Izrada vojnih karata: Geofotu se smiješi posao od 99 milijuna eura

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 11. ožujak 2013. u 16:49
Zvonko Biljecki (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)

„Geofoto je pred potpisom ugovora za izradu vojnih karata Azerbejdžana“, pohvalio se direktor Geofota Zvonko Biljecki.

„Geofoto je pred potpisom ugovora za izradu vojnih karata cijelog Azerbejdžana“, pohvalio se direktor Geofota Zvonko Biljecki odmah po izlasku sa sastanka hrvatske i azerbejdžanske delegacije u zagrebačkom hotelu Esplanade.

„Vratio sam se u petak iz Azerbejdžana. Na potpisu je ugovor o izradi vojno geoinformacijskog sustava cijele zemlje i to po NATO standardima. Azerbejdžan nije u NATO-u ali žele imati isti sustav, a Geofoto je jedna od rijetkih hrvatskih, a i europskih tvrtki koja je certificirana za rad na klasificiranim NATO podacima. Ugovor je u vrijednosti 99,2 milijuna eura i nadamo se da ćemo ga potpisati u sljedeća dva tjedna", kazao je Biljecki.

Dodao je kako uspješno već rade jedan zajednički projekt s Norvežanima u domeni katastra.

Podsjetimo, Uljanik, Brodarski institut, Dok-ing,  Đuro Đaković Holding, Končar elektroindustrija, Viadukt, Crosco, Jadran galenski laboratorij, Bruketa & Žinić i Ledo, samo su neka od imena tvrtki koje su se u 15.30 sati u zagrebačkom hotelu  Esplanade susreli s delegacijom Azerbejdžana na čelu s njihovim predsjednikom Ilhamom Aliyevim.

Vlasnik Geofota Zvonko Biljecki za Azerbejdžan kaže da je ono što je bio Dubai prije deset godina. Više pročitajte ovdje:

>>> Azerbajdžan je ono što je Dubai bio prije 10 godina

>>> Milanović potvrdio interes za opskrbom hrvatskog tržišta plinom iz Kaspijskog mora

>>> Ove hrvatske tvrtke idu okušati sreću s predsjednikom Azerbejdžana

Komentirajte prvi

New Report

Close