica gubitaka ostaje za vidjeti. Obzirom da su Bakic i Ivanovic out, za ocekivati je da ce se to odraditi – pitanje je da li 50 starih za 1 novu dionicu ili manje ili vise od toga. Mi mali imamo dvije opcije – prodati sada po 4kn ili pretprjeti razvodnjavanje i spajanje dionica i cekati iducih 10, 20 ili 30 godina da ovisno o prosjecnoj cijeni kupnje, dodjemo na 20, 30, 50% ili 100% ulozenog novca. Zaradili su i zaraditi ce oni koji su kupovali debelo ispod 4kn i koji su ili vec prodali ili ce prodati po cijeni od 4kn ili po cijeni koju Cesi ponude, uz nadu da ce ista biti nesto veca od 4kn iako sumnjam. Trecu opciju ne vidim.

Dali se moraju zakonski spoštovati  odluke na skupštini ,na kojoj je gosp Bakić odbio donijeti odluku o razvodnjavanje dionica ,te je donesena odluka da se sva potraživanja i gubitci ddjh naplate iz budućih dobiti ,ako je to zakon onda nema razvodnjavanja ,ali bez obzira bila ta odluka zakonski ispoštovana ili ne zbog čega bilo komu netko ima pravo sugerirati dali da proda ili ne ,ne spada li to u obmanjivanje potencijalnih kupaca i postojećih dioničara na način da ih se obmanjuje bez ikakvih argumenata

@apatero1: GS na koju se referirate i na kojoj sam bio je bila prosle godine i odnosila se na prijedlog Uprave iz prosle godine.

Danas smo u 2021 godini i kada za to dodje vrijeme, biti ce sazvana nova GS sa novim tockama dnevnog reda i novim dionkcarima u Top10

Strogo hipotetski gledano; Ako drzava sukladno EU smjernicama dokapitalizira Djuru sa 150M ili 300M HRK a sa isto toliko kuna firmu dokapitaliziraju Cesi, biti cemo razvodnjeni i bez smanjenja TK i spajanja dionica jer ce nas udio u TK biti manji.

Svojim komentarom o (mojem) sugeriranju na kupnju ili prodaju dionica DDJH kao i (mojem) obmanjivanju investicijske javnosti ste promasili ceo fudbal – iznio sam svoje misljenje i vidjenje moguceg razvoja situacije, kao i 99% clanova ovog Foruma pri cemu su neki drukali da ce cijena dionice pasti na nekoliko lipana drugi da ce cijena uskoro biti 7kn pa niste odreagirali.

Nema potrebe za nervozom – svi smo ovdje slobodni iznositi svoje misljenje, teoretizirati, filozofirati i u konacnici nadati se najboljem a to je da cemo zadrzati svoj broj dionica kakav imamo i da ce iste za 5, 10 ili 20 godina vrijediti 5, 10 ili 20 puta vise nego vrijede danas 😉

Zar mislite da bi se takvi igrači kao Česi spuštali na razinu da im dionice tvrtke u koju ulaze i u koju će ulagat vrijede 0,20kn po dionici  🙂 a imaju para da kupe cijelu Slavoniju i čisto sumnjam da im nije stalo do ugleda kao jednih od vodećih igrača na tržištu..

A to sa smanjivanjem kapitala i razvodnjavanjem mogu samo naši žmukleri predložit, napraviti, izvarati svoj narod jer oni za sramotu nisu čuli 🙂 ni za čist obraz, ugled i sve što ide uz to…

sitnariba, 27.01.2021. u 22:08

Zar mislite da bi se takvi igrači kao Česi spuštali na razinu da im dionice tvrtke u koju ulaze i u koju će ulagat vrijede 0,20kn po dionici  🙂 a imaju para da kupe cijelu Slavoniju i čisto sumnjam da im nije stalo do ugleda kao jednih od vodećih igrača na tržištu..

A to sa smanjivanjem kapitala i razvodnjavanjem mogu samo naši žmukleri predložit, napraviti, izvarati svoj narod jer oni za sramotu nisu čuli 🙂 ni za čist obraz, ugled i sve što ide uz to…

Nitko sretniji od mene da zadrzim svoj postojeci broj dionica a da dionica za 10 godina poraste na 30, 50, 70 ili 100kn 😊🤑

Zivi bili pa vidjeli! 😎

Sve su to žmuklersi mediji i njihovi igrači,tako da ne vjerujem nikome i ništa što prenose, kako bi rekla A.K izgubio sam samopouzdanje u ljude ( medije)  🙂

Opet se ponavljam,  Bakić je preko Čeha spasio Đurića, a to će vrijeme pokazati, jer su lopovi htjeli pogodovat nekom od igrača za đabe , a Bakić ih je sje.. i ubacio hebene igrače , plus što će vjerujem za par tjedana Čehi biti većinski vlasnici i ovi će samo kmečat u prazno 🙂

Siguran sam da je igra bila da se Đuro nekome pokloni za 0 kn , Bakić na to nije pristao jer zna da tvrtka vrijedi , može i tom tvrtkom se prehranjuju obitelji..

Htjeli su likvidirat nas dioničare tim pričama o stečaju, smanjenju kapitala i ostalim floskulama, ali nije im uspjelo i neće!

Sustavno, namjerno su uništili Đuru, da bi ga pripremili i nekom predali za 0 kn , pokupio bi netko iz Đure ili više razine par milijuna ispod stola.. novi igrač ( vlasnik) bi proglasio stečaj ( dugovi se brišu ) dioničari bi dobili dr.k na štapu, radnici otkaze , pa nove ugovore o radu, a igrač tvrtku spremnu za milijunske poslove ..  ali gospodo ne draga, dr.Bakić je profesor za sve vas, tako da možete slobodno sjest i plakat , the game is over ! oni dolaze 😉

Molim vas komentar vezano za odredbe ZPDD i odluka Skupštine

IZNIMKE OD OBVEZE OBJAVLJIVANJA PONUDEZA PREUZIMANJE

Članak 14.

(1) Stjecatelj nije obvezan objaviti ponudu za preuzimanje ako:

3. stekne dionice ciljnog društva u postupku povećanja temeljnog kapitala, izdavanjem dionica, a glavna skupština ciljnog društva na kojoj se donosi odluka o povećanju temeljnog kapitala odobri da određeni ili neodređeni stjecatelj može steći dionice s pravom glasa ciljnog društva bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, ako bi predmetnim stjecanjem dionica s pravom glasa za stjecatelja nastala obveza objav­ljivanja ponude za preuzimanje,

Da li bi za ovo trebala nova odluka skupštine? U kojoj su btw Česi u većini

@matovilka

Da za to treba nova odluka skupštine i to moraju unaprijed dogovoriti sa državom zato što za dokapitalizaciju ili rušenje nominale ili spajanje dionica treba 3/4 prisutnih glasova. Tako da dalje mogu ići samo kada se dogovore.

Ali država se lako odrekne obveze, pogotovo ako ih manje ošišaju nego što su sami na prošloj htjeli smanjiti nominalu.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

To pišem od početka i to je 100% točno..

Ipak, čini se kako bi se Bakićeva odluka o prodaji dionica češkoj grupi te procjena o njihovoj stabilnosti mogla pokazati dobrom za ‘Đuru’.

https://m.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/industrija/duro_dakovic_grupa_nastavlja_pregovore_sa_ceskom_tvrtkom.aspx#.YBKbluzR-DY

New Report

Close