Stalno osjećate da nemate energije? Prehrana s ovim namirnicama može to promjeniti

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2022. u 13:04
Foto: Unsplash

Važno je napomenuti da pored hrane postoji mnogo faktora koji utječu na razinu naše energije, a to su san, vježbanje, čak i koliko često jedemo.

Neke namirnice mogu učiniti da se osjećamo usporeno, dok vam druge mogu dati dodatnu snagu. Važno je napomenuti da pored hrane postoji mnogo faktora koji utječu na razinu naše energije, a to su san, vježbanje, čak i koliko često jedemo, piše B92.

“Najbolji izvori energije su hrana s dugotrajnim ugljikohidratima i proteinima za stabilnu razinu šećera u krvi i hranljivim sastojcima koji igraju važnu ulogu u proizvodnji energije”, navode stručnjaci za prehranu.

Evo nekoliko namirnica koje će vam osigurati energiju za cijeli dan:

Leća

Leća ima mnoge zdravstvene prednosti, a pružanje energije je jedna od njih. Bogata je vlaknima i ugljikohidratima koji će vas održati sitim i dati dugotrajnu energiju.

Foto: Unsplash

Zeleno povrće

Rikola, brokula i blitva imaju niz zdravstvenih prednosti, a jedna od njih daje dobru energiju. Nedavna studija povezuje ovo povrće s manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i povećanom snagom mišića. Također su bogati probioticima. Ova hrana potiče proizvodnju postbiotika, koji doslovno potiču i proizvodnju energije u našim mitohondrijama.

Grčki jogurt

Grčki jogurt sadrži dobru količinu ugljikohidrata i vitamina B. Vitamin B pomaže da hranu koju jedemo pretvorimo u upotrebljivu energiju.

Cikla

Foto: Unsplash

Cikla ima jedinstvenu prednost u odnosu na mnoge namirnice jer ima visok sadržaj nitrata. Nitrati pomažu u širenju naših krvnih žila radi većeg protoka krvi, a samim tim i veće količine kisika i hranljivih tvari u našim tkivima.

Komentirajte prvi

New Report

Close