Milanović: Tražimo izglasavanje nepovjerenja Karamarku, nije jasno koja većina podržava Vladu

Autor: Tina Lakić , 12. svibanj 2016. u 10:42
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon burnih zbivanja koji potresaju vlast u Hrvatskoj, javnosti se obratio šef najjače oporbene stranke – Zoran Milanović.

"Gospodin Karamarko bi se trebao odlučiti želi li se baviti i javnim ili privatnim poslom. I jedno i drugo je dobro, ali ne ide jedno s drugim", istaknuo je šef najveće oporbene stranke SDP Zoran Milanović koji je komentirao i slučaj povezanosti tvrtki Ane Karamarko s MOL-ovim lobistom Josipom Petrovićem.

"To je vrlo plodan odnos između obitelji Karamarko, lobista MOL-a i MOL-a,to je potpuno neodrživo, politički nemoguće. Gospodin Karamarko je trebao dati ostavku, obzirom da to nije napravio zatražit ćemo u Saboru njegov opoziv", naveo je Milanović. 

"Mi nemamo vladu, nemamo vlast, mi izgleda nemamo ni parlamentarnu većinu za koju nema dokaza da je živa još od Uskrsa. Nije jasno koja većina podržava ovu Vladu", naglasio je Milanović te ustvrdio da u Hrvatskoj vlada ozbiljna politička kriza.

"Ne ulazim ni u kakvu kaznenu sferu, o tome ne znam, ali ovo je nespojivo. Dakle sve je jasno. Nije dao ostavku, tražit ćemo da odstupi odnosno da mu se izglasa nepovjerenje", rekao je Milanović.

>> Špika tvrdi da je već složena nova većina, SDP poziva Karamarka na ostavku, Hrelja maše svjedočenjem

>> Karamarko se priopćenjem oglasio o poslovanju tvrtki njegove supruge

>> 'Karamarko treba dati ostavku ako je istina da je njegova supruga dobila pola milijuna kuna od lobista MOL-a'

Milanović je komentirao i telefonsku sjednicu Vlade na kojoj je otvorena mogućnost privatizacije tvrtki koje su skinute s popisa strateških tvrtki. Zatražio je da Sabor raspravlja o toj odluci kad već to nije napravila Vlada.

Rekao je  da ACI mora ostati strateška tvrtka.

"Ako ACI nije strateška tvrtka, onda ne znam što je",  rekao je Milanović te naveo da mu nije jasna ni mahnita, brzinska prodaja Podravke.

Milanović je rekao i  da je Tihomir Orešković eksperimentalni premijer, da se pokazalo da to ne funkcionira u ovim političkim okolnostima te da čini Hrvatskoj štetu.

"Imamo većinu koju nemamo, imamo manje partnere koji su zajedno s HDZ-om izašli na izbore koji će teško više ikada ući u Sabor i za taj saborski mandat će se držati zubima…", nabrajao je Milanović.

Komentari (9)
Pogledajte sve

ovdje je najbolje da se svi vrate u svoju kuću pa neće bit problema


a tvrdnje o fašizaciji podmeću gubitnici iz oporbe


većina u Hrvatskoj će opstati, a oporba je praktično u rasulu dok vladajućoj koaliciji podmeće fašizaciju, ustvrdio je presjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner

“Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om, Most koji je podržava kao i neke druge stranke koje je podržavaju imaju stabilnu većinu”, kazao je Reiner dodajući kako raspad vladajuće koalicije samo priželjkuje oporba izazivajući trzavice.

Dodao je kako je sadašnja oporba nakon poraza na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima “danas u rasulu”, a argument za to je našao u raspuštanju splitskog ogranka SDP-a.

Tvrdnje o fašizaciji Hrvatske ocijenio je netočnima dodajući kako su one sastavni dio nastojanja “političkih gubitnika” da diskreditiraju sadašnju hrvatsku vlast.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/reiner-koalicija-se-nece-raspasti-a-tvrdnje-o-fasizaciji-podmecu-gubitnici-iz-oporbe/893269.aspx

Policija primijetila čudno okupljanje…pred stranačkim prostorijama SDPa

“Službenici su primijetili nekakvo okupljanje.
Nisu znali što je u pitanju pa su išli provjeriti”,

Jurjević Baja rekao je da bi pokojni Račan da je živ bio danas uz njih, a ne Milanovića.

“Ovo je revanšistički potez, suđenje bez obrane”,
kazao je Jurjević.
Ne bi išao toliko daleko pa da Milanovića optuži za staljinizam, no čini mu se kako odluka predsjedništva i nije tako daleko od toga.
Veterani nam se žale da ih je Milanović uzeo na pik još kada su na unutarstranačkim izborima podržali Antunović, a ne njega. ”

http://www.index.hr/vijesti/clanak/policiju-privuklo-okupljanje-sdpovih-veterana-pred-stranackim-prostorijama-na-bacvicama/893182.aspx

specijalni-rat-protiv Hrvatske

kulturnjaci-planski-ocrnjuju-hrvatsku-u-stranim-medijima

Vrlo organizirano, Kulturnjaci šire negativnu sliku o Hrvatskoj, vjerojatno u nadi da će na taj način vratiti “svoju” vlast ili se, možda, usput, domoći financija izvana.

Ovaj puta za svoju borbu protiv (izmišljenog) fašizma.

http://narod.hr/hrvatska/specijalni-rat-protiv-hrvatske-kulturnjaci-planski-ocrnjuju-hrvatsku-u-stranim-medijima

New Report

Close