Vitaminska ‘bomba’ koju i doktori priznaju: Jača imunitet, uništava kolesterol, poboljšava zdravlje

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2023. u 10:39
Foto: Pixabay

Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u liječenju ili bar olakšavanju nekih bolesti, uključujući i kronične.

Znanstvenici, doktori i drugi stučnjaci su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji s cimetom, kao moćnog oružja u borbi protiv mnogih bolesti.

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lijek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za liječenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova vjerovanja i više nego istinita, piše B92.

S obzirom na to da je bilo pozitivnih uvjerenja o medu, isto tako se od davnina znalo za cimet. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monarhe zbog svoje koristi u liječenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u liječenju ili bar olakšavanju nekih bolesti, uključujući i kronične.

Smanjenje kolesterola

Dodajte dvije žlice meda i tri žličice cimeta u veliku šalicu čaja. Redovna konzumacija ove mješavine će izazvati smanjenje kolesterola za čak 10%.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutro, umjesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na komad kruha. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, utjecat ćete na smanjenje razine kolesterola u krvi, ali i na sprečavanje mogućnosti dobivanja srčanog udara.

Artritis

U šalicu proključale vode, pomiješajte dvije žlice meda i žlicu cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i navečer. Uz redovnu upotrebu, ovaj napitak će vam pomoći u liječenju kroničnog artritisa.

Protiv infekcije žučnog mjehura

Ako imate bilo kakvu infekciju žučnog mjehura, možete koristiti gore spomenutu mješavinu, ali ovaj put promijenite količinu meda i cimeta. U šalicu proključale vode, stavite dvije žličice cimeta i veliku žlicu meda.

Protiv prehlade

Ako imate problema s čestim prehladama, napravite mješavinu od velike žličice meda i četvrtine žličice cimeta. Konzumacija ovog napitka će vam pomoći u liječenju prehlade, kroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove dvije namirnice. One prirodno štite tijelo od bakterija i virusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close