Ove hrvatske tvrtke idu okušati sreću s predsjednikom Azerbejdžana

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2013. u 13:19
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Uljanik je do sada u Azerbejdžan isporučio nekoliko brodova, dok Bruketa & Žinić imaju svoj ured u Bakuu, glavnom gradu Azerbjedžana.

Uljanik, Brodarski institut, Dok-ing,  Đuro Đaković Holding, Končar elektroindustrija, Viadukt, Crosco, Jadran galenski laboratorij, Bruketa & Žinić, Ledo, samo su neka od imena tvrtki koje će se 15.30 sati u zagrebačkom hotelu  Esplanade susresti s delegacijom Azerbejdžana na čelu s njihovim predsjednikom Ilhamom Aliyevim, doznaje Poslovni.hr!

Azerbejdžan doživljava veliku ekonomsku ekspanziju tako da bi za sve nabrojane tvrtke, posebice građevinske i prehrambene, na tom tržištu bilo mjesta, moglo se čuti prije sastanka.  Uvodnu riječ prije početka sastanka hrvatskih i azerbejdžanskih predstavnika održat će hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Kako je u jučerašnjoj Temi dana HRT-a spomenuo Nadan Vidošević, čelni čovjek Hrvatske gospodarske komore, Uljanik je do sada u Azerbejdžan isporučio nekoliko brodova, dok  Bruketa & Žinić imaju svoj ured u Bakuu, glavnom gradu Azerbjedžana. Također, kako spominje Vidišević, odnosi s tom državom su iznimno bitni za  Hrvatsku koja od Azerbejdžana godišnje uvozi preko 300 milijuna dolara nafte.

Povodom dolaska delegacije Azerbejdžana u Hrvatsku jutros se priopćenjem oglasila i predsjednica Upravog odbora Kuće ljudskih prava Sanja Sarnavka: 'Sramotno je sklapati ugovore s predsjednikom Azerbejdžana'

Komentirajte prvi

New Report

Close