Ovo je pet najboljih čajeva za ublažavanje bolova u grlu

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2022. u 09:11
Foto: Unsplash

Ublažite simptome bola u grlu konzumiranjem toplog čaja, a neke vrste čaja naročito su djelotvorne.

Suho ili bolno grlo je neugodan, ali obično bezopasan simptom koji se često javlja tijekom prehlade, piše Aktivna.si, a prenosi City magazin. Ako trenutno imate ovaj problem, savjetujemo da vam da ublažite simptome bola u grlu konzumiranjem toplog čaja, a sljedeće vrste čaja naročito su djelotvorne.

Zeleni čaj

Pravi “super napitak” koji su mnoge kulture vjekovima koristile za liječenje raznih bolesti. Zeleni čaj, između ostalog, ima protuupalno djelovanje i može ublažiti otečenost i bol u grlu.

Kamilica

Čaj od kamilice djeluje umirujuće i stoga je odličan izbor prije spavanja, a smiruje i iritirano grlo. Pored toga, sadrži antioksidante koji mogu pomoći tijelu da se bori protiv infekcija.

Đumbir

Čaj od đumbira ima mnogo antiinflamatornih efekata i stoga djeluje kao prirodni lijek za bol u grlu. Ako vam ne odgovara čaj od đumbira, naribajte malo svježeg đumbira u bilo koji čaj za sličan efekt.

Kurkuma

Odličan izbor za ublažavanje bolova u grlu. Čaj od kurkume ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, što ublažava bol u grlu i istovremeno jača imunološki sustav.

Šipak

Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i antioksidanata, što ga čini antiinflamatornim i jača imunološki sustav. Istovremeno, on ublažava bol i smiruje nadraženo grlo.

Komentirajte prvi

New Report

Close