Lidl otvorio novi logističko-distributivni centar nedaleko Zagreba površine 25 nogometnih igrališta

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2024. u 14:36
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

U skladištu su modernizirani svi procesi prihvata, skladištenja i otpreme robe.

Trgovački lanac Lidl otvorio je u četvrtak logističko – distributivni centar u Križu, u koji je investirao 120 milijuna eura.

Centar je izgrađen poslovnoj zoni uz autocestu A-3, oko 40 kilometara istočno od Zagreba. 

Vrijednost ulaganja je 120 milijuna eura te je otvoreno 150 radnih mjesta.

Površinom od 16,7 hektara odgovara površini 25 nogometnih igrališta.

U skladištu su modernizirani svi procesi prihvata, skladištenja i otpreme robe. Radnicima su osigurani optimalni uvjeti za ugodan boravak i rad. Posao se vodi digitalno te je dobrim dijelom automatiziran. 

Skladište je energetski učinkovito. Za grijanje koristi otpad, a za rasvjetu električnu energiju iz solarne elektrane na krovu.

“Logistički centar Križ je treće skladište Lidla u Hrvatskoj i predstavlja važan korak u poslovanju i razvoju te optimizira procese dostave”, rekao je predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

Kako bi ilustrirao veličinu skladišta u Križu, istaknuo je kako je kako je u njega utrošeno 20 tisuća prostornih metara betona kojima se može napraviti 25 Lidlovih trgovina te je ugrađeno 15 tisuća tona armature, kao u Pelješki most.

Načelnik Općine Križ Marko Magdić rekao je kako je otvaranje skladišta najveća investicija u 30 godina od osnivanja Općine Križ. Uvjeren je kako će to biti generator razvoja i privlačenja investicija u tu općinu i poslovnu  zonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close