Nutricionist Nenad Bratković u Newsnightu je pojasnio na koje oznake treba pripaziti kada kupujemo namirnice, a posebice kada kupujemo mesne proizvode. Objasnio je i što je to loše u kobasicama, krvavicama i sličnim proizvodima.
“Uvijek su ti prijepori je li unos mesa taj koji je onkogen, odnosno koji potencijalno uzrokuje ili je povezan s uzročnicima raka. Međutim, preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da su industrijski procesuirani suhomesnati i prerađeni proizvodi štetni za zdravlje, remete čitav niz mehanizama i potiču nastanak karcinoma, prije svega karcinoma želuca”, objasnio je Bratković.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu