Jelovnici pozlaćeni uljem i maslinama
Restoran "Oliva" gastronomski je maslinik nadomak Jaruna, jedne od omiljenih zagrebačkih zelenih oaza. Naime, u ovom restoranu koji je podjednako oslonjen o svoju ostakljenu terasu, kao i skladni interijer koji odiše Sredozemljem, okosnicu jela čine ona začinjena vrhunskim maslinovim uljima koje jelovnicima podjednako od mesa i povrća, koliko i ribe, daju prepoznatljiv značaj kao rijetko gdje u Zagrebu.
Naravno ova usporedba proizlazi iz samog glavnog menua u kojemu se domaća perad, marinirana i odimljena piletina sa žara, baš kao i teletina, teleći obrazi, danas tako rijetki u suvremenoj ponudi, juneći i goveđi fileti i kotleti, nadovezuju na bogat riblji jelovnik u kojemu osim svježe oborite ribe, rakova i glavonožaca, možete kušati i izbor plavih jatarica u sklopu dnevne karte koja se diči mješanom prženom ribom, ali i kuhanom janjetinom s povrćem, telećim i pilećim ujušcima i paprikašima. Sve pokapano maslinovim uljem ili popraćeno maslinama koje jelima u ovom zagrebačkom masliniku daju prepoznatljiv okus i miris. Tako se "Oliva" otkriva nalik na srebrne i zlatne maslinike, oslonjene jedan o drugi, pa je stoga ovaj restoran hedonističke utihe, kao stvoren za poslovne ali i gurmanske susrete svih zaljubljenika u istinsku kuhinju.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu