Zagreb bankarsko i financijsko središte 2021.

Zagreb bankarsko i financijsko središte 2021.

Konferencija „Zagreb – bankarsko i financijsko središte“ održat će se 9. studenoga 2021. u Sheraton Zagreb Hotel (Ul. kneza Borne 2) s početkom u 10 sati.

O događaju

Stabilnost financijskog sustava danas je više nego ikada jamstvo daljnjeg razvoja i prosperiteta države i gospodarstva. Pod udarom koronakrize, ali i skorim ulaskom u eurozonu bankarski i financijski sektor ponovo dolazi u prvi plan kada se govori o razvoju. Tržište kapitala, mirovinski i investicijski fondovi, kao i fondovi rizičnog kapitala velikom brzinom koračaju u novo normalno. Na sve to nadovezuje se i priča o Europskom planu oporavka, kao i regulativi na financijskim tržištima koja se tiče svih dionika u procesu. Dodatna pitanja otvaraju se i oko novih načina plaćanja, kriptovaluta, kao i digitalizacije u financijskim procesima.

Iznimna važnost stabilnosti financijskog sektora, ne samo za krajnje potrošače, nego i za kreditni rejting države i potencijalne investicije, često nije dovoljno naglašena niti prepoznata u javnosti. Uloga financijskog sektora daleko je šira od samog kreditiranja stanovništva, a podrška projektima u raznim sektorima, kao i podrška novim tvrtkama i popularnim startupovima, put je kojim financijski sektor potiče rast i razvoj cijele jedne države.

U vremenima koja dolaze naš će financijski sektor morati odgovoriti na niz novih i do sada neviđenih izazova, a namjera konferencije upravo je razviti širu diskusiju o onome što čeka financijski sustav, kao i potražiti odgovore na izazove koje financijski sustav u RH ima.

Kako i na koje načine će se ta uloga mijenjati i ostati stabilna u novonormalnim okolnostima pandemije koronavirusa, tema je tradicionalne konferencije “Zagreb – bankarsko i financijsko središte” u 2021. godini.

Pravilnik
Preliminarni program
9:30 - 10:00
Prijava i kava dobrodošlice
10:00 - 10:10
Pozdravni govori
Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika
Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka
Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija RH
10:10 - 10:25
Intervju jedan na jedan: Regulatorna pitanja
Ante Žigman, predsjednik Hanfe, i Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika
10:25 - 10:55
Stručna prezentacija
Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka
10:55 - 11:45
Panel diskusija 1: Banke između pandemije i eurozone
Cilj rasprave je ukazati na sve izazove koji se nalaze pred bankarskim sektorom u nadolazećem razdoblju - od problematike uvođenja eura, preko regulative i kreditiranja do digitalizacije. Rasprava o kreditiranju prije svega tvrtki, ali i građana vezana je i uz oporavak gospodarstva.
Predviđeni sudionici:
Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka; Christoph Schöfböck, predsjednik Uprave, Erste&Steiermärkische banka; predstavnici vodećih banaka u RH, predstavnici HNB-a, novinski ekonomski stručnjaci…
11:45 -11:55
Prezentacija: Deloitte Croatia
11:55 - 12:45
Panel diskusija 2: Plaćanje: od klasičnog novca do kriptovaluta
Cilj rasprave je dotaknuti se ubrzane digitalizacije i njezina utjecaja na financijski sektor. Kada su građani u pitanju, tu je beskontaktno plaćanje kao i promjena navika u korištenju novca, ali priča je zanimljiva i sa strane regulacije kriptovaluta, kao i digitalizacije u ostalim financijskim sektorima i njihovu „novom poslovanju“ s klijentima, kako tvrtkama, tako i s građanima.
Predviđeni sudionici:
Nikola Škorić, CEO, Electrocoin; Viktor Olujić, član uprave, Asseco SEE Croatia; predstavnik Euroneta; predstavnici bankarskog sektora, predstavnici fintech sektora, predstavnici osiguratelja, neovisni stručnjaci
12:45 - 13:32
Panel diskusija 3: Tržište kapitala u novom normalnom
Cilj je ukazati na daljnji razvoj tržišta kapitala, nove IPO-ove na burzi, prilike za ulaganja velikih, kao i manjih fondova, stanje u kojem su nakon pandemije mirovinski fondovi i domaća burza, kao i na poslovanje fondova rizičnog kapitala…
Predviđeni sudionici:
predstavnik Deloitte; predstavnici ZSE, predstavnici mirovinskih fondova, brokeri, predstavnici fondova rizičnog kapitala…
Epidemiološke mjere

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama, za prisustvovanje konferenciji neophodno je predočiti COVID potvrdu. Tko može dobiti COVID potvrdu:

Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi pronađite na https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, mjerenje tjelesne temperature, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona za govornike i paneliste…)

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji
Fill out my online form.

organizator
glavni parnter
partner
partner
partner
partner
partner
partner
analitički partner

New Report

Close