Kako prepoznati 'lažni pršut'?

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bilo da je riječ o istarskom, krčkom, drniškom ili dalmatinskom, pršut je, nema dvojbe, vrhunska delicija.

Iako je službeno zaštićen, na tržištu i dalje ima jeftinih lažnih pršuta punih aditiva.

Osim kvalitetnoga mesa za vrhunsku deliciju potrebni su još sol, bura i dim. U pravom pršutu - aditivima mjesta nema, piše HRT.

U suhoj šunki, koja se za razliku od pršuta proizvodi od otkoštenoga mesa i u kraćem razdoblju, u dopuštenim količinama može biti samo nitritne soli. I to na deklaraciji mora biti jasno naznačeno. Baš kao što bi trebalo biti jasno i ako je u pitanju proizvod koji nema veze ni sa šunkom ni s pršutom. 

Treba zato dobro čitati deklaracije te kupovati samo provjereno, makar izdvojili i koju kunu više.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve