Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 28.12.2025. u 18:47
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

U izvješću stoji 30.000 gostiju u 7mj što je puno više iznad vaše procjene.

Mariopotra, 04.08.2020. u 19:38

U izvješću stoji da u Valamarovim objektima “trenutno boravi više od 30.000 gostiju”. To je nešto više od 50% popunjenosti kapaciteta u zadnjim danima Srpnja. Inače je kraj Srpnja/početak Kolovoza obično na oko 95% popunjenosti.
Kako su se kapaciteti otvarali i punili postepeno, pretpostavljam da je za cijeli mjesec broj noćenja bio oko 45-50% u odnosu na lani.
To je nekako i skladno sa prosjekom Hrvatske koji objavljuje HTZ. Iz rezultata 1-6 i informacija koje kruže medijima, može se zaključiti da su odstupanja od lanjskih rezultata slična u rivp, mais, plag, arnt.
Mislim da ovi rezultati nisu loši.

Puni kapacitet Valamara je 58 000, ali trenutno ne rade svi hoteli, a oni koji rade, rade sa 20 posto smanjenim kapacitetom zbog sigurnosti. Ako pricamo o preko 30 000 ljudi u ovome trenu, to nikako nije “nesto vise od 50 % popunjenosti”.

pobogu kolega, kako rezultati nisu loši!!!??? samo te 4 nabrojene firme imaju “izfrizirano” sa državnim poticajima skoro milijardu kn gubitka!!?? sa q3 će MOŽDA pokriti te minuse, a q4 opet tropa. oporavak….. tko će ga znati. osobno sam prodao plag i rivp prije objave fi, ostala mi samo maistra.

kicancro, 05.08.2020. u 11:44

Puni kapacitet Valamara je 58 000, ali trenutno ne rade svi hoteli, a oni koji rade, rade sa 20 posto smanjenim kapacitetom zbog sigurnosti. Ako pricamo o preko 30 000 ljudi u ovome trenu, to nikako nije “nesto vise od 50 % popunjenosti”.

Možete li pojasniti koliku popunjenost kapaciteta ima Valamar sa 30.000 gostiju? I koliko je to u odnosu na zadnji tjedan Srpnja 2019?

randopph, 05.08.2020. u 13:46

pobogu kolega, kako rezultati nisu loši!!!??? samo te 4 nabrojene firme imaju “izfrizirano” sa državnim poticajima skoro milijardu kn gubitka!!?? sa q3 će MOŽDA pokriti te minuse, a q4 opet tropa. oporavak….. tko će ga znati. osobno sam prodao plag i rivp prije objave fi, ostala mi samo maistra.

Rezultati jesu loši i vjerujem da su svi i očekivali loše rezultate, s obzirom na okolnosti koje su javno poznate.
Pozitivno kod rivp je, po meni, da su uspjeli u q2 imati ebitda oko 0. Vjerujem da će država i banke nastaviti sa podrškom, tako da bi prihodi u q3 + trenutni cash trebali biti dovoljni za preživljavanje do sezone 2021.
Bez obzira na zaduženost, izgleda i da bi se moglo naći dodatnog povoljnog novca za dovršetak investicija.

haricoin, 04.08.2020. u 22:33

Mariopotra, 04.08.2020. u 19:38

U izvješću stoji da u Valamarovim objektima “trenutno boravi više od 30.000 gostiju”. To je nešto više od 50% popunjenosti kapaciteta u zadnjim danima Srpnja. Inače je kraj Srpnja/početak Kolovoza obično na oko 95% popunjenosti. Kako su se kapaciteti otvarali i punili postepeno, pretpostavljam da je za cijeli mjesec broj noćenja bio oko 45-50% u odnosu na lani.
To je nekako i skladno sa prosjekom Hrvatske koji objavljuje HTZ. Iz rezultata 1-6 i informacija koje kruže medijima, može se zaključiti da su odstupanja od lanjskih rezultata slična u rivp, mais, plag, arnt.
Mislim da ovi rezultati nisu loši.

Po mom misljenju zanimljiva analiticka vjezba (konacno jedna koja ne pociva na “podacima” jadranskih setaca), jer se temelji na raspolozivim, vecinom posrednim i opcim, ali ipak egzaktnim podacima HTZ-a, a ponesto i na objavljenim neupitnim podacima iz samog Valamara.

I stoga, bez namjere za dociranjem, samo par dopuna od mene, u nekakvom pokusaju da ta vjezba mozda ispadne jos potpunija. Naime, mislim da je procjena o 45-50% popunjenosti dosta konzervativna, te da bi mogla ipak biti za cca. 10-15% veca. A evo i zasto.

Temeljni podatak o preko 30.000 turista u srpnju popracen je i podatkom o njihovom smjestaju u 21 hotelu i 15 kampova. Usporedimo li to sa egzaktnim podacima o datumima otvaranja kapaciteta na Valamarovoj web stranici, mozemo zakljuciti da izvjestajni podatak o 30.000 turista nije uzet sa kraja srpnja, nego polovine. Tocnije, od 13. srpnja, kada je otvoren 21. hotel, iako je integralno izvjesce izaslo zadnji dan srpnja. Uz daljnju dinamiku otvaranja hotela, a na temelju posrednih medijskih izvjesca o sve boljoj popunjenosti drugih tur. kapaciteta, moglo bi se objektivno pretpostaviti da su i Valamarovi smj. kapaciteti prema kraju srpnja bili sve popunjeniji. Tesko je pretpostaviti bas za Valamar i koliko, jer ne raspolazemo egzaktnim podacima, ali vjerujem nezanemarivo vise od 45-50% popunjenosti/nocenja. Koliko sam pratio, izvjesca nekih drugih tvrtki kretala su se krajem srpnja od 70 do cak 100% popunjenosti (cak i u hotelima). Obzirom da je Valamar zapoceo srpanj sa vec bar (pa i vise nego) dvotjednim prethodnim radom svih svojih 15 kampova, ali i 13 hotela(!), a onda jos 8 hotela do polovine srpnja i jos 4 do njegovog kraja, ni popunjenost srpnja nedvojbeno nije krenula od nule. Tako da mi se cini da je ukupna srpanjska popunjenost, s mozda nekakvih 30-45% na pocetku, preko sigurnih 52% u sredini mjeseca mogla krajem mjeseca uhvatiti mozda 70-80% (ili vise?). U prosjeku, dakle, ukupno za cijeli mjesec, mozda i 55-65% (ili vise?).

Bolja (ali ne i pouzdanija) procjena mozda bi se mogla napipati uzimajuci jos bar u obzir stvarni, a ne idealni smj. kapacitet svakog pojedinog objekta, te daljnjom usporednom analizom HTZ-ovih podataka koji, istini za volju, tek posredno daju za naslutiti kretanja i u Valamaru (vidim da se napr. Porec nalazi na vrhu broja nocenja iako kazete da je tamo dospio tek pri kraju mjeseca itd.). Ovo sve, dakako, gledajuci popunjenost u odnosu na sve kapacitete, ne samo otvorene (kojih je popunjenost vec sredinom mjeseca bila, u idealnom omjeru, preko 70%).

U svakom slucaju, procjene ostaju tek procjene, ali se slazem sa vasom konstatacijom da ocekivani rezultati za srpanj nisu losi.

Općenito svi turistički rezultati su iznad očekivanja. Broj vozila na autocesti, broj noćenja, broj ulaska gostiju, a i broj od 30.000 gostiju u Valamaru u srpnju.

Jako loše

Mariopotra, 06.08.2020. u 10:02

Općenito svi turistički rezultati su iznad očekivanja. Broj vozila na autocesti, broj noćenja, broj ulaska gostiju, a i broj od 30.000 gostiju u Valamaru u srpnju.

to sve u situaciji kad su se rezervacije pravile od danas do sutra, kad nam je zemlja bila zatvorena. Zatvaranja vise nema, mozemo samo pretpostaviti kakva ce biti sljedeca sezona, u situaciji kad smo pobrali simpatije ispred konkurencije.

valmar sa svojim učinkom ,subvencijom od drzave,dividendom neisplacenom…. je zlatna koka !

I šta, sad bi dionica trebala na 35 kn zbog neizvjesne sljedeće sezone? Toliko je bila prošle rekordne. Dug skoro 3 milijarde kn. Dobit smanjena za najmanje 70%.stanje sa koronom neizvjesno. Učinkovitog cjepiva pitanje kada i da li će ikad biti. Nema nikakve logike, svijet je ušao ili ulazi u najveću recesiju a svjetske burze dostižu svoje maximume. Moje mišljenje je da su cijene svih dionica u ovakvoj situaciji previsoke.

New Report

Close