Juhe iz vrećice imaju bezbroj prednosti, jednostavne su za pripremu, jako ukusne, dovoljno slane, ali jeste li se ikada zapitali od čega je napravljen prah iz vrećice i koliko su zapravo takve juhe zdrave za naš organizam?
“Savršen, prepoznatljiv okus juha iz vrećice u većini slučajeva potiče od umjetnih pojačivača aroma, aditiva pod oznakom E620-E635, koji se dodaju s ciljem povećanja prisutnih aroma u prerađenom proizvodu. Zahvaljujući ovim supstancama, juhe dobivaju okus koji nas mami da ponovo za tu juhu damo novac, a to je ono što pogoduje proizvođaču, ali ne i našem organizmu”, otkriva za City Magazine Hristina Lazarević, magistra farmacije i kreatorica aplikacije Izbjegni aditive.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu