Oslonjen o svoje gastronomske suputnike kraljevske krvi, "Baltazar" i "Melkior", već kultna kulinarska i enološka uporišta, "Gašpar" Slobodana – Bobe i Igora Čimbura, jedinstveni je brod usidren u baroknom kaptolskom ambijentu.
Čim uđete u "Gašpar" ukrcali ste se na jahtu koja iako usidrena prevozi putnike i oblaporne namjernike kroz pustolovinu morskih okusa i mirisa. Zaobljene grede od najfinijeg drva poredane uz zidove pravi su brodski madiri, boćnjaci među kojima se ističu okrugli brodski prozori, decentno raspoređeni stolovi sa sjajnim priborom, namještaj i slike koje odmah upućuju na elegantne salone skupocijenih plovila. A na samom ulazu svježa riba koja kao rijetko gdje u Zagrebu zrcali svojim sjajnim očima među rakovima, školjkama i glavonošcima. Kad sjednete, zaplovi ova gastronomska jahta kulinarskim morem, a vrsni konobari Ivica Pisk i Ilija Lovrić iznose nizove ribljih slijedova od tatarskog steaka od tune, carpaccia od velikog zubaca, školjke iz kojih još miriše more, salte od glavonožaca, tek malo blaširane ili marinirane rakove. Iz kuhinje meštra od kužine Antonia Šelendića potom pristižu rižoti od škampi i šparoga, tijestenine sa plodovima mora i sezonskim povrćem, juhe od ribe i rakova, koje prate ovaj kuharski uzlet prema finalu krstarenja pučinom od okusa i mirisa iz podmorja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu