Mladi luk sadrži minerale i vitamine, željezo, folnu kiselinu, hranjiva vlakna i hranjive sastojke. Zahvaljujući njegovom jedinstvenom sastavu smanjuje upale u organizmu i jača imunitet. Liječnici ga preporučuju za prehranu ljudi s mnogim oboljenjima, piše B92.
“Pored toga što sadrži vitamine i minerale, na primjer, vitamin C, vitamine B grupe, vlakna, sadrži flavonoide, koji djeluju kao antioksidansi, smanjuju upalne procese u organizmu. Najčešće djeluju na kardiovaskularne procese, dijabetes i onkološka oboljenja. Također, luk pozitivno utječe i na imunitet”, rekla je dijetologinja Natalija Nefedova u intervjuu za “Sputnjik“
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu