Milanović potvrdio interes za opskrbom hrvatskog tržišta plinom iz Kaspijskog mora

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2013. u 17:51
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u Banskim dvorima s predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevom; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas, u službeni posjet predsjednika Republike Azerbajdžan Ilhama Aliyeva.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas, u službeni posjet predsjednika Republike Azerbajdžan Ilhama Aliyeva.

Sugovornici su bilateralne odnose ocijenili prijateljskima, bez otvorenih pitanja, uz perspektive jačanja međusobne gospodarske suradnje, što je potvrđeno današnjim potpisivanjem nekoliko ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana – priopćeno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Milanović pohvalio je gospodarski napredak Azerbajdžana u posljednjem desetljeću i potvrdio interes za opskrbom hrvatskog tržišta plinom iz Kaspijskog mora. Istaknuta je dosadašnja suradnja i mogućnost dogovora oko budućih konkretnih projekata gospodarskih subjekata iz obje zemlje u području brodogradnje, turizma, ICT tehnologije, energetike i infrastrukture.

Predsjednik Aliyev upoznao je s trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u regiji Zakavkazja te s odnosima svoje zemlje sa susjedima. Premijer Milanović istaknuo je predanost Hrvatske miroljubivom rješavanju sporova te osiguravanju političke stabilnosti u cilju dugoročnog blagostanja regije.

Predsjednik Aliyev na kraju je čestitao Hrvatskoj na skorom članstvu u Europskoj uniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close