Zlatni pijetao u povijesnom i prirodnom ambijentu
Kastav, taj jedinstveni povijesni gradić iznad Matulja i Rijeke, stoljećima sjedište Kastavštine i upravni centar male autonomne regije u okrilju Habsburških posjeda, u čijoj su velikoj lođi vjekovima stolovali plemići i kapetani, a na zidovima crkvice Svete Trojice još u XV. stoljeću upisani prvi glagoljaški zidni natpisi, gradić u kojem je kroz prvu školu i čitaonicu na hrvatskom jeziku, nikla samosvjest Istre i Hrvatske, danas gradić umjetnosti i kulture, poznatog međunarodnog festivala, vinarskog blagdana Bele nedelje i dugog karnevalskog nasljeđa, zahvaljujući jednom zlatnom pijetlu, restoranu "Kukuriku" obitelji Kukurin, postao je i jedno od gastronomskih središta Hrvatske.
Višestruko nagrađivani i visko rangirani restoran, ugostiteljski objekt i boutique hotel van kategorije, zajedno sa svojim poznatim vinskim podrumom, gastronomsko je utočište u kojem se 'slow food' filozofija utemeljena na izvornim namirnicama, maštovitosti pripreme i prožimanju ambijenta i gastronomije kao civilizacijske djelatnosti otkriva već pri prvom susretu. Nenad Kukurin koji je proslavio ovog zlatnog pijevca svojim gastronomskim i restoraterskim umijećem i njegova sestra gospođa Radmila Stojanović, koja zajedno s bratom vodi ovu ugostiteljsku oazu, toliko su vezani uz povijesnu atmosferu i prirodno okružje, da u "Kukurikuu" jelovnici naprosto govore jezikom ekološki uzgojenog povrća, mesa, peradi, divljači, ribe, voća i slastica, a onda se u šarenom koloritu na pjatima pretvaraju u splet vrhunskih jela obojanih bojama sišlih sa krila kastavskog slavnog pijetla. Ništa u ovom restoranu nije bez smisla i osnove.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu