Špika tvrdi da je već složena nova većina, SDP poziva Karamarka na ostavku, Hrelja maše svjedočenjem

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2016. u 12:30
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Saboru je od samog jutra prilično ‘živo’. SDP iz Sabora zatražio ostavku Tomislava Karamarka. Silvano Hrelja citirao svjedočenje s arbitraže oko Ine. Kulminiralo je izjavom predsjednika BUZ-a.

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika objavio je danas u Saboru da iz kluba zastupnika HSLS-a prelazi u klub zastupnika stranke Bandić Milan 365. Miodrag Demo iz stranke BM 365 rekao je da svatko tko želi dobro Hrvatskoj je dobrodošao u njihov klub te da su se sa Špikom našli na temama umirovljenika budući da grad Zagreb ima najbolju skrb za umirovljenike. 

-Suradnja s HSLS-om bila je prvenstveno tehničke prirode, ali ja ću osobno puno više pružiti unutar ovog kluba prvenstveno po pitanju brige za umirovljenike. Ovo je samo početak okrupnjavanja ovog kluba – kazao je Špika te dodao kako su odnosi unutar vladajuće većine eskalirali te je samo pitanje trenutka kada će doći ili do preslagivanja nove vladajuće većine ili do novih izbora. 

-Već je složena nova parlamentarna većina, neke detalje treba još dogovoriti jer u političkim razgovorima uvijek postoji mogućnost da se netko predomisli- tvrdi, objavio je Večernji list, Špika prema kojemu legitimitet za bi predsjednika vlade imaju jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

Upitan znači li to da premijer Tihomir Orešković nema njegovu potporu Špika je odgovorio da trenutno ima, a jednako je rekao i Demo. Ako nema legitimitet da bude premijer novinare je zanimao zašto je Špika podržao Oreškovića. Špika uzvraća kako su tu odluku donijeli neki veći partneri unutar njihove Domoljubne koalicije. Ne radi se, dodaje, na  razbijanju Mosta, ali pravo je pitanje što je uopće most-kaže Špika. 

-Iako su osvojili 19 mandata na izborima mislim da trenutno nemaju više od 10 svojih zastupnika. Bave se čistim populizmom, a ja ću se sutra odreći plaće ako će mi netko reći da će time netko drugi dobiti veću plaću- kazao je Špika. Upitan kada će se točno presložiti Vlada kad već imaju novu većinu Špika je odgovorio da će se to napraviti kada bude procjena da se time treba izaći vani.

Na pitanje kako tehnički misli presložit novu Vladu odgovorio je da to sada nije važno.

U Saboru je inače od samog jutra prilično 'živo'. SDP iz Sabora zatražio ostavku Tomislava Karamarka. Silvano Hrelja citirao svjedočenje s arbitraže oko Ine.

– Ni četiri mjeseca nakon sastavljanja nove Vlade, ja već drugi put govorim kako jedan član Vlade mora otići. Prije tri mjeseca to je bio Crnoja, a danas je to Tomislav Karamarko. Ime je različito, ali razlozi su isti. HDZ uvijek ima istu manu – privatni interes stavlja ispred javnog – kazao je SDP-ov Peđa Grbin koji podsjeća kako je usred teške krize jedna mala tvrtka, slučajno u vlasništvu Karamarkove supruge, ostvarila nevjerojatan uspjeh.

– Našla je klijenta koji joj je svaki mjesec plaćao 20 tisuća kuna da se u slobodno vrijeme može voziti u Mercedesu. Karamarku nije smetalo što je povezan s lobistom MOL-a dok istovremeno traži prekid arbitražnog postupka u slučaju Ina-MOL. Nije mu smetalo što je povezan s čovjekom koji je angažiran da u Hrvatskoj provodi političko-obavještajne aktivnosti. Ali jest mu smetalo kada su mediji počeli pisati istinu o njemu, ni kad su novinari zbog tih tekstova počeli dobivati otkaze – naglasio je Grbin. 

HSU-ov Silvano Hrelja naglašava kako su glavni protagonisti ove priče o Ini lobist MOL-a Jozo Petrović te Ilona Fodor koja radi za MOL i bila je sudionica pregovora Vlade Republike Hrvatske i MOL-a. – Ona je svjedočila u Londonu da je gospodin Petrović industrijski špijun koji radi za MOL. I treći protagonist je gospođa Ana Karamarko koja je naravno primala novac od gospodina Josipa Petrovića. Dakle, nije ovo afera. Ovo je pitanje u kojem mi dokazujemo jesmo li uređena država ili smo socijalna džungla ili jednostavnije rečeno čopor u kome najjači po poziciji radi što ga je volja. Dakle, ovo je puno ozbiljnija situacija nego što na očigled izgleda nego što je vrijednost novca na koje se svi mi lovimo – tvrdi Hrelja.

Sinoć je, dodaje, primio dokument koji potvrđuje "vjerodostojnost dokumentacije koja je u optjecaju", a to je svjedočenje Ilone Fodor 11. svibnja 2015. godine pred arbitražnim sudom. – Ovo ćemo dati javnosti i svim institucijama jer meni to ne treba i ne znam zašto sam izabran da meni dođe u kaslić. Ja ne želim ovdje nikoga pozivati na ostavke i na smjene itd. Dno je blizu. Ovo ne može beskrajno daleko. Apsurdi imaju svog kraja, ali kad ne možemo argumentima nešto dokazati, onda moramo pustiti situaciju da stvarno dođe do apsurda, da svi to shvate. Prema tome, neću pozivati nikoga. Neka svatko učini po svojoj savjesti u skladu sa ovom situacijom – naglasio je Hrelja.

Čelnik MOST-a i drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov iz Dubrovnika je poručio da se više ne želi zamarati stranačkim prepucavanjem.

"Sve je rečeno. Gospodin Karamarko sam je sve rekao. Treba prvo vidjeti što se dogodilo", rekao je Petrov i dodao kako se više ne želi zamarati stranačkim prepucavanjem te da Vlada dobro funkcionira.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Kako se približava početak provođenja reformi i nacrt proračuna za 2017 , anti reformske snage su sve nervoznije i glasnije ! Bla bla bla …….

U pravu si.

Najviše su glasni uhljebi koji u životu nisu nikada ništa napravili.

A sve je započelo kada je ministar kulture smanjio dotacije crvenim , liberalnim , lijevim , “neprofitnim”, tzv. “antifašistima”….uhljebima koji u životu nikada ništa nisu korisno napravili.

specijalni-rat-protiv-hrvatske-kulturnjaci-planski-ocrnjuju-hrvatsku-u-stranim-medijima[/b]

Senka Božić, izvanredna profesorica Sveučilišta u Zadru, s Odjela za anglistiku, proslijedila je nekolicini Facebook prijatelja na engleskom jeziku molbu da proslijede okolo i potpišu peticiju protiv “fašizacije Hrvatske”.

Svoj glas, piše dalje, slobodno mogu proslijediti na mail Urše Raukar (koji je naveden u tekstu), te se navodi da će peticija biti objavljena u i francuskim dnevnim novinama Libération.

http://narod.hr/hrvatska/specijalni-rat-protiv-hrvatske-kulturnjaci-planski-ocrnjuju-hrvatsku-u-stranim-medijima

PREDSTAVNIK ŽIDOVSKE OPĆINE BOGDANIĆ :
Diskvalifikacija fašizmom klasična je metoda diskvalifikacije

Kad jednom steknete iskustva s tajnim službama, UDBA-om ili KOS-om, a ja sam imao tu sreću, morate biti svjesni da je diskvalifikacija fašizmom klasična metoda diskvalifikacije svog političkih protivnika.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/47661/Bogdani%C4%87-Diskvalifikacija-fa%C5%A1izmom-klasi%C4%8Dna-je-metoda-diskvalifikacije.htm


Most bi trebao pripaziti i promijeniti taktiku prije svega da ne izlaze ovako u javnost sa bombarderima poput Kovačića i Bulja. Naime Bandić ima dogovoreno 10-12 zastupnika u slučaju potrebe u saboru za svoj zastupnički klub.

lp

A posebno Bulja ! Čovjek bi želio biti neki narodni tribun a na kraju ispadne g.upi populist na tragu Vinkovića i onih pacijenata Laburista !

Most bi trebao pripaziti i promijeniti taktiku prije svega da ne izlaze ovako u javnost sa bombarderima poput Kovačića i Bulja. Naime Bandić ima dogovoreno 10-12 zastupnika u slučaju potrebe u saboru za svoj zastupnički klub.

lp

Sve protiv reformi, reforme ni za šta! Koji boljševici!

New Report

Close