Zagreb bankarsko i financijsko središte 2021.

Zagreb bankarsko i financijsko središte 2021.

Konferencija „Zagreb – bankarsko i financijsko središte“ održat će se 9. studenoga 2021. u Sheraton Zagreb Hotel (Ul. kneza Borne 2) s početkom u 10 sati.

O događaju

Stabilnost financijskog sustava danas je više nego ikada jamstvo daljnjeg razvoja i prosperiteta države i gospodarstva. Pod udarom koronakrize, ali i skorim ulaskom u eurozonu bankarski i financijski sektor ponovo dolazi u prvi plan kada se govori o razvoju. Tržište kapitala, mirovinski i investicijski fondovi, kao i fondovi rizičnog kapitala velikom brzinom koračaju u novo normalno. Na sve to nadovezuje se i priča o Europskom planu oporavka, kao i regulativi na financijskim tržištima koja se tiče svih dionika u procesu. Dodatna pitanja otvaraju se i oko novih načina plaćanja, kriptovaluta, kao i digitalizacije u financijskim procesima.

Iznimna važnost stabilnosti financijskog sektora, ne samo za krajnje potrošače, nego i za kreditni rejting države i potencijalne investicije, često nije dovoljno naglašena niti prepoznata u javnosti. Uloga financijskog sektora daleko je šira od samog kreditiranja stanovništva, a podrška projektima u raznim sektorima, kao i podrška novim tvrtkama i popularnim startupovima, put je kojim financijski sektor potiče rast i razvoj cijele jedne države.

U vremenima koja dolaze naš će financijski sektor morati odgovoriti na niz novih i do sada neviđenih izazova, a namjera konferencije upravo je razviti širu diskusiju o onome što čeka financijski sustav, kao i potražiti odgovore na izazove koje financijski sustav u RH ima.

Kako i na koje načine će se ta uloga mijenjati i ostati stabilna u novonormalnim okolnostima pandemije koronavirusa, tema je tradicionalne konferencije “Zagreb – bankarsko i financijsko središte” u 2021. godini.

PROGRAM
9:30 - 10:00
Prijava i kava dobrodošlice
10:00 - 10:10
Pozdravni govori
Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika
Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka
Boris Vujčić, guverner, Hrvatska narodna banka
Stjepan Čuraj, državni tajnik, Ministarstvo financija RH
10:10 - 10:25
Intervju jedan na jedan: Regulatorna pitanja
Ante Žigman, predsjednik Hanfe, i Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika
10:25 - 10:55
Stručna prezentacija
Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka
10:55 - 11:45
Panel diskusija 1: Banke između pandemije i eurozone
Cilj rasprave je ukazati na sve izazove koji se nalaze pred bankarskim sektorom u nadolazećem razdoblju - od problematike uvođenja eura, preko regulative i kreditiranja do digitalizacije. Rasprava o kreditiranju prije svega tvrtki, ali i građana vezana je i uz oporavak gospodarstva.
Predviđeni sudionici: Zdenko Adrović, direktor, Hrvatska udruga banaka; Christoph Schöfböck, predsjednik Uprave, Erste&Steiermärkische banka; Marko Badurina, predsjednik Uprave, HPB; Marijana Oreb, članica Uprave, HAMAG-BICRO; Hrvoje Dolenec, direktor Makroekonomske i tržišne analize, Zagrebačka banka; Višnja Božinović, članica Uprave, Raiffeisenbank Austrija
Moderatorica: Ana Blašković, Poslovni dnevnik
11:45 -12:00
Kako uz pravo partnerstvo uspješno premostiti izazove u bankarskom sektoru
Ivan Buconjić, country manager, Euronet
12:00 - 12:10
Nova EU i nacionalna regulacija NPL-ova
Tarja Krehić, odvjetnica i partnerica u Odvjetničkom društvu KREHIĆ & PARTNERI d.o.o. u suradnji s Deloitte Legal
12:10 - 12:25
Pauza za kavu
12:25 - 13:15
Panel diskusija 2: Tržište kapitala u novom normalnom
Cilj je ukazati na daljnji razvoj tržišta kapitala, nove IPO-ove na burzi, prilike za ulaganja velikih, kao i manjih fondova, stanje u kojem su nakon pandemije mirovinski fondovi i domaća burza, kao i na poslovanje fondova rizičnog kapitala…
Predviđeni sudionici:
Ivana Gažić, predsjednica Uprave, Zagrebačka burza; Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima / UMFO; Lena Habuš, partnerica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja; Danijel Delač, član Uprave, Interkapital vrijednosni papiri; Gordan Kuvek, direktor Sektora strategije, HBOR; Mirna Marović, predsjednica Hrvatske private equity i venture capital asocijacije (CVCA) i direktorica tvrtke VentureXchange; Tomislav Tičić, član Uprave, Prosperus invest
Moderator: Vladimir Nišević, Poslovni dnevnik
13:15 - 14:05
Panel diskusija 3: Plaćanje: od klasičnog novca do kriptovaluta
Cilj rasprave je dotaknuti se ubrzane digitalizacije i njezina utjecaja na financijski sektor. Kada su građani u pitanju, tu je beskontaktno plaćanje kao i promjena navika u korištenju novca, ali priča je zanimljiva i sa strane regulacije kriptovaluta, kao i digitalizacije u ostalim financijskim sektorima i njihovu „novom poslovanju“ s klijentima, kako tvrtkama, tako i s građanima.
Predviđeni sudionici:
Nikola Škorić, CEO, Electrocoin; Viktor Olujić, član uprave, Asseco SEE Croatia; Ivan Buconjić, country manager, Euronet; Saša Ivanović, direktor, Centar Zlata
Moderatorica: Majda Mikulandra, Poslovni dnevnik
14:05
Ručak
Epidemiološke mjere

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama, za prisustvovanje konferenciji neophodno je predočiti COVID potvrdu. Tko može dobiti COVID potvrdu:

Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi pronađite na https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, mjerenje tjelesne temperature, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona za govornike i paneliste…)

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji
Fill out my online form.
Događanja i aktivnosti
Učitaj više

organizator
glavni parnter
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
analitički partner

New Report

Close