| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
stecaj ili dokapitalizacija
@Sitna riba
Naravno da nemaju love za investicije.Ne vjerujem da ce propasti,ali gubici ove godine ce biti jako veliki,po meni.
Nažalost, zbog idio.a koji nisu zatvorili noćne klubove i zabranili Balkan – svadbe kao i vjerska dernečenja izgleda da gubimo mjesec dana sezone koja bi po svim najavama bila odlična.
Žao mi je Istre koju strane zemlje namjerno ne žele proglasiti sigurnom zonom ali to je druga priča.
Nažalost, zbog idio.a koji nisu zatvorili noćne klubove i zabranili Balkan – svadbe kao i vjerska dernečenja izgleda da gubimo mjesec dana sezone koja bi po svim najavama bila odlična.
Žao mi je Istre koju strane zemlje namjerno ne žele proglasiti sigurnom zonom ali to je druga priča.
Koliko čitam, Nijemci nam to skoro neće napraviti. Znam, piše se naveliko o tome, ali još to nije zrelo. Bar se meni tako čini.
S druge strane, Slovenci bi to lako mogli napravit od idućeg tjedna.
A Austrijanci su ispali seronje na kvadrat. Ne daju Nijemcima ni stajanje na pišanje u Austriji, inače slijedi kazna.
Rujan nam je za sezonu jako bitan. Međutim, možemo ga lagano otpisati. Sve gore i gore je. Moje predviđanje je da nema šanse da ostvarimo ni blizu 50% prošlogodišnjeg rujna. Govorim za općenito, ne za Valamar.
A što se tiče cijene dionice, zanimljiva je ta borba na razini 23,50 – 24,00 kn. Uz ovakve loše vijesti, nema snage za gore. Iako, bid je dosta jak, a prodaja je puna rupa. Prodavači se baš i ne guraju. 😁
Bez obzira na to, čekam cijenu na 23 ili niže. Ovdje treba bit brz na okidaču i pratit situaciju.
Sretno svima. 😘
Bravo za Valamar, tako se to radi.
I mala replika kolega klaster – u rujnu počinje škola i svi se vraćamo u kolotećinu. A broj zaraženih je svugdje velik i raste. I naši su najavili pojačavanje mjera za jesen, a to će sve države napraviti. Zbog svega toga mislim da će rujan gadno podbaciti.
Svaka čast timu Valamara na inicijativi za besplatne testove, to je samo jedan od pokazatelja koliko daleko razmišljaju,koliko su sposobni,domišljati i u konačnici ulažu u budućnost..
I mala replika kolega klaster – u rujnu počinje škola i svi se vraćamo u kolotećinu. A broj zaraženih je svugdje velik i raste. I naši su najavili pojačavanje mjera za jesen, a to će sve države napraviti. Zbog svega toga mislim da će rujan gadno podbaciti.
Slažem se s komentarom.
Bravo za Valamar, ali mislim da će od 9 mjeseca sezona dobrano podbaciti.
Polagano će se trebati okretati 2021 a ovu godinu čim prije zaboraviti..
Koliko čitam, Nijemci nam to skoro neće napraviti. Znam, piše se naveliko o tome, ali još to nije zrelo. Bar se meni tako čini.
S druge strane, Slovenci bi to lako mogli napravit od idućeg tjedna.
A Austrijanci su ispali seronje na kvadrat. Ne daju Nijemcima ni stajanje na pišanje u Austriji, inače slijedi kazna.
Rujan nam je za sezonu jako bitan. Međutim, možemo ga lagano otpisati. Sve gore i gore je. Moje predviđanje je da nema šanse da ostvarimo ni blizu 50% prošlogodišnjeg rujna. Govorim za općenito, ne za Valamar.
O tom, po tom. Jos cemo vidjeti kakav ce biti razvoj situacije. Austrijanci ne da su ispali seronje, nego su to oduvijek i bili. Slovenci spremaju isto – glasnogovornik im se komotno moze nakon ove najnovije prijetece objave ponovno vratiti na Krk u svoju vilu, cisto radi vlastite vjerodostojnosti.
Ali, Valamar je vjesto i mudro odgovorio na ovu ugrozu – od danas svojim austrijskim gostima na vlastiti trosak nudi besplatan PCR test na COVID ili novcanu protuvrijednost kao nadoknadu! Istu stvar ponudit ce i gostima iz svih drugih zemalja, ukoliko taj test postane obvezan u njihovim maticnim zemljama. Bravo Valamar! https://www.valamar.com/hr/update-info
Tako da otpisivanje ostatka kolovoza, ali i rujna i listopada je, blago receno, ishitreno i nesmotreno. Bar sto se tice Valamara. Pa vi cekajte na 23 kn ili nize…
Pored toga Valamar objavljuje da “zbog efikasnih mjera zaštite u Hrvatskoj, situacija u našim destinacijama je u potpunosti pod kontrolom pa tako u Valamarovim hotelima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze te se s razlogom veselimo novim susretima u našim hotelima i kampovima.” https://www.valamar.com/hr/update-info
Takodjer, ministrica “Brnjac je rekla i da ima informaciju da u hrvatskim hotelima nema niti jednog zabilježenog oboljelog jer se svi pridržavaju strogih epidemioloških mjera. Također je rekla da je broj turista oboljelih u Hrvatskoj zanemariv (samo 0,015%!). Ministrica je rekla da nam je pomoglo što smo autodestinacija, ali je istaknula i da Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu bilježi sve bolje rezultate, dodavši da posebno vesele dobre najave aviokompanija za rujan i listopad.” “Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u utorak navečer u HRT-ovoj Temi dana kako očekuje da bi Austrija mogla promijeniti mišljenje.”
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ministrica-turizma-o-crvenoj-listi-ocekujemo-da-bi-austrija-mogla-promijeniti-misljenje-15014225
Njemacka, pak, ima sasvim drugacije epidemiolosko misljenje o Hrvatskoj od Austrije:
Hehe, ne odustajete od bureka? A sto ako rujan zbog nametnutog pomaka pocetka sezone bude bolji nego ikad? Turisti su, kao nikad prije, ove sezone pokazali koliko kuze sve politicke igre i smicalice i koliko su suzivljeni sa hrvatskim domacinima. A pocetak skole nije nista novo. Budite bez brige, zov (naseg) mora i omiljenih domacina su neodoljivi. Zaustaviti nas moze samo lockdown drugih zemalja poput onog u proljece, a to bi bilo ravno samoubojstvu svake emitivne zemlje.