| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DDJH |
58,50 |
59 |
1 |
58,50 |
60,00 |
0,00%
|
Prije svega Sretan i blagoslovljen Božić dragi ljudi..
A što se tiče našeg ĐĐ po meni je odlično što pomalo, ali sigurno Česi preuzimaju vodstvo nad brendom ĐĐ koja je bila muzara godinama uhljebima, a sad se pravila mjenjaju.
Ovdje vidim scenarij kao u V.Lencu i firma će se za kratki rok stabilizirati, poslova ugovorenih ima, samo treba začepiti rupe gdje je lova curila 😉
Znači Bakić i Ivanović nisu mogli sa našim lopovima i dalje sam stajališta da je Bakić izračunao unaprijed da je jedini način da se ĐĐ spasi , da svoj dio proda Česim, a vidimo da je isto napravio i Ivanović
Česi će to sve fino urediti i pripremiti za veće poslove nego što su to do sad bili..
Česi su mašinerija sa iskustvom i ne sumnjam da ne pripremaju teren za nešto veliko, a kako je Bakić rekao ĐĐ je mogao biti mercedes i možda bude, pa živi bili i vidjeli.
Ne prodajem još par godina ĐĐ pa kako bilo..
Vjerovanja sam da ĐĐ nije ulagao godinama u obuku i ljude i da nema stručnih ljudi za nešto veliko, a ovako će Česi dovesti svoje stručnjake da se pripremi terem za nešto veliko, pa bilo sa Amerima,Šveđanima ili nekim trečim..
Stara vijest i dalje sam stajališta da je NB , a sad i BI prepustivši dionice Česima spasili ĐĐ..
Za ovakve igrače kao što su Česi dugovi su ništa, a dobili su svijetski poznati brend..
Nenad Bakić rekao je o transakciji da je svoje dionice odlučio prodati uglavnom zbog profila CSG-a, što može biti velika nada za spas tvornice. Dva puta je sudjelovao u dokapitalizaciji tvrtke, jednom kao ključni dioničar. Dva je puta spasio tvrtku i vjerovao u njen veliki potencijal. Prema riječima Nenada Bakića, dolazak CSG-a u spasilačku tvrtku Đuro Đaković najbolje je rješenje.
Za CSG, Đuro Đaković nije prva tvornica na području bivše Jugoslavije u koju ulaže. U svom portfelju već ima jednu tvornicu sa sličnim proizvodnim fokusom. CSG je 2017. godine kupio srpsku tvornicu IMK 14. listopada putem slovačke MSM Grupe. Čak je i ova tradicionalna srpska tvrtka upala u financijske probleme, što je kulminiralo bankrotom. CSG je upravo ušao u postupak njegovog spašavanja. Stoga iskusni i snažni investitor može biti pravi impuls za tradicionalne proizvodne pogone.
https://www.railtarget.eu/news/csg-expands-on-the-croatian-market-bought-shares-of-uro-akovi-72.html
Prije svega Sretan i blagoslovljen Božić dragi ljudi..
A što se tiče našeg ĐĐ po meni je odlično što pomalo, ali sigurno Česi preuzimaju vodstvo nad brendom ĐĐ koja je bila muzara godinama uhljebima, a sad se pravila mjenjaju.
Ovdje vidim scenarij kao u V.Lencu i firma će se za kratki rok stabilizirati, poslova ugovorenih ima, samo treba začepiti rupe gdje je lova curila 😉
Znači Bakić i Ivanović nisu mogli sa našim lopovima i dalje sam stajališta da je Bakić izračunao unaprijed da je jedini način da se ĐĐ spasi , da svoj dio proda Česim, a vidimo da je isto napravio i Ivanović
Česi će to sve fino urediti i pripremiti za veće poslove nego što su to do sad bili..
Česi su mašinerija sa iskustvom i ne sumnjam da ne pripremaju teren za nešto veliko, a kako je Bakić rekao ĐĐ je mogao biti mercedes i možda bude, pa živi bili i vidjeli.
Ne prodajem još par godina ĐĐ pa kako bilo..
Vjerovanja sam da ĐĐ nije ulagao godinama u obuku i ljude i da nema stručnih ljudi za nešto veliko, a ovako će Česi dovesti svoje stručnjake da se pripremi terem za nešto veliko, pa bilo sa Amerima,Šveđanima ili nekim trečim..
Hvala na lijepim željama za Božić ,koje želim vama i svim ljudima ma gdje bili ,a i da se uspone i ova vaša nagovješćenja u svezi Đ.Đ. ,a ja bih uz to još samo poželio da ova posrnula firma više ne nosi ovo ime ako je to moguće
Mislim da je to totalno kriva prosudba. Đuro može imati i marsovce za vlasnika, a da HDZ uredno pobjedi u Slavoniji. Politička nepismenost Hrvata je veća čak i od ekonomske nepismenosti.
Česi su korak bliže vlasništvu, ali daleko još od kraja puta. Sljedeći korak je jačanje udjela, a i utjecaja kroz otkup dugova kod komercijalnih banaka i partnera. Mrkva je ponuđena i batina se sprema.
Burna vremena su pred nama, a kako ćemo mi mali proći teško je reći. Neki će prodati u narednom periodu kad će Česi lagano jačati svoj udio, ali ako se zainati država i ne prihvati njih za strateškog partnera pogurati će ga u stečaj i nas ostale u tome utopiti.
Cesi ce uskoro preuzet ddjh a hdz ce izgubit slavoniju kao svoju utvrdu.
radek
pozlatile ti se rijeci s nadom da se ovo sto si naveo za drzavu i obistini a to je da drzava pogura ddjh u stecaj.
Mislim da je to totalno kriva prosudba. Đuro može imati i marsovce za vlasnika, a da HDZ uredno pobjedi u Slavoniji. Politička nepismenost Hrvata je veća čak i od ekonomske nepismenosti.
Česi su korak bliže vlasništvu, ali daleko još od kraja puta. Sljedeći korak je jačanje udjela, a i utjecaja kroz otkup dugova kod komercijalnih banaka i partnera. Mrkva je ponuđena i batina se sprema.
Burna vremena su pred nama, a kako ćemo mi mali proći teško je reći. Neki će prodati u narednom periodu kad će Česi lagano jačati svoj udio, ali ako se zainati država i ne prihvati njih za strateškog partnera pogurati će ga u stečaj i nas ostale u tome utopiti.
Cesi ce uskoro preuzet ddjh a hdz ce izgubit slavoniju kao svoju utvrdu.
Hm, da vas utješim s obzirom o tom da ste toliko uplašeni od tog famoznog stečaja ,ja ne prodajem svoje bezvrijedne papiriće ,kad su i onako bezvrijedni
E sad će pacovi da bježe 🙂 neki su već otišli, a sad će Česi da sviraju, a ovi naši plešu 😉 i nisu im Česi Bakić i Ivanović da će sa njima ofrlje i ovako i onako , pa ne bi ovako..
Bakiću i Ivanoviću kapa do poda, izigrali ste lopove na najjače , da se nisu ni okrenuli 🙂 nema više sisanja iz Đure
Što se događa s državnim jamstvima u slučaju stečaja? Što ne dolaze ona odmah na naplatu pa to baš i nije rješenje za Vladu?
matovilka ti postavljaš logična pitanja na nelogičnu situaciju. Za državu stečaj je najgore rješenje, ali za pojedince u državnoj vlasti nije. Da su stvari logične ne bi Đuro ovako kuburio.
Jednostavno je nenormalno da i nakon što je uprava odradila svoj dio posla evaluacije ponuda i prezentacije evaluacije NO i mingo da nema odluke s kime se ide dalje. Nažalost oteže se jer očio nekome (zna se kome) ne odgovara da su uletili češki miljarderi. Našu državnu administraciju je bolje i ne komentirati (potres nam je dovoljan za današnji dan).